فهرست مطالب
- ۱ ۹ گروهی که زردچوبه مصرف نکنند!
- ۱.۱ مزاج زردچوبه گرم و خشک است.
- ۱.۲ فواید مصرف خوراکی زردچوبه:
- ۱.۳ برخی فواید زردچوبه موضعی:
- ۱.۴ ممنوعیت مصرف زردچوبه
- ۱.۵ زردچوبه ، کنترل وزن
- ۱.۶ پیشگیری از بیماریهای کبد
- ۱.۷ شفای_زندگی
- ۱.۸ زردچوبه ، یا زعفران فقرا
- ۱.۹ فواید مصرف خوراکی
- ۱.۱۰ فواید مصرف موضعی
- ۱.۱۱ تشخیص زردچوبه اصل از تقلبی
- ۱.۱۲ جهت تشخیص:
- ۱.۱۳ تشخیص زردچوبه اصل از تقلبی
۹ گروهی که زردچوبه مصرف نکنند!
مزاج زردچوبه گرم و خشک است.
رنگ زرد تا نارنجی و بیشتر فوایدی که در خصوص زردچوبه گفته می شود به ترکیبی پلی فنلی به نام کورکومین برمی گردد. امروزه خواص ضد التهابی، ضد توموری و آنتی اکسیدانی در مورد زردچوبه شناسایی شده است. وجود مقدار کمی فلفل سیاه در کنار زردچوبه، جذب کورکومین در بدن را افزایش میدهد. کورکومین در چربی حل میشود و می تواند همراه با غذاهای چرب مصرف شود.
کورکومین اثرات قابل توجهی در کاهش میزان قند خون در افراد دیابتی و کاهش چربی در افراد دارای چربی خون بالا دارد. کورکومین میتواند در کاهش BMI ، وزن بدن، دور شکم و لپتین مفید باشد.
فواید مصرف خوراکی زردچوبه:
درمان التهاب مزمن
درمان التهاب مفصلی
یشگیری از پوکی استخوان
کمک به درمان افسردگی
بهبود عملکرد مغز
بهبود بزرگی خوش خیم پروستات
جلوگیری از سرطان
برخی فواید زردچوبه موضعی:
بند آورنده خونریزی جراحات سطحی
کاهش درد و ورم ضرب دیدگیهای سطح بدن
شفاف شدن پوست (ماسک زردچوبه، عسل و ماست یونانی)
ممنوعیت مصرف زردچوبه
افرادی که به زردچوبه حساسیت دارند.
افرادی که کاندید عمل جراحی داخلی هستند.
بیماران مبتلا به ضعف قلب
مبتلایان به بیماری هراس یا ترس بیش از حد
بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا
مبتلایان به رفلاکس اسید التهاب و زخم انتهای مری
افرادی که خون رقیقی دارند یا از داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنند.
مبتلایان به بیماری سلیاک بعلت احتمال آمیختگی با آرد گندم.
مردانی که تعداد اسپرم کم دارند.
مصرف زردچوبه به علت برخورداری از کورکومین موجب بهبود عملکرد مغز می شود و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با مغز مانند آلزایمر را کاهش می دهد.
زردچوبه ، کنترل وزن
پودر زردچوبه برای حفظ وزن سالم بسیار مفید است. یکی از ترکیبات موجود در زردچوبه به بالابردن تولید صفرا که یکی از مولفه های اصلی در تجزیه چربیهاست کمک می کند.
کسانی که می خواهند وزنشان را پایین بیاورند با هر وعده غذایی خود یک قاشق چای خوری زردچوبه مصرف کنند.
پیشگیری از بیماریهای کبد
زردچوبه نوعی پاک کننده طبیعی کبد به شمار می رود. کبد از طریق تولید آنزیمهای خون را تصفیه می کند و زردچوبه، تولید این آنزیم های حیاتی بدن را افزایش میدهد. این آنزیم ها تجزیه میشود و سموم داخل بدن را کاهش می دهند. هم چنین گفته می شود که زردچوبه موجب بهبود گردش خون نیز می شود. همه این عوامل به سلامت کبد کمک می کند.
شفای_زندگی
زردچوبه در زمینه افزایش قدرت ایمنی بدن و ضد التهاب بودن شناخته شده است و برای انواع بیماری های عفونی، میکروبی و ویروسی از جمله کوید ۱۹ بسیار مفید می باشد.
زردچوبه ، یا زعفران فقرا
یکی از پرمصرف ترین ادویههای دنیا با مزاج گرم و خشک در درجه دوم است.
قسمت مصرفی آن، ریشه این گیاه است.
تنها ادویه توصیه شده در همه مزاجها و همه سنین و همه فصول است به شرط نداشتن ممنوعیت مصرف.
امروزه خواص ضدالتهابی، ضدتوموری و آنتی اکسیدانی در مورد زردچوبه شناسایی شده است.
رنگ زرد تا نارنجی و بیشتر فوایدی که در خصوص آن گفته میشود به ترکیبی پلی فنلی به نام کورکومین برمیگردد.
۵۰۰ میلی گرم کورکومینوئید دوز خوبی برای تقویت سلامت روده و دور نگه داشتن التهاب است.
اما کورکومین قدرتمند است، اما به خودی خود ضعیف جذب میشود، بنابراین حتی در صورت مصرف دوز توصیه شده شاید مزایای زیادی به همراه نداشته باشد.
راه حل تقویت خواص آن این است که آن را با یک ادویه قوی دیگر مانند فلفل سیاه ترکیب کنید.
وجود مقدار خیلی کمی فلفل سیاه در کنار زردچوبه؛ جذب کورکومین در بدن را افزایش میدهد.
کورکومین در چربی حل میشود و میتواند همراه با غذای چرب مصرف شود.
فواید مصرف خوراکی
این ادویه خواص شگفت انگیز و خوبی دارد که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درمان التهاب مزمن
درمان التهاب مفصلی
پیشگیری از پوکی استخوان
کمک به درمان افسردگی
بهبود عملکرد مغز، چشم و کبد
کاهش کلسترول
تنظیم سوخت و ساز قندها و چربی ها
پیشگیری از چسبندگی پلاکتی
کمک به درمان بی اشتهایی و سوء هاضمه
بهبود بزرگی خوش خیم پروستات
جلوگیری از سرطان
فواید مصرف موضعی
بندآورنده خونریزی جراحات سطحی
کاهش درد و ورم و ضرب دیدگیهای سطح بدن
شفاف شدن پوست (ماسک زردچوبه، عسل و ماست یونانی یا ماست کم چرب)
اما ممنوعیت مصرف زردچوبه…
افراد زیر در مصرف این ادویه زرد رنگ احتیاط کنند:
افرادی که به زردچوبه حساسیت دارند.
افرادی که کاندید عمل جراحی داخلی هستند.
بیماران مبتلا به ضعف و نارسایی قلبی
مبتلایان به بیماری هراس یا ترس بیش از حد
بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا
مبتلایان به رفلاکس، اسید التهاب و زخم انتهای مری
افرادی که خون رقیقی دارند یا از داروهای ضد انعقاد خون استفاده میکنند.
مبتلایان به بیماری سلیاک به علت احتمال آمیختگی با آرد گندم
مردانی که تعداد اسپرم کمی دارند.
قابل توجه افرادی که خودسرانه و مداوم شیر زردچوبه و کپسول زردچوبه میخورند
مصرف زیاد و طولانی مدت زردچوبه برای قلب مضر است و سبب زخمهای گوارشی و خونریزی گوارشی میشود.
تشخیص زردچوبه اصل از تقلبی
گاهاً برخی افراد سودجو، نشاسته، نان خشک، آرد جو یا آرد گندم رنگ شده با رنگهای صنعتی و گاهاً عطری، پودر هویج را به جای زردچوبه به افراد میفروشند، که ممکن است برای افراد حساس به گلوتن، مشکل ایجاد کند؛ پس تا جای ممکن ریشه آن را شخصاً خریداری کرده، بشویید و پودر کنید.
پودر اصل، باید به صورت پودری نرم، یکدست باشد، به هم چسبیده نبوده و رنگ آن زرد مایل به تیره بوده و بوی تازگی و طروات آن کاملاً مشخص باشد.
جهت تشخیص:
روش اول:
پودر را در آب حل کنید.
اگر اصل باشد نباید لکههای سفبد روی آب تشکیل شود.
روش دوم: یک قاشق زردچوبه را داخل یک لیوان آب جوش بریزید. برای چند لحظه بهم بزنید. اگر در زیر ۳ ثانیه آب جوش کلا رنگی شد، باید به اصل بودن زردچوبه شک کنید.
نکته کلیدی
زردچوبه را نباید در روغن سرخ کنید زیرا باعث سمی شدن آن می شود.
بلکه بهتر است آن را فقط تفت بدهید.
زردچوبه دارای ماده ای به نام کورکومین (نوعی آنتی اکسیدان طبیعی) است که اگر این ادویه در اوایل طبخ اضافه شود بخش زیادی از این ماده از بین می رود.
بنابراین مناسب است که در اواخر طبخ وارد غذا شود.
برای درمان روماتیسم و ورم مفاصل، زردچوبه معجزه میکند
به یک لیوان شیر ۱ قاشق چای خوری پودر زردچوبه را اضافه کنید و با ۱/۲ قاشق چای خوری عسل خوب هم بزنید و بنوشید.
زردچوبه نسبت به آسپرین یا ایبوپروفن درتسکین درد ۳ برابر موثرتر است ۵۰ درصد از درد بیماران آرتریت راکاهش می دهد.
زردچوبه را نباید در روغن سرخ کنید زیرا باعث سمی شدن آن می شود.
بلکه بهتر است آن را فقط تفت بدهید.
زردچوبه دارای ماده ای به نام کورکومین (نوعی آنتی اکسیدان طبیعی) است که اگر این ادویه در اوایل طبخ اضافه شود بخش زیادی از این ماده از بین می رود.
بنابراین مناسب است که در اواخر طبخ وارد غذا شود.
تشخیص زردچوبه اصل از تقلبی
گاهاً برخی افراد سودجو، نشاسته، نان خشک، آرد جو یا آرد گندم رنگ شده با رنگهای صنعتی و گاهاً عطری، پودر هویج را به جای زردچوبه به افراد میفروشند، که ممکن است برای افراد حساس به گلوتن، مشکل ایجاد کند؛ پس تا جای ممکن ریشه آن را شخصاً خریداری کرده، بشویید و پودر کنید.
پودر اصل، باید به صورت پودری نرم، یکدست باشد، به هم چسبیده نبوده و رنگ آن زرد مایل به تیره بوده و بوی تازگی و طروات آن کاملاً مشخص باشد.