فهرست مطالب
- ۱ معرفی گیاهانی که در آب رشد می کنند
- ۱.۱ معرفی انواع گیاهان آبی
- ۱.۲ مزایای نگهداری از گیاهان آبی
- ۱.۳ طریقه نگهداری از گیاهان آبی
- ۱.۴ نگهداذی از گیاهان آبی
- ۱.۵ معرفی چند گیاه آبی برای نگهداری در خانه
- ۱.۶ حسن یوسف
- ۱.۷ اسپاتی فیلوم
- ۱.۸ بگونیای آبی
- ۱.۹ گیلع آبی گندمی
- ۱.۱۰ برگ انجیری
- ۱.۱۱ ارکیده
- ۱.۱۲ پیله آ گیاه آبی مخص.ص آپارتمان
- ۱.۱۳ سخن پایانی
- ۱.۱۴ چرا ریشه گیاه من دچار لهیدگی شده است؟
- ۱.۱۵ چرا برگهای گیاه من زرد شدهاند؟
- ۱.۱۶ چرا برگهای گیاه من قهوهای شدهاند؟
معرفی گیاهانی که در آب رشد می کنند
گلها و گیاهان به دلیل زیبایی و طراوتی که به محیط میبخشند؛ همیشه طرفداران زیادی داشته و دارند. اکثر افرادی که در آپارتمان زندگی میکنند؛ به دلیل محیط بسته، میتوانند تنها تعداد محدودی گل نگهداری کنند. اما امروزه گونه جدیدی از گیاهان و شیوه کشت معرفی شده که به آنها امکان میدهد تا حتی بدون داشتن باغچه و خاک مناسب، گیاهانی باطراوت و زیبا داشته باشند. در این مقاله تعدادی از گیاهانی که در آب رشد میکنند را نام برده و نحوه نگهداری از آنها را معرفی کردهایم.
معرفی انواع گیاهان آبی
گیاهان آبی به گیاهانی گفته میشود که غذا و مواد معدنی برای رشد و نمو خود را از آب میگیرند و احتیاجی به خاک ندارند. تمام مواد معدنی گیاه باید در آب ریخته شود و یا اینکه به صورت اسپری به گیاه پاشیده شود.
البته هر گل یا گیاهی را نمیتوان در آب نگهداری کرد؛ تنها برخی از گلها قادر به رشد در آب هستند که باید آنها را بشناسید.
مزایای نگهداری از گیاهان آبی
به دلیل اینکه ریشه این گیاهان در آب است و فاقد خاک هستند؛ گیاهانی تمیز و بدون میکروب به شمار رفته و کمتر دچار آفت یا قارچ میشوند. بهعلاوه برخلاف تصور، نسبت به گیاهان خاکی آب کمتری مصرف میکنند. میکروبزدایی از این گیاهان بسیار آسان است و به علت نداشتن خاک، احتیاجی به زهکشی مناسب ندارند.
مراقبت از گیاهان آبی به مراتب راحتتر است و مشکل جابجایی گلدانهای سنگین را نخواهید داشت. شما میتوانید با داشتن این گیاهان با خیال راحت به مسافرت بروید و نگران آبدهی آنها نباشید. همچنین مهیا کردن شرایط محیطی مناسب هم برای این نوع از گیاهان راحتتر است.
طریقه نگهداری از گیاهان آبی
با اینکه گفته میشود شرایط نگهداری از گیاهان آبی نسبت به گیاهان خاکی آسانتر است؛ ولی نباید اینگونه فکر کرد که میتوان در نگهداری از آنها سهلانگاری کرد. این گیاهان حساس هستند و هرگونه بیتوجهی، موجب از بین رفتن گیاه مخصوص آب خواهد شد. برای نگهداری از این نوع گیاهان اول از همه باید نوع گل و شرایط نگهداری از آن را بدانید.
نگهداذی از گیاهان آبی
بعد از شناخت گل باید ظرف مناسب برای قرار دادن قلمه را تهیه کنید؛ ظرف شما باید با گیاه همخوانی داشته باشد تا اینکه ریشه بتواند بهراحتی رشد کرده و موجبات رشد ساقه را فراهم کند.
بهعلاوه آب شرب برای این نوع از گیاهان آبی مناسب نیست؛ زیرا دارای املاح زیادی است که به گیاه آسیب میزند. آب مناسب برای این گیاهان، آب جوشیده و سردشده است. قلمه گیاه در ابتدا با همین آب رشد میکند؛ ولی بهمرور باید مواد معدنی موردنیازش از طریق کوددهی تامین شود.
کوددهی میتواند از طریق آبی که ریشه در آن قرار دارد، انجام شود یا اینکه بهصورت اسپری بر روی برگها پاشیده شود. تعویض بهموقع آب گلدان هم یکی دیگر از نیازهای گل است. هرگاه متوجه شدید که آب گلدان کدر شده است؛ نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
تمام شرایط محیطی اعم از نور، دما و رطوبت هم باید برای گیاه فراهم شوند. وقتی میخواهید قلمهای را در آب قرار دهید؛ باید حتما نوع گل را بشناسید و شرایط نگهداری آن را بدانید. باید برگهای اضافی قلمه را که در آب قرار نمیگیرند، جدا کنید؛ زیرا این برگها با فرو رفتن در آب دچار لهیدگی میشوند و مانع از رسیدن هوا به ریشه گیاه خواهند شد.
بعد از اینکه قلمه را در آب قرار دادید؛ مدام آن را از آب بیرون نیاورید. بهتر است مدتزمانی را در نظر بگیرید تا گیاه بتواند خود را بازیافته و به ریشهدهی برسد. این گیاهان هم مانند گیاهان خاکی به رطوبت احتیاج دارند و هر چند وقت یکبار با اسپری آب بر روی برگها، باید نیاز آنها را برطرف کرد.
معرفی چند گیاه آبی برای نگهداری در خانه
به طور کلی گیاهان آبی بسیار زیادی وجود دارد که میتوانید به راحتی از آنها نگهداری نمایید که در ادامه به نگهداری از گیاهانی که در آب رشد می کنند پرداخته ایم:
حسن یوسف
حسن یوسف از جمله گیاهان خاکی است که نگهداری از آن در آب هم امکانپذیر است. برای نگهداری از این گیاه، نور باید متوسط و غیرمستقیم باشد و دمای موردنیازش هم بین ۲۱ تا ۳۷ درجه سانتیگراد است. کوددهی هم باید ماهی یکمرتبه انجام شود.
اسپاتی فیلوم
کسانی که تمایل به نگهداری از اسپاتی فیلوم بهصورت آبی دارند؛ باید دمای بین ۱۸ تا ۲۸ درجه را برایش فراهم کرده و از گذاشتن گیاه در کنار پنجره خودداری کنند. زیرا این گیاه به نور مستقیم و سرمای شدید حساس است و باید هر سه روز یکبار آبپاشی بشود. کوددهی گیاه بهصورت اسپری است و باید هر ماه یکبار انجام شود.
بگونیای آبی
دمای موردنیاز بگونیا بین ۱۸ تا ۲۵ درجه است و نور موردعلاقه گیاه زیاد و غیرمستقیم است. کوددهی ماهی یکبار انجام میشود و بهصورت اسپری است؛ ولی در دوران گلدهی مقدار کوددهی باید افزایش داشته باشد.
گیلع آبی گندمی
گندمی گیاهی مقاوم و آپارتمانی است که به نور کم و غیرمستقیم علاقهمند است و دمای معمولی اتاق برای رشد آن مناسب است. کوددهی ماهی یکبار و بهصورت اسپری انجام میشود. هر سه روز یکبار برای تامین رطوبت موردنیاز، باید برگها را با آب اسپری کرد.
برگ انجیری
این گیاه مقاوم آپارتمانی شرایط آبزی شدن را دارد. نور غیرمستقیم و دمای ۱۵ تا ۲۸ درجه برایش مناسب است. کوددهی هم ماهی یکبار و بهصورت اسپری انجام میشود.
ارکیده
ارکیده میتواند یک گیاه آبزی باشد؛ به شرطی که نور غیرمستقیم و دمای بین ۱۲ تا ۲۸ درجه برایش مهیا شود.
پیله آ گیاه آبی مخص.ص آپارتمان
پیله آ به دلیل وجود رگههای نقرهای رنگ بر روی برگها، به گیاه آلومینیومی معروف است. نور غیرمستقیم و دمای معمولی برای این گیاه مناسب است. کوددهی باید در فصول بهار و تابستان و هر ۲ تا ۴ هفته انجام شود.
سخن پایانی
تعداد گیاهان آبزی زیاد است و شما حتی میتوانید تعدادی از سبزیجات مانند ریحان، نعنا و هویج را هم بهصورت آبزی نگهداری کنید. برای نگهداری از هرکدام از آنها باید شرایط نگهداری را بدانید و عوامل محیطی برای رشد را فراهم کنید. شرایط نامناسب باعث از بین رفتن گیاه یا سبزی شما خواهد شد.
چرا ریشه گیاه من دچار لهیدگی شده است؟
به دلیل کافی نبودن فضا برای رشد ریشه، گیاه ممکن است دچار لهیدگی نیز شود.
چرا برگهای گیاه من زرد شدهاند؟
یکی از دلایل اصلی زرد شدن برگ گیاه کمبود مواد معدنی در آب، کوددهی نامناسب و … است.
چرا برگهای گیاه من قهوهای شدهاند؟
تابش مستقیم نور خورشید میتواند باعث قهوه ای شدن برگ گیاه بشود