فهرست مطالب
گیاهان آپارتمانی سایه دوست
با توجه به تغییر در سبک زندگی و آپارتمانی شدن منازل سلیقه افراد در انتخاب گل و گیاه نیز تغییر کرده است. افرادی که در آپارتمان ها زندگی می کنند بیشتر به دنبال گیاهانی هستند که به نور زیادی نیاز نداشته باشند. گیاهانی که مخصوص نگهداری در آپارتمان باشند، باوجود نور کم نیز طراوت و شادابی خود را حفظ کرده و به نوعی سایه پسند باشند. در این مقاله تعدادی از این گیاهان آپارتمانی سایه دوست که به خوبی در فضای منزل های آپارتمانی شما رشد می کنند بیان می کنیم.
گیاه زامیفولیا
از زمانی که این گیاه شناخته شده تا الان حدود ۱۰۰ سال است که می گذرد ولی در چند سال اخیر طرفداران بیشتری پیدا کرده است. این گیاه ازجمله گیاهان آپارتمانی سایه دوست و مقاومی است که به خوبی در فضاهای آپارتمانی امروزی رشد می کنند.
رشد این گیاه بسیار آرام پیش می رود و به همین دلیل مدت طولانی تری ظاهر زیبا و سرسبز خود را حفظ می کند. زامیفولیا اگر در معرض نور زیاد و نور مستقیم خورشید قرار بگیرد به سرعت آسیب می بیند و برگ های آن دچار سوختگی می شوند. این گیاه به راحتی خود را با فضای آپارتمان هایی با نور کم و حتی قرار گرفتن زیر نورهای فلورسنت تطبیق می دهد.
گیاه زامیفولیا برگ های سبز رنگ براقی به شکل بیضی دارد که به صورت شاخه ای رشد می کنند و روی هر شاخه حدود ۶ تا ۸ جفت برگ وجود دارد. طول برگ های این گیاه حدود ۷ تا ۱۵ سانتی متر است. این گیاه معمولاً تا ارتفاع ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر رشد می کند.
اگر شرایط نگهداری این گل بسیار مناسب باشد می توان امیدوار بود که در تابستان گل های زیبای این گیاه نیز رشد خواهند کرد. ازجمله شرایط مناسب برای رشد این گیاه می توان به نور غیرمستقیم، خاک مناسب و سبک با زهکشی مناسب و آبیاری کم اشاره کرد. بهتر است که در نگهداری این گیاه دقت کافی را داشته باشید زیرا زامیفولیا در دسته گیاهان سمی قرار دارد و بلعیدن هر قسمت از آن فرد را دچار مسمومیت می کند.
لیندا
گیاه لیندا انواع مختلفی دارد که بیشترین نوع آن دارای برگ های نازک و بلندی است که همگی به مرکز یک ساقه متصل شده اند. برگ های این گیاه که رنگ سبزی دارد تا حدود ۱.۵ متر رشد می کنند و عرضشان بیشتر از ۲.۵ سانتی متر نمی شود. این گیاه در برابر نور کم مقاومت بالایی دارد و به همین دلیل انتخاب مناسبی برای آپارتمان های کم نور امروزی است. این گیاه همیشه سبز که معروف به گیاه پا فیلی نیز هست ساقه ای عجیب و به شکل پا دارد که می تواند تا ارتفاع دو متر نیز رشد کند.
گیاه لیندا به دلیل داشتن ساقه های حجیم می تواند آب و رطوبت را برای مدت طولانی حدود چند هفته در خود حفظ کند. برای همین به آبیاری زیادی نیاز ندارد و در صورت آبیاری زیاد برگ هایش زرد می شود. درنتیجه اگر به دنبال گیاهی هستید که احتیاج نباشد مدام به آن رسیدگی کنید و آن را آبیاری کنید انتخاب لیندا، انتخاب مناسبی است.
شرایطی که این گیاه برای رشد بهتر به آن نیاز دارد شامل نور مناسب، آبیاری کم و خاک مخصوص است. در ادامه به طور خلاصه درباره شرایط نگهداری این گیاه صحبت کرده ایم.
نور مناسب
بودن در مکانی با حداقل چهار ساعت نور به جز در ماه های گرم سال، در غیر این صورت فراهم کردن نور مصنوعی
آبیاری کم
هر سه هفته یک بار و غبار پاشی آن یک بار در هفته.
خاک مخصوص
خاک لوم که ترکیبی از خاک رس، شن و مواد آلی است و کود دهی سبک به گیاه در فصل بهار و زمستان در هر هفته یک بار.
پتوس
گیاه پتوس بادوام که جز گیاهان آپارتمانی سایه دوست محسوب می شود، می تواند انتخاب مناسبی برای آپارتمان شما باشد زیرا رشد این گیاه بسیار سریع است و در دسته گیاهان رونده قرار دارد. شاخه های این گیاه که پر از برگ های سبز و براق است را می توان به گونهای مسیردهی کرد که به هر جای آپارتمان گسترش پیدا کند.
قابل ذکر است که این گیاه در ابتدای لیست گیاهانی قرار دارد که میتوانند هوای اطراف خود را به خوبی تصفیه کنند. پتوس خود را با شرایط نوری مختلف به خوبی وقف میدهد و حتی در محیطهای با نور کم نیز به خوبی رشد میکند.
بهترین و مناسبترین نور برای این گیاه، نور داخلی آپارتمان است اما در بیرون از منزل در جایی که سایه باشد نیز رشد خوبی خواهد داشت. این نکته قابل اهمیت است که نور مستقیم خورشید باعث آسیب رساندن به این گیاه میشود.
همچنین کمبود نور در گیاه پتوس باعث روشن شدن برگهای این گیاه میشود. در مورد آبیاری گیاه پتوس باید گفته شود که بهتر است خاک آن را مرطوب نگه دارید. اگر برگهای گیاه شروع به زرد شدن کرد باید بدانید که در آبیاری افراط کرده اید. این نکته را فراموش نکنید که میتوان در هر نوع گیاهی با ایجاد شرایط مناسب به بهبود رشد آن کمک کرد.
سوالات متداول گیاهان آپارتمانی سایه دوست
مشکلات رایج گلهای آپارتمانی چیستاند؟
رشد زیادی قد به همراه الگوهای رشد نامتعارف، قهوهای شدن نوک برگها، زرد شدن و افتادن برگها، برگهای باحالت پژمرده، برگهای لکهدار شده، سفیدک پودری بر روی برگها و خاک غیر جاذب ازجمله مشکلاتی هستند که گلهای آپارتمانی به آن دچار میشوند.
اصلیترین دلایلی که باعث بروز مشکل در گیاهان آپارتمانی میشوند؟
نبود نور مناسب: در صورت کمبود نور گیاه رشد قدی زیادی به شکل غیرمعمول خواهد داشت و درصورتیکه نور بیشازحد لازم باشد برگهای گیاه زرد میشوند.
حضور حشرات و آفات بر روی گیاه که باعث رشد برگهای پیچ و تاب خورده به شکلی نامتعارف میشود.
آبیاری نامنظم که باعث قهوهای شدن برگهای گیاه میشود. برای مثال چند وقت به گیاه آب ندادهاید و سپس گلدان را غرق در آب کنید برای گیاه مشکل ایجاد میشود. آبیاری گیاه باید بهصورت منظم انجام شود.
چه گل هایی برای نگهداری در آپارتمان مناسب هستند؟
انواع مختلف سانسوریا مانند سانسوریا مار، سانسوریا پاکوتاه و سانسوریا شمشیری، انواع مختلف آگلونما با رنگهای متفاوت، گیاه بامبو و گیاه گندمی.