بیماری های زنان،رحم،تخمدان و کیست ها

بررسی علل سوزش معده در بارداری

راهکارهایی برای رفع سوزش معده در بارداری ، از نوشیدن چای غلیظ و کهنه دم خودداری کنید. ، بلافاصله بعد غذا، چای ننوشید.بعد غذا دراز نکشید.از خوردن ماست، دوغ، خیار و گوجه و ترشی همراه غذا خودداری نمایید.همراه غذا زیتون و ریحان بجوید.

بررسی علل سوزش معده در بارداری و راهکارهای بهبود آن بر مبنای طب سنتی

در واقع سوزش معده در بارداری یا همان ترش کردن دردی شدید و سوزنده در قفسه‌ سینه است که بر اثر عبور اسید معده از شکم به مری ایجاد می‌شود. مری، لوله‌ای عضلانی بوده که دهان را به معده متصل می‌کند، هرگاه بنا به عللی دهانه تحتانی مری، درست کار نکند، مواد غذایی اسیدی داخل معده وارد مری شده و در نتیجه احساس سوزش معده در فرد به وجود می‌آید.

علامت اصلی سوزش معده در بارداری درد یا احساس ناراحتی در قفسه‌ سینه یا شکم است. این مشکل در هر مرحله از بارداری ممکن است به وجود آید. اگرچه علائم ممکن است در اواخر بارداری و از هفته ۲۷ به بعد شدیدتر و مکررتر باشد.

از علل سوزش معده در بارداری می توان به رشد فیزیکی جنین و تغییرات هورمونی بدن مادر اشاره کرد.

تغییرات هورمونی بدن مادر

تغییرات هورمونی در بدن می‌تواند موجب شل شدن مکرر مری شود. این اتفاق باعث می‌شود اسید معده به سمت مری برگردد، مخصوصا وقتی که دراز می‌کشید تا چرت بزنید یا بعد از خوردن یک وعده غذای سنگین. با هر روزی که از بارداری‌تان می‌گذرد، رحم‌تان بازتر می‌شود تا بتواند جنین در حال رشدتان را در خود جای بدهد. در نتیجه معده تحت فشار بیشتری قرار گرفته و باعث می‌شود غذا و اسید معده به سمت مری بیایند. سوزش معده طی سه ماهه‌ی اول و دوم بارداری طبیعی است، اما به این معنی نیست که در تمام طول بارداری‌تان مجبور به تحمل آن هستید.

رشد فیزیکی جنین

در دوران بارداری افزایش وزن بخصوص افزایش محیط دور شکم باعث ایجاد فشار بر معده و دهانه تحتانی مری شده و از طرفی رشد جنین و افزایش سایز رحم نیز بر معده فشار وارد کرده و باعث خروج مواد غذایی از معده به مری می‌شود.

راهکارهایی برای رفع سوزش معده در بارداری

از نوشیدن چای غلیظ و کهنه دم خودداری کنید.
بلافاصله بعد غذا، چای ننوشید.
بعد غذا دراز نکشید.
از خوردن ماست، دوغ، خیار و گوجه و ترشی همراه غذا خودداری نمایید.
همراه غذا زیتون و ریحان بجوید.
در فواصل غذا دم نوش ریحان میل کنید.
بعد غذا تکه ای «به» از مربای «به» بدون شیرابه میل کنید.

غذاهای غلیظ مانند نان ترید شده، آش رشته، الویه، کشک و بادنجان، هلیم بادنجان و… میل نکنید.

از خوردن غذا‌های ادویه دار، چرب و سرخ کردنی و دیر هضم پرهیز کنید.

از پرخوری بپرهیزید و سعی کنید تعداد وعده های غذایی تان را افزایش دهید.

به آرامی بخورید و هر لقمه را به خوبی بجوید.به آرامی غذا خوردن می تواند فرد را از پری بیش از حد که سبب سوزش سر دل می شود باز دارد.

چندساعت قبل از خواب دست از خوردن بکشید.

به جای لباس­های تنگ از لباس­های راحت استفاده کنید. لباس های تنگ بر روی معده فشار وارد می کنند.

سیگار کشیدن علاوه بر آسیب به جنین، اسفنکتر قسمت تحتانی مری را تضعیف می ­کند و باعث تشدید سوزش معده در بارداری می ­شود.

از خم شدن پس از غذا خوردن اجتناب کنید.

نکته ای جالب:

عقیده ای قدیمی وجود دارد که می گوید سوزش معده در بارداری نشانه پر مو بودن سر فرزند است!


مشاوره با پزشک معالج

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز