فهرست مطالب
- ۱ چگونه از گیاهان آپارتمانی مراقبت کنیم؟
- ۱.۱ آبیاری صحیح گیاهان آپارتمانی
- ۱.۲ آبیاری صحیح گیاه
- ۱.۳ نور مناسب برای گیاهان آپارتمانی
- ۱.۴ توجه به خاک گیاه و مواد مغذی موجود در آن
- ۱.۵ خاک گیاه آپارتمانی
- ۱.۶ سوالات متداول چگونه از گیاهان آپارتمانی مراقبت کنیم؟
- ۱.۷ دمای مناسب برای گیاهان آپارتمانی چه دمایی است؟
- ۱.۸ رطوبت مناسب برای گیاهان آپارتمانی چگونه است؟
- ۱.۹ رسیدن اکسیژن کافی به گیاه موجب چه تغییری در گیاه میشود؟
چگونه از گیاهان آپارتمانی مراقبت کنیم؟
گلها و گیاهان آپارتمانی فضای کوچک و گرفتهی خانههای امروزی را بسیار زیبا و دلنشین کردهاند. هرچه گیاه آپارتمانی شادابی و طراوت بیشتری داشته باشد، انرژی مثبتی که از آن دریافت میشود نیز بهمراتب بیشتر خواهد بود.
وجود گلها و گیاهان زیبا در اطراف و محل زندگی ما علاوه بر اینکه بر روی روحیه فرد تأثیر میگذارند، باعث کاهش تنش و استرس ایجادشده در فرد نیز میشوند. پس بسیار مهم است که بتوان از این گیاهان سرسبز و دوستداشتنی به بهترین شکل ممکن مراقبت کرد. حال سوالی که پیش می آید این است که چگونه از گیاهان آپارتمانی مراقبت کنیم؟
در این مقاله میخواهیم به چگونگی مراقبت از گیاهان آپارتمانی بپردازیم تا همیشه گیاهان شادابی داشته باشیم.
آبیاری صحیح گیاهان آپارتمانی
آبیاری درست و بهموقع گیاهان آپارتمانی مهمترین رکن مراقبت از این گیاهان است. نحوه آبیاری، مقدار و زمان آن در شادابی و طراوت گیاهانی که در خانه نگهداری میکنیم بسیار مؤثر است.
اگر در آبیاری افراط شود یا گیاه کمتر از مقدار موردنیازش آب دریافت کند، در هر دو صورت به گیاه صدمات جدی وارد میشود. برای مثال اگر به گیاه بیشتر از آنچه نیاز دارد آب بدهیم ممکن است گیاه زرد و پلاسیده شود. در مقابل اگر آبیاری بسیار کم انجام شود باعث خشک شدن و از بین رفتن گیاه میشود.
این نکته حائز اهمیت است که آبیاری هر گیاه با گیاه دیگر کاملاً متفاوت است. برای مثال گیاهانی مانند انواع کاکتوس به آبیاری زیادی نیاز ندارند و اگر بیشازحد آب دریافت کنند از بین میروند. در مقابل گیاهان گلداری وجود دارند که از کمآبی خوششان نمیآید و اگر خاکشان خشک شود از بین میروند.
آبیاری صحیح گیاه
درنتیجه هر نوع گیاهی که در اختیار دارید، متناسب با شرایط و ویژگیهایی که دارد باید به آن آب بدهید. در هنگام آبیاری این نکته را در نظر داشته باشید که نباید گیاهان آپارتمانی را به حالت غرقابی آبیاری کرد.
آبیاری هر نوع گل و گیاه آپارتمانی بهتر است بهآرامی انجام شود. بهتر است زمانی که آب از کف گلدان خارج شد به پروسهی آبیاری پایان دهید. بهتر است آب را بر روی تمام قسمتهای گلدان بریزید و از ریختن آب فقط در یک قسمت از گلدان خودداری کنید.
اینگونه مطمئن خواهید بود که آب به تمام قسمتهای ریشه در زیرخاک رسیده است. همچنین انتخاب مناسبترین زمان برای آبیاری گیاهان نیز بسیار اهمیت دارد. آبیاری بهتر است صبحها قبل از رسیدن نور خورشید به گیاه زمانی که ریشهها قابلیت جذب بالایی دارند انجام شود.
اگر آبیاری در شب انجام شود به دلیل کاهش سرعت تبخیر، آب بر روی اجزای مختلف گیاه باقی میماند و منجر به ایجاد بیماریهای قارچی مانند کپک پودری میشود.
