بررسی بیماریهای گوارشی در طب سنتی

توصیه های مهم برای هضم بهتر غذا در طب سنتی

مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوء هاضمه و یبوست، از مشکلات رایج در دنیای امروز هستند. طب سنتی با بهره‌گیری از دانش گذشتگان، راهکارهای طبیعی و موثری برای بهبود هضم و رفع این مشکلات ارائه می‌دهد. در این مقاله از دیجی به روز ، به بررسی مهم‌ترین توصیه‌های طب سنتی برای هضم بهتر غذا می‌پردازیم.

همه ما در طول زندگی با مشکلات گوارشی مواجه می‌شویم. مشکلاتی از قبیل یبوست، سوءهاضمه و سوزش معده. در این مواقع دنبال راه‌حل‌هایی می‌گردیم تا این مشکلات ناخوشایند را رفع کنیم.

در این مطلب کوتاه چند توصیه برای مقابله با مشکلات گوارشی و هضم بهتر غذا برایتان داریم

کاهش مصرف لاکتوز برای هضم بهتر غذا (توصیه‌های مهم برای هضم بهتر غذا در طب سنتی)

احتمال دارد مشکلات گوارشی شما به مشکلی به نام عدم تحمل لاکتوز مربوط باشد. یعنی اینکه با خوردن مواد غذایی حاوی لاکتوز مانند شیر دچار مشکل شوید. برای همین توصیه می‌کنیم به جای شیر گاو از شیرهای گیاهی مانند شیربرنج یا شیرسویا که سرشار از کلسیم هستند استفاده کنید.

پودر نارون قرمز

برخی از دارو‌ها مانند آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای ضدافسردگی با معده سر سازگاری ندارند. برای تسکین ترش‌کردگی معده و هضم راحت‌تر غذا یک تا دو قاشق چایخوری پودر نارون قرمز را در یک لیوان آب داغ ریخته و میل کنید.

محصولات پروبیوتیک

آنتی‌بیوتیک‌ها میکروب‌ها را از بین می‌برند و در این میان به باکتری‌های مفید و بی‌ضرر نیز رحم نمی‌کنند. این باکتری‌های مفید یا پروبیوتیک‌ها به روده‌ها کمک می‌کنند تا مواد غذایی، بهتر جذب شود. برای همین لازم است که به فکر احیای این پروبیوتیک‌ها باشید. برای این کار می‌توانید از محصولات لبنی مانند ماست پروبیوتیک استفاده کنید و یا اینکه مکمل مصرف کنید.

آب بنوشید

بدانید و آگاه باشید که نوشیدن آب کافی یعنی یک تا دو لیتر آب در روز برای یک فرد بزرگسال لازم است تا بتوانند مواد غذایی را بهتر هضم و دفع کنند.

فیبر‌ها را دریابید

برای رفع مشکلات گوارشی فیبر بیشتری مصرف کنید. برای این کار هم میوه‌های تازه یا خشک، سبزیجات، آجیل‌ها، حبوبات و غلات کامل میل کنید.

کمی ورزش کنید

عدم تحرک می‌تواند باعث کند شدن روند هضم غذا شود. اما ورزش منظم به عملکرد روده‌ها و دفع غذا سرعت بیشتری می‌دهد.

خودتان را نگه ندارید

به محض اینکه نیاز به دستشویی داشتید خودتان را نگه ندارید. چون این کار به مرور باعث بروز مشکلات گوارشی خواهد شد.

بخندید

عمل خندیدن روده‌ها را «مشت و مال» می‌دهد و با استرس مقابله می‌کند. استرس زیاد باعث تنبل شدن روده‌ها می‌شود.

مواد غذایی هضم کننده

بعد از هر وعده غذایی یک عدد کیوی یا آناناس میل کنید. این میوه‌ها حاوی آنزیم‌هایی هستند که به هضم غذا کمک می‌کنند. همچنین بهتر است چند دانه زیره یا هل بجوید. به غذا‌هایتان رزماری و نعنا اضافه کنید. از مصرف شاهی و آرتیشو غافل نشوید. همه این خوراکی‌ها به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند.

از این‌ها بپرهیزید

از مصرف کافئین (موجود در قهوه و شکلات)، نوشیدنی‌های گازدار و غذاهای چرب بپرهیزید. 

مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوء هاضمه و یبوست، از مشکلات رایج در دنیای امروز هستند. طب سنتی با بهره‌گیری از دانش گذشتگان، راهکارهای طبیعی و موثری برای بهبود هضم و رفع این مشکلات ارائه می‌دهد. در این مقاله، به بررسی مهم‌ترین توصیه‌های طب سنتی برای هضم بهتر غذا می‌پردازیم.

