گیاه افتیمون از گیاهان دارویی بسیار مهم است که در درمان بیماریهای مختلف کاربرد دارد. این گیاه قادر است برای درمان بیماریهایی همچون وسواس، جنون، تسکین سردرد، تصفیه خون، تقویت کبد، رفع بیحسی و درمان خواب رفتن اعضای بدن و تقویت جنسیکمک کند. در این مقاله قرار است در خصوص این که افتیمون چیست و خواص افتیمون به چه صورت است نکاتی را بیان کنیم. پس با طبایع همراه باشید.
فهرست مطالب
نام و طبع افتیمون:
افتیمون چیست؟ گیاه افتیمون که نام علمی آن Cuscuta و از تیره پیچکها معمولا با گیاه کشوث اشتباه گرفته میشود. اما در واقع این گیاه کاملا متفاوت با کشوث میباشد و از نظر خواص و عملکرد کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. از نام های دیگر افتیمون در طب سنتی دواء الجنون، ترشک، شیون است. طبع گیاه افتیمون نیز گرم و خشک است. از اینرو بهتر است برخی از افراد با مصلح آن را استفاده کنند.
معرفی گیاه افتیمون
گیاه افتیمون دارای ساقه های آن ظریف و باریک به شکل نخ قرمز رنگ یا قرمز مایل به زرد یا کرم مایل به قرمز است .
گل آن سرخ غبار دار با ریشک های بسیار نازک مانند مو ، میوه ی آن به اندازه ی دانه ی شاهدانه و به رنگ زرد ، دانه های داخل میوه از دانه ی خردل ریزتر و قرمز مایل به زرد است ، طعم این گیاه تلخ و تند است.
این گیاه پیچیده و انگلی است بدون کلروفیل برگ های آن بسیار ریز است که مشاهده نمی شود و ساقه های آن مکنده است که روی بدنه گیاهان دیگر مستقر است و خاصیت آن بیشتر بستگی به نوع گیاهی دارد که اطراف آن پیچیده است.
نوع خاکستری رنگ آن دارای پتاسیم زیاد است.
خواص گیاه افتیمون بسیار زیاد است و از آن در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها یاد شده است.
در ادامه میتوانید عکس گیاه افتیمون را مشاهده کنید:
خواص افتیمون در طب سنتی:
از جمله خواص افتیمون آن است که مسهل سودا و بلغم است.
برای بیماری های عصبی، جنون، مالیخولیا، سردرد، کابوس مفید میباشد.
دردهای مفاصل و لقوه و سرطان را درمان می کند.
برای رفع سردردهای سوداوی ۵ گرم از این گیاه را در۲۰۰ سیسی شیر جوشیده شده خیسانده صاف نموده با کمی سکنجبین مخلوط نموده میل شود.
از دیگر خواص افتیمون آن است که تصفیه کننده خون است. تقویت کننده کبد است.
برای کسانی که انزال زودرس دارند مفید میباشد.
برای درمان هراس، مالیخولیا و تشنج عصبی ۸ گرم افتیمون با ۶۰ گرم سکنجبین و یک لیوان شیر میل شود.
مبتلایان به لرزش عصبی به خاطر مصرف مشروبات الکلی روزی سه گرم در ۲۰۰ سیسی آب دمکرده به مدت ۴۰ روز میل کنند به جای قند از مویز استفاده شود.
خواص افتیمون برای رفع سردرد نیز بسیار زیاد است. بنابراین افتیمون را جوشانده در بینی بچکانید و کمی میل شود.
برای رفع رطوبتهای حبس شده در معده افتیمون، آریغون، آمله مقشر از هر کدام ۱۰ گرم، نبات ۲۰ گرم سائیده هر صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری میل شود.
شربت افتیمون برای امراض سودا نافع است،
دم کرده افتیمون تحلیل برنده ورمها، لطیف کننده، بازکننده انسداد و مفرح قلب ، جهت بیماریهای مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کاووس و وسواس و بیماریهای مفاصل مفید است.
به تنهایی مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا می باشد.
درمان سردردهای مزمن ناشی از سوداوی و فکری
گیاه افتیمون مسهل سودا و بلغم است. از این رو افراد سوداوی بهتر است از این گیاه استفاده کنند تا طبع خود را تعادل بخشند.
موارد منع مصرف گیاه افتیمون
اگرچه گیاه افتیمون با خواص خود سر و صدای زیادی در طب سنتی به راه انداخته است، اما استفاده از این گیاه ممکن است در شرایطی به جاب مفید بودن مضر نیز باشد. بنابراین به موارد منع مصرف در خصوص این گیاه توجه داشته باشید:
مصرف زیاد گیاه افتیمون برای گرم مزاجان مضر هست. مصلح افتیمون کتیرا است.
مصرف مداوم از گیاه افتیمون سبب افسردگی می شود.
اسفاده از گیاه افتیمون مصرف در بارداری و شیردهی ممنوع است. اطفال نیز نباید از آن استفاده کنند. چنانچه نیاز به استفاده از آن را مبرم دیدید، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.
شیوه استفاده از گیاه افتیمون
۱۴ گرم گیاه را سائیده سپس با کمی عسل و نمک مخلوط کرده میل شود.
۳۰ گرم افتیمون در ۲۰۰ سیسی آب کمی جوشانده سپس صاف نموده با عسل مخلوط کرده هر صبح ۲ قاشق میل کنید
از آنجاییکه بسیار لطیف و ضعیف هست جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن می شود. هنگام مصرف نباید آنرا نرم کوبید و یا زیاد جوشاند بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم بکنید.
یک مثقال از جوشانده گیاه افتیمون برای برای گوارش و رفع سردی معده مفید است. اما بهتر است این جوشانده را با نبات نوش جان کنید.
گیاه افتیمون مدر و قاعده آور است و در درمان لقوه، درد مفاصل و خواب رفتن اعضای بدن بسیار مفید است. گاهی بر اثر تفکر زیاد دچار سردرد میشوید، این گیاه داروی مناسبی برای این نوع سردرد است.
کافی است روزانه مقدار بسیار کم از این گیاه (دو مثقال) را در یک لیوان شیر خیسانده و سپس با ۷۵ گرم سکنجبین مخلوط کنید و طی ۷ روز میل کنید اینگونه سردردها درمان میشوند.
نکته:
نکتهی بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد آن است که افتیمون را نباید زیاد بجوشانید؛ چرا که زیاد جوشاندن از خواص دارویی آن کم میکند. به همین دلیل کافی است این گیاه را به حالت دم کرده مورد استفاده قرار دهید که مواد دارویی وارد آب شوند.
نتیجه
همانطور که گفته شد گیاه افتیمون با ساقه های ظریف و باریک به شکل نخ قرمز رنگ یا قرمز مایل به زرد یا کرم مایل به قرمز و گلهای صورتی رنگ خواص بسیار زیادی دارد. در واقع از این گیاه برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میشود. در متن بالا در خصوص خواص افتیمون و این که ماهیت گیاه افتیمون چیست نکاتی را بیان کردیم. ایمدواریم استفاده از این مقاله طبایع برای شما مفید بوده باشد.