نور مناسب برای گیاهان آپارتمانی
گیاهان آپارتمانی همانطور که از نامشان پیدا است بهگونهای رشد و تکامل پیدا کردهاند که بتوانند در محیطهای آپارتمانی دوام بیاورند. جهت مراقبت از گیاهان آپارتمانی بایستی به نور محیط توجه ویژه ای شود. محیطهای آپارتمانی نیز عموماً دارای نور کمی هستند و میتوان گفت اکثر گلها و گیاهان آپارتمانی به نور کم مقاوم هستند.
نور کم به معنی فقدان نور نیست و اگر گیاه به اندازه کافی نور دریافت نکند دچار مشکلات متعددی خواهد شد. برای تشخیص نور مناسب برای گیاه، باید اطلاعاتی در مورد گیاهی که در اختیار دارید به دست بیاورید. بعضی از گیاهان بیشتر و بعضی کمتر به نور خورشید نیاز دارند. برای مثال گیاهی مانند سانسوریا به نور شدید و نور مستقیم آفتاب علاقهای ندارد و در محیطهایی با نور کمتر بهخوبی رشد میکند.
بهطورکلی میتوان گفت گیاهان آپارتمانی همیشهسبز به نور کمتری نسبت به سایر گیاهان نیاز دارند. پس باید گیاهی را که میخواهیم در خانه نگهداری کنیم خوب بشناسیم و بهترین مکان را برای آن در نظر بگیریم. بااینحال هستند خانهها یا اتاقهایی که هیچ نوری از خورشید به آنجا نمیتابد.
در این موارد باید از نور مصنوعی استفاده کرد و گیاه حداقل باید ۱۲ ساعت زیر نور مصنوعی قرار بگیرد. قابلذکر است که همه گیاهان آپارتمانی نمیتوانند خود را با چنین شرایطی وقف دهند و نور مصنوعی دریافت کنند.
توجه به خاک گیاه و مواد مغذی موجود در آن
در پاسخ به سوال چگونه از گیاهان آپارتمانی مراقبت کنیم؟ باید بگوییم که خاک مناسب برای پرورش گلها و گیاهان آپارتمانی باید دارای ویژگیهای مختلفی باشد. یکی از این ویژگیها سبک بودن خاک است. یعنی زمانی که گیاه آبیاری میشود آب بهراحتی بهتمامی قسمتهای گیاه منتقل شود و بهنوعی آب بتواند راحت درون خاک حرکت کند.
ذکر این نکته بسیار مهم است که نباید خاک به حدی سبک باشد که نتواند گیاه را درون خود نگه دارد. خاک پیت نیز یکی از انواع خاک مناسب برای گیاهان آپارتمانی است که رطوبت و مواد غذایی را بهخوبی درون خود نگه میدارد. این خاک فرسایش کمی دارد و دیرتر از موارد دیگر از بین میرود.
همچنین خاک گلدان باید ترکیبی از خاک و کمپوست باشد. علاوه بر این خاکی که قرار است منزلی برای گیاه باشد، باید سرشار از مواد مغذی نیز باشد.
خاک گیاه آپارتمانی
کمبود مواد مغذی مانند آهن، روی، منگنز و دیگر مواد معدنی در خاک باعث میشود فرایند رشد گیاه بهخوبی صورت نگیرد. درنتیجه برای افزایش مواد مغذی در خاک میتوان از کودهای مناسب استفاده کرد.
خاک مناسب هر گیاه با گیاه دیگر متفاوت است. برای مثال خاکی که کاکتوس بهخوبی در آن رشد میکند برای گیاهی مانند پتوس بسیار مضر است. پس باید در انتخاب خاک مناسب برای هر گیاه دقت کافی داشته باشید تا خاک موجب بهبود عملکرد رشد گیاه شود.
سوالات متداول چگونه از گیاهان آپارتمانی مراقبت کنیم؟
دمای مناسب برای گیاهان آپارتمانی چه دمایی است؟
دمای مناسب برای گیاهان آپارتمانی باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد. همچنین دما باید ثابت باشد و از تغییر ناگهانی دما خودداری شود. همچنین باید بدانید که گیاهان آپارتمانی دمای پایین و سرمای بیشازحد را دوست ندارند.
رطوبت مناسب برای گیاهان آپارتمانی چگونه است؟
با توجه به نوع گیاهی که در اختیارداریم باید رطوبت مناسبی برای آن ایجاد کنیم. برخی از گیاهان به رطوبت موجود در خاک علاقه دارند و برخی اگر خاکشان بسیار مرطوب باشد از بین میروند. درنتیجه رطوبت باید با گیاه سازگار باشد. علاوه بر این باید رطوبت محیط را نیز بسته به نوع گیاه تنظیم کنید.
رسیدن اکسیژن کافی به گیاه موجب چه تغییری در گیاه میشود؟
با رسیدن اکسیژن کافی به گیاه ساقهها، مستحکمتر میشوند و شادابی و طراوت بیشتری به دست میآورند.