پرسش و پاسخ‌های عمومی

  • هضم غذا چیست؟ هضم غذا فرآیندی است که طی آن غذا شکسته شده و مواد مغذی آن جذب بدن می‌شود.
  • چرا هضم غذا اهمیت دارد؟ هضم خوب غذا برای جذب مواد مغذی، حفظ انرژی و سلامت دستگاه گوارش ضروری است.
  • علائم اختلال در هضم غذا چیست؟ نفخ، سوء هاضمه، یبوست، اسهال، درد شکم و احساس سنگینی از جمله علائم اختلال در هضم غذا هستند.
  • چه عواملی باعث اختلال در هضم غذا می‌شوند؟ تغذیه نامناسب، استرس، کم تحرکی، مصرف برخی داروها و بیماری‌های زمینه‌ای از جمله عوامل موثر در اختلال هضم غذا هستند.
  • چگونه می‌توان هضم غذا را بهبود بخشید؟ تغذیه سالم، ورزش منظم، مدیریت استرس و استفاده از برخی گیاهان دارویی می‌توانند به بهبود هضم غذا کمک کنند.

پرسش و پاسخ‌های تخصصی (از دیدگاه طب سنتی)

  • طب سنتی چه عواملی را علت اختلال در هضم غذا می‌داند؟ در طب سنتی، اختلال در هضم غذا به دلیل اختلالات مزاجی، ضعف طحال و کبد، تجمع رطوبت و بلغم در دستگاه گوارش و عدم تعادل بین گرمی و سردی بدن ایجاد می‌شود.
  • چه مزاج‌هایی بیشتر مستعد اختلال در هضم غذا هستند؟ افراد با مزاج سرد و تر بیشتر مستعد اختلال در هضم غذا هستند.
  • چه ارتباطی بین تغذیه و هضم غذا وجود دارد؟ تغذیه نامناسب، مصرف غذاهای سنگین، چرب، سرد و تر، و عدم تعادل در مصرف غذاهای گرم و سرد می‌تواند باعث اختلال در هضم غذا شود.
  • آیا فعالیت بدنی بر هضم غذا تاثیر دارد؟ بله، فعالیت بدنی به تحریک حرکات روده و بهبود هضم کمک می‌کند.
  • چه گیاهان دارویی برای بهبود هضم مفید هستند؟ زنجبیل، رازیانه، نعناع، زیره، هل، آویشن، بابونه، تخم شربتی، خاکشیر و آلوئه ورا از جمله گیاهان دارویی مفید برای بهبود هضم هستند.

راه و چاره برای کودکان

برای بهبود هضم در کودکان، می‌توان از دمنوش‌های گیاهی ملایم مانند بابونه و نعناع، ماساژ شکم و تغذیه مناسب استفاده کرد. همچنین، اجتناب از خوردن غذاهای سنگین و چرب و نوشیدن آب کافی می‌تواند به بهبود هضم در کودکان کمک کند.

راه‌های درمانی برای کهنسالان و سالمندان

در کهنسالان، کاهش ترشحات گوارشی و کند شدن حرکات روده می‌تواند باعث اختلال در هضم شود. مصرف مواد غذایی فیبردار، دمنوش‌های گیاهی ملایم، فعالیت بدنی سبک و جویدن کامل غذا می‌تواند به بهبود هضم در سالمندان کمک کند.

چکیده مطالب

هضم خوب غذا برای حفظ سلامتی ضروری است. طب سنتی با استفاده از رژیم غذایی مناسب، گیاهان دارویی و سبک زندگی سالم، راهکارهای موثری برای بهبود هضم ارائه می‌دهد. مصرف غذاهای گرم و خشک، فیبردار، و استفاده از گیاهانی مانند زنجبیل، رازیانه و نعناع به بهبود هضم کمک می‌کند. همچنین، جویدن کامل غذا، نوشیدن آب کافی و فعالیت بدنی منظم از دیگر عوامل مهم در بهبود هضم هستند.

با وبسایت دیجی به روز 

آیا از مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوء هاضمه و یبوست رنج می‌برید؟ آیا به دنبال راهی طبیعی برای بهبود هضم خود هستید؟ دیجی به روز با ارائه اطلاعات جامع و دقیق در زمینه طب سنتی، راهکارهای مؤثری برای بهبود هضم غذا در اختیار شما قرار می‌دهد. با ما همراه شوید تا با استفاده از دانش گذشتگان، به سلامتی کامل دست پیدا کنید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز