فهرست مطالب
- ۱ طرز تهیه ترشی سیب درختی:
- ۱.۱ 1- ترشی سیب روش اول:
- ۱.۲ مواد لازم ترشی سیب:
- ۱.۳ طرز تهیه ترشی سیب
- ۱.۴ 2- ترشی سیب به روش دوم:
- ۱.۵ طرز تهیه ترشی سیب
- ۱.۶ 3- طرز تهیه ترشی سیب به روش سوم
- ۱.۷ طرز تهیه ترشی سیب
- ۱.۸ 4- طرز تهیه پوره سیب به روش چهارم
- ۱.۹ طرز تهیه ترشی پوره سیب
- ۱.۱۰ 5- طرز تهیه ترشی لیته سیب
- ۱.۱۱ طرز تهیه ترشی لیته سیب
- ۱.۱۲ سایر ترکیبات ادویه ترشی سیب
- ۱.۱۳ روش اول :
- ۱.۱۴ روش دوم :
- ۱.۱۵ روش سوم
- ۱.۱۶ نکات ضروری قبل از تهیه ترشی سیب
- ۱.۱۷ سوالات رایج کاربران
- ۱.۱۸ خواص درمانی مواد استفاده شده
- ۱.۱۹ نکات ضروری بعد از تهیه
- ۱.۲۰ چکیده
طرز تهیه ترشی سیب درختی:
ترشی سیب یکی از خوشمزه ترین طعم دهنده های کنار غذا است که به سرعت جا می افتد و میتوانید به شکل ترشی سیب رنده شده یا حلقه شده آماده کنید.
ترشی سیب یکی از خوشمزه ترین طعم دهنده هایی است که میتوانید در کنار غذا مصرف کنید. اگر در خانواده حساسیت به سرکه انگور دارید میتوانید در تهیه ترشی سیب از سرکه سیب استفاده کنید.
برای تهیه ترشی سیب میتوانید از انواع سیب ( سیب قرمز، سیب زرد، سیب گلاب و …) استفاده کنید. ترشی سیب را میتوانید با پوست یا بدون پوست درست کنید. سعی کنید در تهیه ترشی از سیب های قرمز و پفکی که حالت آردی گرفته اند استفاده نکنید. سیب ها باید سفت و آبدار باشند.
در ادامه انواع مختلف ترشی سیب که به دلیل وجود سبزیجات و ادویه های مختلف طعم های متفاوتی دارند را به شما آموزش میدهیم تا ترشی سیب مورد علاقه خودتان با طعم دلخواه را انتخاب کرده و درست کنید. تفاوت طعم انواع ترشی سیب در انتخاب ادویه ترشی سیب بستگی دارد. شما میتوانید از دستورهای زیر ادویه ترشی سیب دلخواهتان را پیدا کنید.
می توانید در تمام روش ها از حرارت دادن مواد ترشی سیب برای سریعتر جا افتادن ترشی استفاده کنید.
برای تهیه ترشی سیب رنده شده از هر کدام از دستورها و انواع ادویه ترشی سیب که در ادامه آورده شده است میتوانید استفاده کنید. فقط در ابتدا سرکه با ادویه ترشی سیب دلخواهتان را مخلوط نمایید. بعد از پوست گرفتن سیب را رنده کرده درون شیشه بریزید و ترکیب سرکه و ادویه دلخواهتان را به آن اضافه کنید طوری که سرکه روی سیب رنده شده را بگیرد. برای تهیه ترشی سیب رنده شده نیازی به حرارت دادن سیب ندارید.
۱- ترشی سیب روش اول:
مواد لازم ترشی سیب:
سیب نیم کیلو
سیر ۴حبه
موسیر ۱پیمانه
نعناع ۱پیمانه
سیاه دانه ۳قاشق غذا خوری
سرکه ۱لیتر
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه ترشی سیب
• سیب ها را شسته خشک کنید و به اندازه های دلخواه تقسیم کنید. می توانید سیب ها را نگینی خرد کنید یا حلقه ای یا اسلایس شده.
• برای این که ترشی ما ماندگاری بهتری داشته باشد و زود تر جا بیوفتد تمام سیب ها را درون یک قابلمه بریزید و موسیر و سیر را اضافه کنید.
• به مقدار کافی سرکه اضافه کنید، جوری که مواد در سرکه شناور نباشد.
• سپس نصف لیوان آب نمک را اضافه کرده روی حرارت ملایم بگذرید تا کمی سیب از حالت سفتی خارج شود. ( می توانید از اضافه کردن آب صرف نظر کنید. )
• زمانی که از مخلوط بخار بلند شد زیر قابلمه را خاموش می کنیم توجه داشته باشید که در قابلمه نباید گذاشته شود یا سرکه به مرحله جوش برسد چون موادمان له می شود.
• قابلمه را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود حالا کمی فلفل و زردچوبه و سپس ۳ قاشق سیاه دانه به آن اضافه شود و خوب باهم مخلوط نمایید.
• ترشی سیب را داخل شیشه ریخته و در جای خنک بگذارید. بعد از گذشت ده روز ترشی شما آماده است و می توانید همراه غذا میل کنید.
• ترشی سیب را می توانید بدون استفاده از حرارت دادن با سرکه هم انجام دهید اما زمان بیشتری برای رسیدن ترشی احتیاج است.
۲- ترشی سیب به روش دوم:
مواد لازم ترشی سیب
سیب یک کیلوگرم
دارچین یک قاشق چایخوری
گلپر یک قاشق چایخوری
سرکه یک لیتر
نمک یک قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی سیب
• سیب ها را به اندازه دلخواه خرد کرده درون شیشه بچینید.
• چند حبه سیر و مقداری گلپر هم، لابهلای آنها بریزید.
• سرکه و نمک را به مخلوط اضافه کنید.
۳- طرز تهیه ترشی سیب به روش سوم
مواد لازم ترشی سیب
سیب ترش به مقدار لازم
سرکه سفید به مقدار لازم
فلفل سبز تند ۴عدد هر شیشه
سیر ۴ حبه هر شیشه
نمک ۱ و ۱/۲ ق هر شیشه
نعنا خشک ۱ ق چ هر شیشه
طرز تهیه ترشی سیب
• سیب ترش ها را با پوست یا پوست گرفته به اندازه دلخواه خرد کرده با فلفل و سیر و نمک و نعنا و سرکه درون شیشه بریزید.
• حدود ۱ هفته طول میکشد تا ترشی سیب شما آماده شود.
۴- طرز تهیه پوره سیب به روش چهارم
مواد لازم ترشی پوره سیب
سیب ۱ کیلوگرم
سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
سرکه ۱ لیتر
نمک به میزان لازم
طرز تهیه ترشی پوره سیب
• سیب ها را پوست گرفته ، چهار قسمت کرده و هسته آنها را درآورید. در ظرف ریخته یک استکان آب روی آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.
• سیب را له کرده با سایر مواد مخلوط نموده روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود.
• شکر را اضافه کرده و از روی حرارت برمی داریم تا خنک شود.
• سیاه دانه را با مواد مخلوط نموده داخل شیشه بریزید و اجازه دهید یک هفته بماند تا جا بیوفتد.
۵- طرز تهیه ترشی لیته سیب
مواد لازم ترشی لیته سیب
سیب به مقدار دلخواه
تمر هندی یک بسته
سرکه چهار لیوان
برگه زردآلو یک لیوان
ادویه گردو به میزان لازم
سیاه دانه در صورت تمایل
طرز تهیه ترشی لیته سیب
• از سیب های سالم یا لکه دار میتوانید در این ترشی استفاده کنید.
• سیب ها را پوست گرفته نگینی درشت خرد کنید.
• سب ها را در مقداری آب و آبلیمو قرار می دهیم تا سیاه نشود.
• یک بسته تمرهندی را با چهار لیوان سرکه خیس کرده وقتی نرم شد از صافی رد کنید و هسته ها را جدا کنید.
• میتوانید از جوز هندی و پودر هل است در سس ترشی لیته سیب استفاده کنید.
• یک لیوان برگه زردآلو را داخل سرکه ای که تمر هندی را خیس کرده اید نرم کنید و به سس ترشی لیته اضافه کنید.
• نمک و ادویه را به ترشی اضافه کنید.
• سیب ها از داخل مخلوط آب و آبلیمو خارج کرده آبکش کنید و به سس آماده شده اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بخارش بلند شود. شعله را خاموش کرده اجازه دهید کاملا خنک شود.
• در صورت تمایل مقداری سیاه دانه به ترشی اضافه کنید. ترشی لیته شما بعد از ۳ روز آماده است.
سایر ترکیبات ادویه ترشی سیب
در ادامه مقاله سایر ترکیبات ادویه ترشی سیب را برای این که دستتان برای انتخاب بیشتر باز باشد می آوریم. طرز تهیه همانند روش های قبل است.
روش اول :
سیر رنده شده و فلفل دلمه خرد شده را در انتها بعد از خنک شدن به ترشی اضافه کنید.
سیب درختی ۲ کیلو گرم
سیاه دانه یک قاشق غذا خوری
سرکه یک کیلو گرم
نبات صد گرم
دارچین یک قاشق غذا خوری
زنجبیل یک قاشق غذا خوری
گلپر کوبیده یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل دلمه ای رنگی به دلخواه
سیر درشت رنده شده به دلخواه
روش دوم :
برگ های ریحان را در آخر بعد از سرد شدن ترشی اضافه کنید.
سیب ترد پوست کنده (یا با پوست) و تکه تکه شده ۴۰۰ گرم
پیاز ریز خرد شده ۱ عدد
سیر خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
زنجبیل خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
شکر نصف پیمانه
سرکه سیب ۱ لیوان
برگ ریحان ۲۰ عدد
زرد چوبه نصف قاشق چایخوری
دارچین نصف قاشق چایخوری
پودر فلفل نصف قاشق چایخوری
پودر میخک نصف قاشق چایخوری
روش سوم
• تمام مواد را مخلوط کنید روی حرارت هم بزنید تا شکر حل شود.
• سیب را در شیشه ریخته و مواد سرکه را رویش بریزید.
سیب درشت سه عدد
شکر دو پیمانه
سرکه سفید یک و نیم پیمانه
دارچین یک قاشق چایخوری
نکات ضروری قبل از تهیه ترشی سیب
- انتخاب سیب: از سیبهای سفت و آبدار استفاده کنید. سیبهای نرم و له شده برای ترشی مناسب نیستند.
- فصل تهیه: بهترین زمان برای تهیه ترشی سیب، فصل پاییز است که سیبها تازه و در دسترس هستند.
- ادویهها: از ادویههایی مانند دارچین، هل، زیره، فلفل سیاه و زردچوبه برای طعمدار کردن ترشی استفاده کنید.
- سرکه: از سرکه انگور یا سیب برای تهیه ترشی استفاده کنید.
- ظروف نگهداری: از ظروف شیشهای تمیز و خشک برای نگهداری ترشی استفاده کنید.
سوالات رایج کاربران
سوالات عمومی:
- چه نوع سیبی برای ترشی مناسب است؟ سیبهای ترش و سفت مانند سیب قرمز یا سیب گلاب برای ترشی مناسبتر هستند.
- مدت زمان نگهداری ترشی سیب چقدر است؟ ترشی سیب در یخچال به مدت چند ماه قابل نگهداری است.
- آیا میتوان ترشی سیب را بدون پخت تهیه کرد؟ بله، برخی از روشهای تهیه ترشی سیب نیازی به پخت ندارند.
- چه ادویههایی برای ترشی سیب مناسب است؟ دارچین، هل، زیره، فلفل سیاه و زردچوبه از جمله ادویههای مناسب برای ترشی سیب هستند.
- آیا میتوان ترشی سیب را با میوههای دیگر مخلوط کرد؟ بله، میتوانید ترشی سیب را با میوههایی مانند هویج، خیار و گلابی مخلوط کنید.
سوالات تخصصی:
- چگونه تلخی پوست سیب را از بین ببریم؟ برای از بین بردن تلخی پوست سیب، میتوانید آن را قبل از اضافه کردن به ترشی آب پز کنید.
- چه مقدار شکر باید به ترشی سیب اضافه کنیم؟ مقدار شکر بستگی به ذائقه شما و ترشی سیب دارد.
- چگونه ترشی سیب را تند کنیم؟ برای تند کردن ترشی میتوانید از فلفل تند بیشتری استفاده کنید.
- چگونه ترشی سیب را شفاف کنیم؟ برای شفاف شدن ترشی میتوانید از سفیده تخم مرغ استفاده کنید.
- چرا ترشی سیب من کپک میزند؟ کپک زدن ترشی به دلیل عدم رعایت بهداشت، استفاده از ظروف آلوده و نگهداری در دمای نامناسب اتفاق میافتد.
خواص درمانی مواد استفاده شده
- سیب: سرشار از ویتامین C، فیبر و آنتیاکسیدان است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود هضم مفید است.
- سرکه: خاصیت ضد باکتریایی دارد و به حفظ ماندگاری ترشی کمک میکند.
- ادویهها: هر کدام از ادویهها خواص درمانی خاص خود را دارند. به عنوان مثال، دارچین برای کاهش قند خون و هل برای بهبود هضم مفید است.
-
سیب: (خواص و فواید درمانی )
- ویتامین C: تقویت سیستم ایمنی، بهبود جذب آهن، کمک به تولید کلاژن برای پوست و استخوانها.
- فیبر: بهبود هضم، کاهش کلسترول، کنترل قند خون، افزایش احساس سیری.
- آنتیاکسیدانها: محافظت از سلولها در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و برخی سرطانها.
-
سرکه:
- اسید استیک: بهبود هضم، کاهش قند خون، کاهش وزن، خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی.
- پروبیوتیکها: بهبود سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی.
-
ادویهها (دارچین، هل، زیره، فلفل سیاه، زردچوبه):
- دارچین: کاهش قند خون، کاهش التهاب، بهبود عملکرد مغز.
- هل: بهبود هضم، کاهش نفخ، خواص ضد باکتریایی.
- زیره: تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم، کاهش التهاب.
- فلفل سیاه: بهبود گردش خون، کاهش درد، خواص ضد التهابی.
- زردچوبه: خواص ضد التهابی قوی، تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها.
-
سایر مواد (در صورت استفاده):
- هویج: منبع غنی از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، بهبود بینایی، تقویت سیستم ایمنی.
- خیار: حاوی آب فراوان، فیبر، ویتامین K و پتاسیم، کمک به هیدراته ماندن بدن، کاهش فشار خون.
- گلابی: منبع فیبر، ویتامین C و آنتیاکسیدانها، بهبود هضم، تقویت سیستم ایمنی.
-
-
به طور خلاصه: ترشی سیب با ترکیبی از میوهها، سرکه و ادویهها، یک منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است که به بهبود سلامت عمومی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها کمک میکند.
نکته: خواص ذکر شده برای مواد تشکیلدهنده ترشی سیب به طور کلی بیان شدهاند و ممکن است بسته به نوع و مقدار مواد استفاده شده، متفاوت باشد.
نکات ضروری بعد از تهیه
- بستهبندی: ترشی را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
- نگهداری: قبل از مصرف، ترشی را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید به دمای محیط برسد.
چکیده
ترشی سیب یک چاشنی خوشمزه و سالم است که میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. با کمی خلاقیت و استفاده از مواد مختلف، میتوانید انواع مختلف ترشی سیب را با طعمهای متنوع درست کنید.
“ترشی سیب خانگی بسازید و طعم غذاهایتان را متحول کنید!”
با آموزشهای ساده و کاربردی دیجی به روز، شما هم میتوانید در خانه انواع ترشی سیب تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. ترشی سیب خانگی، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است و به سلامتی شما کمک میکند. همین حالا به دیجی به روز بپیوندید و از دنیای بزرگ آشپزی خانگی لذت ببرید.