همانطور که میدانید یکی از مواردی که در رشد گیاهان تاثیر زیادی میگذارد نور است. هر گیاهی ممکن است به میزان خاصی از نور نیاز داشته باشد. کم و زیاد شدن مقدار نور می تواند در رشد و ظاهر گیاهان تاثیر زیادی بگذارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی اثرات کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی بپردازیم. با کسب اطلاعات در این زمینه می توانید گیاه آپارتمانی خود را پیش از نابود شدن نجات دهید.
فهرست مطالب
- ۱ مهم ترین نشانه های کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی
- ۱.۱ کاهش رشد گیاهان آپارتمانی
- ۱.۲ ریزش برگ های گیاهان آپارتمانی
- ۱.۳ از بین رفتن قسمت های ابلق گیاهان
- ۱.۴ کشیده شدن گیاهان در جهت منبع نور
- ۱.۵ گل ندادن گیاهان آپارتمانی
- ۱.۶ قهوه ای شدن برگ ها گیاهان
- ۱.۷ چگونه کمبود نور در گیاهان آپارتمانی را جبران کنیم؟
- ۱.۸ نکات مهم برای بهتر کردن شرایط نوری گیاهان آپارتمانی
- ۱.۹ سخن آخر
- ۱.۱۰ سوالات متداول اثرات کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی
- ۱.۱۱ تاثیر نور بر گیاهان آپارتمانی چگونه است؟
- ۱.۱۲ آیا نور کم باعث زرد شدن گیاهان آپارتمانی نیز می شود؟
- ۱.۱۳ چه عواملی در رابطه با نور بر رشد گیاه تاثیر گذار هستند؟
مهم ترین نشانه های کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی
در ادامه با اثرات کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی آشنا خواهید شد:
کاهش رشد گیاهان آپارتمانی
یکی از مهم ترین تاثیراتی که کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی میگذارد کاهش رشد آن ها است. اگر پس از مدتی متوجه شدید که رشد گیاهان شما کاهش پیدا کرده باید به کمبود نور آن ها شک کنید. لازم به ذکر است که کاهش رشد گیاهان به دلایل دیگری نیز می تواند رخ داده باشد.
ریزش برگ های گیاهان آپارتمانی
یکی از اثرات کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی ریزش برگ های آن ها است. علاوه بر نور کم، کمبود مواد مغذی نیز می تواند در بروز این مشکل نقش داشته باشد. اگر متوجه شدید که برگ های گیاهان شما شروع به ریزش کرده اند باید میزان نور آن ها را بررسی نمایید.
از بین رفتن قسمت های ابلق گیاهان
زمانی که گیاهان نور کمی را دریافت می کنند بخش های ابلق آن ها کمرنگ تر می شوند. گونه های ابلق گیاهان آپارتمانی نسبت به نمونه های دیگر به نور بیشتری نیاز دارند و باید به این مسئله توجه کافی را داشته باشید.
کشیده شدن گیاهان در جهت منبع نور
جالب است بدانید که یکی از نشانه های کمبود نور در گیاهان آپارتمانی این است که این گیاهان به سمت منبع نور کشیده می شوند. کمبود نور باعث می شود که گیاه سعی کند خود را به منبع نور نزدیک تر سازد تا بتواند نور بیشتری را دریافت نماید.
گل ندادن گیاهان آپارتمانی
از دیگر اثرات کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی گل ندادن آن ها است. همانطور که میدانید گیاهان برای گل دادن به نور کافی احتیاج دارند. اگر متوجه شدید که گیاهان آپارتمانی گل نمی دهند یا گل های آن ها ریزش پیدا کرده اند باید مطمئن شوید که نور کافی به آن ها می رسد.
قهوه ای شدن برگ ها گیاهان
در برخی گیاهان آپارتمانی خاص کمبود نور می تواند باعث قهوه ای شدن برگ ها شود. از میان این گیاهان میتوان به انجیر برگ کمانچه اشاره کرد. البته لازم به ذکر است که کمبود آب نیز می تواند در قهوه ای شدن برگ گیاهان نقش داشته باشد.
چگونه کمبود نور در گیاهان آپارتمانی را جبران کنیم؟
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه می توانیم کمبود نور در گیاهان آپارتمانی را جبران کنیم. در پاسخ به این پرسش باید بگوییم در وهله اول باید گیاهانی را انتخاب کنید که با نور موجود در خانه شما در تناسب باشند. هرگز برای خانه های کم نور گیاهانی که به نور زیاد نیاز دارند را خریداری نکنید.
یکی از راهکارهای تامین نور گیاهان آپارتمانی استفاده از لامپ رشد است. این لامپ مخصوص گیاهان آپارتمانی می باشد. حتما این لامپ ها را از برندها و مراکز معتبر در این زمینه خریداری نمایید. از دیگر راهکارها این است که گیاه را به مکانی انتقال دهید که نور بیشتری دارد تا بتواند نور مورد نیاز خود را تامین کند.
نکات مهم برای بهتر کردن شرایط نوری گیاهان آپارتمانی
برای اینکه اثرات کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی را کاهش دهید و شرایط نوری آن ها را بهتر کنید می توانید از دستورالعمل هایی که در ادامه بیان میکنیم استفاده نمایید.
بهتر است در طول روز پرده های خانه را باز نمایید تا نور کافی وارد شود. به ویژه در مواقعی که از پرده های ضخیم در منزل خود استفاده میکنید. پرده ها مانع از وارد شدن نور به خانه و رسیدن آن به گیاهان می شوند.
باز کردن پنجره نیز در این زمینه می تواند بسیار کمک کننده باشد. برخی از پنجره ها ساختاری دارند که مانع از رسیدن نور کافی به گیاهان می شوند.
هر چقدر گیاهان از پنجره فاصله بیشتری داشته باشند نور کمتری به آن ها می رسد. تا جایی که می توانید آن ها را در مکانی نزدیک پنجره ها قرار دهید.
بهتر است نیاز نوری گیاهان آپارتمانی خود را بشناسید و بر اساس آن اقدام به انتخاب مکان مناسب برای آن ها نمایید.
سخن آخر
در این مطلب به بررسی اثرات کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی پرداختیم. همانطور که با خواندن این مطلب متوجه شدید کمبود نور می تواند تاثیرات منفی بسیاری بر این گیاهان بگذارد. اگر قصد نگهداری از گیاهان آپارتمانی را دارید باید به فکر تامین نور آن ها باشید و به هیچ وجه از این موضوع غافل نشوید. رسیدن نور کافی به گیاهان مهم ترین عامل رشد آن ها است. فقدان این نور نیز می تواند نتیجه عکس داشته باشد و رشد گیاهان را متوقف کند. برخی از افراد در زمان نگهداری از گیاهان آپارتمانی به این موضوع بی توجهی می کنند و پس از مدتی مشاهده خواهند کرد که تمام گیاهان آن ها از بین رفته اند.
سوالات متداول اثرات کمبود نور بر گیاهان آپارتمانی
تاثیر نور بر گیاهان آپارتمانی چگونه است؟
گیاهان در تمام فرایند رشد خود به نور احتیاج دارند. این پروسه می تواند شامل جوانه زدن تا گل دهی باشد. نور باعث حفظ حیات گیاهان می شود و در رشد آن ها تاثیر شگفت انگیزی می گذارد.
آیا نور کم باعث زرد شدن گیاهان آپارتمانی نیز می شود؟
یکی از اثراتی که کمبود نور می تواند روی گیاهان آپارتمانی داشته باشد زرد شدن آن ها است.
چه عواملی در رابطه با نور بر رشد گیاه تاثیر گذار هستند؟
دو عامل مهم در رابطه با نور که بر رشد گیاهان آپارتمانی تاثیر می گذارند شدت نور و مدت زمان نور می باشند.