مواد لازم ترشی بندری:
تمرهندی
یک بسته
موسیر
50 گرم
هویج
3 عدد
خیار
3 عدد
رب انار ترش ۱ لیوان
بادمجان متوسط ۳ عدد
سیر ۱ بوته
کرفس ۳-۲ شاخه
گل کلم ۱ کیلو
فلفل سبز ریز ۵۰ گرم
سیب زمینی ترشی ۰/۵ کیلو
ادویه ترشی
1 تا ۲ قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی کال ۵ عدد
آب گوجه فرنگی غلیظ ۱ لیوان
سبزی معطر خرد شده(نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) ۱ لیوان
طرز تهیه ترشی بندری :
– فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.
– تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.
– گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.
– هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.
– برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.
– خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و ۳-۲ ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
– موسیرهای خشک را به مدت ۶- ۵ ساعت در آب خیس کنید، ۳-۲ بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.
– بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.
– سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
– بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.
– ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
– مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
– نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.