بیماری های زنان،رحم،تخمدان و کیست ها

بررسی پرهیزات لازم در دوران بارداری از منظر طب سنتی

رعایت نکات طب سنتی در دوران بارداری می‌تواند از بروز مشکلات جدی مانند سقط جنین و اختلالات هورمونی جلوگیری کند. استفاده از مواد گیاهی به جای مکمل‌های شیمیایی و پرهیز از برخی غذاهای نفاخ، به سلامت مادر و جنین کمک می‌کند.

سوالات قبل از مطالعه:

  • آیا می‌دانستید که برخی مواد غذایی می‌توانند در دوران بارداری باعث سقط جنین شوند؟
  • چرا باید از مصرف مکمل‌های شیمیایی در دوران بارداری پرهیز کرد؟
  • چگونه باید از مشکلات نفخ و سوزش معده در دوران بارداری جلوگیری کرد؟

نبایدهای بارداری در طب سنتی

بارداری یکی از شیرین‌ترین و زیباترین لحظات زندگی زنان و مردان است. انتظار کشیدن برای تولد فرزند، قطعاً زندگی شما را عاشقانه‌تر می‌کند. اما به یاد داشته باشید که به دلیل تغییرات جسمانی و روحی در این دوران، باید برخی بایدها و نبایدها را رعایت کنید تا از مشکلات و عوارض آن پیشگیری کنید.

۱. پرخوری

پرخوری در دوران بارداری باعث فشار به جنین و بروز سوء هضم می‌شود. در حالی که باید تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهید، اما هر وعده باید مقدار کمی غذا مصرف کنید. این کار کمک می‌کند تا هم مواد لازم برای رشد جنین به بدن شما برسد و هم از سنگینی معده و فشار به جنین جلوگیری کنید.

۲. مصرف مواد قاعده‌آور مانند پونه، زعفران، شوید، سیر، شنبلیله، دارچین، فلفل (در مقادیر زیاد)

مصرف بیش از حد این مواد، می‌تواند باعث سقط جنین شود. مصرف این مواد در حد معمول و به عنوان چاشنی بی‌خطر است و حتی در برخی موارد می‌تواند مشکلاتی مانند یبوست را کاهش دهد. اما مصرف بیش از حد آن‌ها به ویژه به صورت دمنوش ممکن است انقباضات رحم را افزایش داده و خطر سقط جنین را به همراه داشته باشد.

زعفران هم به ویژه در مقادیر زیاد، می‌تواند مشکلاتی مانند خون در ادرار یا مدفوع، خونریزی از بینی، سرماخوردگی و حتی زردی به همراه داشته باشد.

۳. مصرف ماست، سالاد، دوغ، نوشابه و ترشی همراه با غذا

در طب سنتی توصیه می‌شود که از مصرف همزمان این مواد غذایی خودداری کنید. ترکیب این مواد با غذا، ترش و سوزش معده ایجاد می‌کند. بسیاری از زنان باردار در این دوران دچار استفراغ و سوزش سر معده می‌شوند، و این ترکیبات باعث تشدید این عوارض می‌گردد.

۴. مصرف گوشت مرغ و تخم‌مرغ ماشینی

مصرف مرغ و تخم‌مرغ ماشینی ممکن است باعث اختلالات هورمونی و آسیب به جنین شود. مرغ‌های ماشینی به واسطه استفاده از آنتی بیوتیک‌ها و هورمون‌های خاص رشد می‌کنند که برای مادران باردار می‌تواند خطرناک باشد. این مواد باعث بروز مشکلات متعددی در بدن مادر و جنین می‌شوند.

۵. مصرف مکمل‌های شیمیایی

در دوران بارداری و شیردهی نیاز به ویتامین‌ها و مواد معدنی افزایش می‌یابد. اما طب سنتی توصیه می‌کند که به جای استفاده از داروهای شیمیایی و مکمل‌ها، از مواد گیاهی برای رفع نیاز بدن استفاده کنید. برای مثال، برای رفع کمبود آهن می‌توانید از استفاج استفاده کنید. مکمل‌های شیمیایی می‌توانند به مادر و جنین آسیب بزنند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

۶. مصرف غذاهای نفاخ مانند نخود، لوبیا، عدس، زیتون نرسیده، باقالا و کرفس

حبوبات به علت داشتن فیبر مناسب برای رفع یبوست مفید هستند، اما در مصرف آن‌ها باید احتیاط کرد. این غذاها باعث نفخ و دلپیچه می‌شوند. برای کاهش اثرات نفخ، می‌توانید حبوبات را از قبل خیس کنید تا این مشکل کاهش یابد.

۷. خوابیدن به پشت

خوابیدن به پشت یکی از نبایدهای مهم در بارداری است. این وضعیت می‌تواند فشار زیادی به بند ناف وارد کند و به سلامت جنین آسیب بزند. بهترین وضعیت خوابیدن در دوران بارداری، خوابیدن به پهلو است. اگر به این شیوه عادت ندارید، قبل از بارداری این وضعیت را تمرین کنید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز