بیماری های زنان،رحم،تخمدان و کیست ها

افزایش شیر مادر با نسخه های طب سنتی

توصیه ها و تدابیر موثر طب سنتی برای افزایش شیر مادر ، مصرف روزی ۵ قاشق جوانه گندم +۱ قاشق روغن زیتون ، مصرف آش و سوپ گندم ، مصرف سویق گندم ، روزی ۱ قاشق مربا خوری سیاهدانه عسل صبح ها ناشتا میل کند (واحد سیاهدانه را آسیاب کرده و بلافاصله با ۲ واحد عسل مخلوط کنید). ، صبحانه هفته ای ۳ الی ۴ بار مخلوط ارده مایع و شیره انگور مصرف کنید.

افزایش شیر مادر با نسخه های طب سنتی

همانطور که می‌دانیم، مناسب‌ترین غذا برای کودک در ۶ ماه اول زندگی فقط شیر مادر است، اما برخی از مادران در دوران شیردهی به‌دلایل مختلف از جمله تغذیه نامناسب، از شیر کافی برای نوزاد خود برخوردار نیستند؛ از این رو در ادامه به سایر علل کم شیر بودن مادر و برخی از نسخه‌ها و خوراکی‌های افزایش‌دهنده شیر مادر بر اساس آموزه‌های طب سنتی اشاره شده است:

علل کم بودن شیر مادر

۱- نادرست بودن نحوه شیردهی

یکی از رایج‌ترین دلایل کم بودن شیر مادر به نحوه شیر خوردن نوزاد بر می‌گردد.

اگر بچه شما به درستی پستان مادر را به دهان نگیرد نمی‌تواند شیر را از آن خارج کند و چنانچه شیر تولیدی از پستان مادر خارج نشود بدن فرمانی برای تولید شیر بیشتر دریافت نخواهد کرد.

برای آنکه بدانید فرایند شیردهی را به درستی انجام می‌دهید یا خیر می‌توانید این کار را با نظارت پزشک یا پرستار انجام دهید تا درستی آن مشخص شود.

۲- به دفعات کافی شیر نمی‌دهید

اگر به دفعات لازم به کودک خود شیر ندهید، شیر کافی در بدنتان تولید نمی‌شود.

نوزادان تازه متولد شده باید دست کم هر دو تا سه ساعت یک بار (در طول شبانه روز) شیر بخورند.

هرچه این دفعات بیشتر باشد بدن شما نیز شیر بیشتری تولید می‌کند.

پس اگر نوزاد بین دفعات خوردن شیر زیاد بخوابد یا اینکه از مکمل‌ها یا شیر خشک برای سیر کردن نوزاد استفاده کنید و کمتر خودتان به او شیر بدهید بدنتان شیر کمتری تولید می‌کند.

بهتر است هر زمان که کودک احساس گرسنگی کرد به او شیر بدهید یا اگر کودک شما زیاد می‌خوابد او را بیدار کنید و هر سه ساعت به او شیر بدهید.

۳- مدت شیر خوردن نوزاد به اندازه کافی طولانی نیست

نوزاد شما در هر بار شیردهی باید به طور متوسط ده دقیقه شیر بخورد.

اگر زمان شیر خوردن نوزاد با پستان مادر کمتر از ۵ دقیقه (در اکثر موارد) باشد آنگاه نمی‌تواند شیر کافی برای رشد طبیعی بدنش را دریافت کند.

علاوه بر این، اگر این زمان‌ها بیش از اندازه کوتاه باشند، اندوخته شیر مادر از پستان‌ها خارج نمی‌شوند، حال آنکه برای تولید شیر بیشتر خارج شدن شیر مادر از پستان‌ها لازم و ضروری است.

۴- نوزاد شما وارد مرحله رشد استخوانی شده

زمانی که نوزاد وارد مرحله رشد استخوانی می‌شود اشتهایی سیری ناپذیر پیدا می‌کند و معمولا همیشه گرسنه است.

در این موارد مادر تصور می‌کند که شیر کافی برای سیر کردن نوزاد را تولید نمی‌کند.

اما در نظر داشته باشید که این فرایند کاملا طبیعی است و شیر مادر همزمان با رشد نوزاد افزایش پیدا می‌کند.

در این دوره نوزاد دوست دارد مرتبا شیر بنوشد و اگر شما نیز اجازه این کار را به او بدهید بدن تشخیص می‌دهد که نوزاد وارد مرحله رشد استخوانی شده پس تولید شیر را بیشتر می‌کند.

۵- به دیگران اجازه می‌دهید شما را تحت تاثیر قرار دهند

گاهی اوقات مادر تحت تاثیر صحبت‌های افرادی قرار می‌گیرد که تا بحال شیردهی انجام نداده اند یا دانش کافی در این باره ندارند

و در نتیجه این ذهنیت در او به وجود می‌آید که مبادا حرف‌های آن فرد درست باشد و شیر کافی نداشته باشم.

۶- بافت نامناسب سینه

در برخی زنان پستان به درستی رشد نکرده و غذذ تولید کننده شیر در آن‌ها به اندازه‌ای که نیاز‌های نوزاد را تامین کند وجود ندارد.

این غدد در طول دوران بارداری رشد می‌کنند و شیردهی رشد آن‌ها را تقویت می‌کند.

در نتیجه در بچه‌های دوم و سوم کمتر پیش می‌آید که مادری به این علت با کمبود شیر روبرو شود.

۷- مشکل هورمونی یا غدد درون ریز

گاهی مادر به خاطر سندروم تخمدان پلی کیستیک، پرکاری یا کم کاری تیروئید، دیابت، فشار خون بالا یا مشکلات هورمونی مبتلاست که هر کدام از این‌ها باعث کاهش تولید شیر می‌شوند؛

چراکه تولید شیر در بدن به عملکرد هورمونی وابسته است و اختلال در هر یک از این موارد می‌تواند تولید شیر را کم کند.

۸- جراحی پستان

جراحی‌های سینه بنابر دلایل پزشکی یا زیبایی انجام می‌شوند (برای کوچک کردن یا بزرگ کردن) که هر کدام از این‌ها می‌توانند غدد تولید شیر را تحت تاثیر قرار دهند.

۹-استفاده از دارو‌ها برای پیشگیری از بارداری

بسیاری از مادر‌هایی که شیردهی انجام می‌دهند غالبا از روش‌های شیمیایی برای پیشگیری از بارداری کمک می‌گیرند (قرص یا تزریق) که این مساله نیز می‌تواند باعث افت شیر مادر شود.

۱۰- شیر ندادن در شب

بسیاری از مادر‌ها به اشتباه تلاش می‌کنند تا نوزاد خود را جوری بار بیاورند که شب‌ها خواب طولانی تری داشته باشند و نیازی به شیرخوردن پیدا نکنند.

اما این کار اشتباه است چراکه شیر نخوردن نوزاد در شب باعث کاهش هورمون پرولاکتین خون مادر می‌شود

این هورمون تاثیری به سزا در تولید شیر دارد و با این کار بدن تصور می‌کند که نوزاد به شیر کمتری نیاز دارد و در نتیجه تولید خود را کم می‌کند.

توصیه ها و تدابیر موثر طب سنتی برای افزایش شیر مادر

مصرف روزی ۵ قاشق جوانه گندم +۱ قاشق روغن زیتون
مصرف آش و سوپ گندم
مصرف سویق گندم
روزی ۱ قاشق مربا خوری سیاهدانه عسل صبح ها ناشتا میل کند (واحد سیاهدانه را آسیاب کرده و بلافاصله با ۲ واحد عسل مخلوط کنید).
صبحانه هفته ای ۳ الی ۴ بار مخلوط ارده مایع و شیره انگور مصرف کنید.

مصرف شوید و تخم شوید.

مصرف دمنوش زنجبیل

مصرف شیر فندق (مغز فندق خام ۵۰ گرم٫ عسل ۳ قاشق غذا خوری ٫ آب سرد ۳ لیوان:فندق ها را آسیاب کرده و همراه آب و عسل داخل مخلوط کن بریزید).

می‌توان از غذاهای شیر‌افزایی مانند باقالی‌پلو با آب گوشت‌، خورش بِه، خورش سیب، خورش فسنجان، خورش کدو، خورش کرفس، کلم‌پلو، عدس‌پلو و آبگوشت نخود و لوبیا با لیموعمانی استفاده کرد.

پرهیزات غذایی

اگر شیر شما کم است، از مصرف سیر، جعفری، سردیجات، غذاهای تند و پر ادویه، سرخ کردنی ها، مواد غذایی صنعتی و کارخانه ای، انواع کلم، پیاز، مارچوبه، تربچه پرهیز کنید.

کمک ماساژ به افزایش شیر مادران

مادر شیرده بهتر است هر روز صبح بدن خود را با آب گرم شستشو دهد،

بعد از استحمام، ماساژ معتدل دست و پا و سینه را انجام دهد.

چرا که ماساژ سینه‌ها به افزایش تولید و کیفیت شیر کمک می‌کند و توصیه می‌شود که مادر شیرده پس از ماساژ، غذای مقوی که خون خوبی در بدن تولید می‌کند, مانند زرده تخم مرغ عسلی, نان و شیره انگور, سیب رنده شده با عسل و … مصرف کند.

مادران شیرده در ابتدای صبح بهتر است ابتدا دو تا سه بار شیر خود را بدوشد و دور بریزد و پس از آن به کودک خود شیر دهد

مادر شیرده باید همواره به تغذیه خود توجه داشته و از غذاهای مقوی و حافظ سلامتی کودک مصرف کند تا مزاج کودک از ابتدا قوی شکل بگیرد.


مشاوره با پزشک معالج

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز