طرز تهیه ترشیجات خانگی

ترشی بادمجان کبابی: دستور تهیه این ترشی خوشمزه و خانگی

ابتدا بامجان ها را روی آتش یا روی گاز شعله پخش کن قرار بدهید و کبابی کنید. سپس پوست بامجان ها را بگیرید و آن ها را یا خرد کنید یا ساطوری کنید یا با گوشت کوب خوب له کنید.سیر و فلفل ها و سبزی ها رو ریز خرد کنید. هویچ ها را با رنده ی درشت، رنده کنید و به مواد اضافه کنید.

روش تهیه ترشی بادمجان کبابی:

یکی از ترشی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی، ترشی بادمجان کبابی است. این ترشی با دستورهای متنوعی تهیه می شود. در ادامه این مقاله  شما را با چند روش تهیه ی ترشی بادمجان کبابی آشنا می کنیم.

طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی و سیر:

مواد لازم برای ترشی بادمجان کبابی:
بادمجان ۸ عدد
گوجه ۴ عدد
سیر له شده ۱ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای نگینی زرد و سبز به مقدار لازم
فلفل تند خرد شده به مقدار لازم
نمک و ادویه ترشی به مقدار لازم
سرکه و آب جوشیده به مقدار لازم
ریحان و نعنای تازه ساطوری شده به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی ساده :

بادمجان ها و گوجه ها را روی گاز کباب کنید. سپس پوست بادمجان ها را بگیرید و آن ها را ساطوری خرد کنید. برای اینکه راحت تر پوست آن ها جدا شود، زمانی که داغ هستند، آن ها را داخل ظرف در داری قرار بدهید و بعد پوست آن ها را بگیرید.

سپس گوجه ها را پوست بگیرید و ساطوری خرد کنید و به بادمجان ها اضافه کنید. مقداری فلفل دلمه ای رنگی را نگینی خرد کنید و به ترشی اضافه کنید من از سبز و زرد استفاده کردم این برای خوشرنگ شدن ترشی می باشد. مقداری فلفل تند را ریز خرد کنید و به ترشی اضافه کنید.

۱ قاشق غذاخوری سیر له شده و به اندازه ی دلخواه ریحان و نعنای تازه و ساطوری شده اضافه کنید. سپس نمک، ادویه ترشی اضافه کنید و به آرامی و با دقت همه را با هم مخلوط کنید. سرکه و آب جوشیده ی سرد شده را با هم مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید. میزان آب و سرکه به ذائقه ی خودتان و سرکه ی مورد استفاده ی شما بستگی دارد. ترشی شما نباید آبکی باشد. تا حدی که روی مواد را بپوشاند کافی است.

بعد از مخلوط کردن، داخل شیشه ای تمیز و خشک مواد ترشی را بریزید و در آن را محکم ببندید. ترشی شما، همان زمان قابل مصرف می باشد اما بهتر است، بعد از یک هفته تا ۱۰ روز مصرف می کنید.

نکته برای تهیه ی ترشی بادمجان کبابی :

در این دستور می توانید فلفل دلمه ای را حذف کنید این سلیقه ای است اما بودن آن ها باعث خوشرنگ شدن ترشی می شود.

می توانید از سبزی های دیگر مانند ترخون یا جعفری هم استفاده کنید.

هرگز سیر و یا ادویه ترشی را از ترشی حذف نکنید زیرا به ترشی عطر و طعم خوبی می دهد.

ترشی لیته بادمجان کبابی :

مواد لازم برای ترشی لیته بادمجان کبابی :

بادمجان ۱ کیلو
سیر ۲ حبه
فلفل دلمه ای ۱ عدد
فلفل تند ۲ عدد
نمک به مقدار لازم
سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز و جعفری و ریحان به مقدار لازم
هویچ رنده شده ۲ عدد
سرکه قرمز یا سفید به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی خوشمزه :

ابتدا بامجان ها را روی آتش یا روی گاز شعله پخش کن قرار بدهید و کبابی کنید. سپس پوست بامجان ها را بگیرید و آن ها را یا خرد کنید یا ساطوری کنید یا با گوشت کوب خوب له کنید.

سیر و فلفل ها و سبزی ها رو ریز خرد کنید. هویچ ها را با رنده ی درشت، رنده کنید و به مواد اضافه کنید.

اجازه بدهید تا بامجان ها سرد شوند. سپس همه ی مواد را با هم مخلوط کرده و نمک و سیاه دانه اضافه کنید. سرکه را کم کم ریخته و مخلوط کنید تا حدی که روی مواد را سرکه بپوشاند اما آبکی نشود.

سپس در ظرف تمیز و خشک شیشه ای بریزید و در آن را محکم ببندید و در یخچال بگذارید و بعد از یک هفته می توانید آن را مصرف کنید.

نکته برای تهیه ی ترشی بادمجون کبابی :

– سرکه ی قرمز بهتر است. اگر سرکه ی شما خیلی ترش است با مقداری آب جوشیده ی سرد شده مخلوط کنید.

– اندازه و میزان مواد به خودتان بستگی دارد. می توانید با توجه به سلیقه ی خود آن ها را کم یا زیاد کنید.

طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی مجلسی :

ابتدا گل کلم ها را به اندازه های دلخواه خر کنید و بشویید و اجازه بدهید آب آن ها خارج شود، در همین حین، بادمجان ها را با گوجه ها کباب کنید و آن ها را پوست بگیرید و داخل ظرفی بریزید و مقداری سرکه به آن اضافه کنید و با گوشتکوب برقی خوب له کنید. فلفل قرمز، نمک، سیر پوست گرفته را به آن اضافه کنید و باز با گوشت کوب خوب بکوبید.

سبزی معطر خشک را به مواد اضافه کنید. مقدار کمی پودر سیر و سیاه دانه اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. سپس گل کلم ها را به آن ها اضافه کنید. و به آرامی مخلوط کنید تا تمام قسمت های گل کلم ها با مواد پر شود. سپس آن ها را داخل شیشه های تمیز و خشک بریزید و درب آن ها را محکم ببندید. برای جا افتادن ترشی اجازه بدهید ۸-۱۰ روز بماند.

میزان این مواد به سلیقه ی شما بستگی دارد.

پرسش و پاسخ های متداول کاربران ::

۱. چگونه می‌توان ترشی بادمجان کبابی تهیه کرد؟

برای تهیه این ترشی:

  1. بادمجان‌ها را روی شعله گاز یا زغال کباب کنید تا پوستشان سوخته و گوشت آنها نرم شود.
  2. پوست بادمجان‌ها را جدا کنید و آنها را خرد کنید.
  3. بادمجان‌ها را با سرکه، سیر خردشده، فلفل تند، نمک و سبزی‌های معطر (مثل نعناع و ترخون) مخلوط کنید.
  4. مواد را در ظرف شیشه‌ای بریزید و سرکه را تا روی بادمجان‌ها اضافه کنید.
  5. ظرف را در جای خنک به مدت یک هفته نگهداری کنید تا آماده شود.

۲. برای تهیه ترشی بادمجان کبابی از چه سرکه‌ای استفاده کنیم؟

سرکه سفید معمولاً بهترین گزینه است، زیرا رنگ ترشی را شفاف و زیبا نگه می‌دارد. اما اگر طعمی ملایم‌تر می‌خواهید، می‌توانید از سرکه سیب استفاده کنید.


۳. چه سبزی‌هایی در ترشی بادمجان کبابی استفاده می‌شود؟

معمولاً سبزی‌های معطر مانند نعناع خشک، ترخون، ریحان و گاهی مرزه برای عطر و طعم بهتر در این ترشی استفاده می‌شوند. ترکیب سبزی‌ها بستگی به ذائقه شما دارد.


۴. چگونه می‌توان از کپک‌زدگی ترشی بادمجان کبابی جلوگیری کرد؟

  • ظرف شیشه‌ای باید کاملاً تمیز و خشک باشد.
  • بادمجان‌ها باید کاملاً در سرکه غوطه‌ور باشند.
  • از نمک کافی استفاده کنید، زیرا نمک خاصیت نگهدارنده دارد.
  • هنگام برداشتن ترشی، از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید.

۵. آیا می‌توان ترشی بادمجان کبابی را تندتر کرد؟

بله، با افزودن فلفل قرمز تند خردشده یا فلفل سبز تازه، می‌توانید ترشی را تندتر کنید. مقدار فلفل بسته به میزان تحمل شما برای تندی قابل تنظیم است. همچنین استفاده از ادویه‌هایی مانند پودر فلفل قرمز به شدت طعم کمک می‌کند.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز