فهرست مطالب
- ۱ تکثیر گیاه ساکولنت
- ۱.۱ روش های تکثیر گیاه ساکولنت
- ۱.۲ مراحل تکثیر گیاه ساکولنت از طریق برگ
- ۱.۳ تکثیر گیاه ساکولنت از طریق ساقه
- ۱.۴ نحوه نگهداری ساکولنت
- ۱.۵ · خاک مناسب ساکولنت
- ۱.۶ · نور ساکولنت
- ۱.۷ · آبیاری
- ۱.۸ · نگهداری ساکولنت با دمای مناسب
- ۱.۹ · کود دهی
- ۱.۱۰ سوالات متداول روش های تکثیر ساکولنت
- ۱.۱۱ روش های تکثیر گیاه ساکولنت چگونه است؟
- ۱.۱۲ نحوه آبیاری گیاه ساکولنت به چه صورت است؟
تکثیر گیاه ساکولنت
ساکولنت ها یا همان گیاهان گوشتی به دلیل زیبایی و کم توقع بودن برای نگهداری در آپارتمان بسیار مناسب هستند و نحوه تکثیر و نگهداری آن بسیار ساده است.
ساکولنت ها یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب هستند که نگهداری آن ها در منزل راحت بوده و دارای انواع گونه های مختلف می باشند. نحوه تکثیرساکولنت ها از طریق بذر، قلمه و برگ انجام می شود. در ادامه به آن ها می پردازیم.
روش های تکثیر گیاه ساکولنت
نحوه تکثیر ساکولنت به دو روش تکثیرازطریق برگ وساقه امکان پذیراست. بهترین و سریع ترین روش های تکثیر گیاه ساکولنت، ازطریق برگ است.
قبل از کاشت، باید چند روز به قلمه ساکولنت استراحت بدهید. لازم است، گلدان ساکولنت تکثیر شده را در محلی گرم و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
مراحل تکثیر گیاه ساکولنت از طریق برگ
یکی از روش های تکثیر گیاه ساکولنت از طریق برگ امکان پذیر که در ادامه به آن می پردازیم.
گیاه مادری سالم و دارای برگ های بدن آفت و بیماری را انتخاب کنید. گیاه را آبیاری کنید، سپس برای جدا کردن برگ ها دو روز صبر کنید. آبیاری گیاه باعث می شود تا برگ ها در زمان جدا شدن آبدار باشند و شانس گیاه برای تکثیر بیشتر شود.
بعد از دو روز، برگ های گیاه را به آرامی جدا کنید. برای جدا کردن برگ از گیاه مادری، توجه داشته باشید، که به برگ آسیبی نرسد و از پایین ترین قسمت اتصال جدا شود.
برای جدا کردن برگ، می توانید با خم کردن آهسته برگ به سمت چپ و راست آن را جدا کنید. دقت کنید نباید برگ را بپیچانید. همچنین توجه داشته باشید، برگ های تازه جوانه زده یا برگ های پیر و پلاسیده برای این کار مناسب نیستند.
بعد از جداسازی برگ ها، آن هارا در محیطی با دمای گرم و با نور کم (سایه) قرار دهید.
به برگ ها اجازه دهید یک شبانه روز در این مکان بمانند تا انتهای بریده شده برگ ها پینه ببندد.
در برخی از انواع ساکولنت، پینه بستن مدت زمان بیشتری طول می کشد. حتی ممکن است یک هفته طول بکشد تا انتهای برگ پینه ببندد.اگر انتهای برگ ها کامل خشک نشده باشد، رطوبت محیط جذب می شود و این امر باعث پوسیدگی خواهد شد.
بستر مناسب برای کاشت و تکثیرساکولنت را فراهم کنید. بهترین بستر کاشت برای گیاهان، مخلوطی از ماسه، کوکوپیت و پیت ماس است که می توانید به آن کمی خاک باغچه نیز اضافه کنید.
بستر کاشت را برای کاشت و تکثیرساکولنت مرطوب کنید. برگ هارا رو به بالا و به همان شکلی که بر روی گیاه بود، مماس و به صورت افقی بر روی بستر کاشت قرار دهید. دقت کنید، نیازی نیست برگ هارا در خاک فرو ببرید.
بعد از قراردادن برگ ها روی خاک آن هارا با اسپری، آبیاری کنید و گلدان را در مکانی سایه و گرم قرار دهید. لازم است سطح بستر کاشت در طول تکثیر، همواره مرطوب باشد.
بعداز گذشت دو هفته تا یک ماه، برگ ریشه زنی می کند. هنگامی که گیاه شما، دوتا سه سانتی متر رشد کرد می توانید به گلدان اصلی منتقل کنید.
تکثیر گیاه ساکولنت از طریق ساقه
یکی دیگر از روش های تکثیر گیاه ساکولنت از طریق قلمه زنی ساقه امکان پذیر که در ادامه به آن می پردازیم.
دراین روش ۵تا۱۰ سانتی متر انتهایی ساقه ای که دارای جوانه انتهایی است، را جدا کنید.
برای جدا کردن ساقه، از یک چاقو یا قیچی تیز و تمیز که قبلا ضد عفونی شده است، استفاده کنید.
بعداز جدا کردن ساقه، همانند تکثیرازطریق قلمه برگ ساکولنت، قلمه بریده شده یک تا دو روز فرصت دهید تا انتهای ساقه پینه ببندد.
بعد از پینه زدن انتهای ساقه، آن را به بستر کاشت مناسب منتقل کنید و همانند مراحل قبل، تکثیرساکولنت را ادامه دهید.
ساقه های قلمه درحالتی می توانند خوب کشت شوند که برگ های آن بر روی خاک قرار بگیرند و تماسی با خاک نداشته باشند.
این برگ ها مستعد گرفتن قارچ هستند، بنابراین اگر یکی از برگ ها را جدا کردید حتما به نحوی ساقه را وارد خاک کنید که روی این قسمت نیز پوشیده شود.
نحوه نگهداری ساکولنت
این گیاه بسیارمقاوم است و سازگاری بالایی دارد. با این حال لازم است با تامین نیازهای گیاه وشرایط محیطی مورد نیاز، به رشد بهتر گیاه کمک کنیم. دانستن روش های تکثیر ساکولنت به رشد بهتر و ماندگاری آن کمک شایانی خواهد کرد.نجوه نگهداری ساکولنت
· خاک مناسب ساکولنت
ساکولنت ها را درهرخاکی می توان پرورش داد. در خاک این گیاه به هیچ عنوان از خاک برگ و کوکوپیت استفاده نکنید، چرا که جاذب آب هستند و باعث پوشیده شدن گیاه می شوند.
· نور ساکولنت
به نور زیاد نیاز دارد، البته دقت کنید از تابش مستقیم نور خورشید برای مدت طولانی به گیاه خود داری کنید.
· آبیاری
نیاز آبی ساکولنت ها بسیار کم است. میزان و مقدار آبیاری گیاه به شرایط محیط و دما بستگی دارد. در محیط آپارتمان دوهفته یکبار آبیاری کافی است و در فصل زمستان که گیاه به خواب می رود ماهی یک بار به آن آب بدهید.
· نگهداری ساکولنت با دمای مناسب
این گیاه دمای بالا و پایین را به راحتی تحمل می کند. با این وجود تلاش کنید تا شرایط ثابت دمایی را برای گیاه حفظ نمایید.
· کود دهی
درمورد تکثیرساکولنت لازم است کود دهی را حداقل تا ۶ ماه اول بعد از قلم زنی انجام ندهید. بعد ازآن هرماه یکبارکود بدهید.
سوالات متداول روش های تکثیر ساکولنت
روش های تکثیر گیاه ساکولنت چگونه است؟
تکثیرساکولنت به دو روش امکان پذیر است، تکثیرازطریق برگ وساقه ،بهترین و سریع ترین روش های تکثیر گیاه ساکولنت، ازطریق برگ است.
نحوه آبیاری گیاه ساکولنت به چه صورت است؟
نیاز آبی ساکولنت ها بسیار کم است. میزان و مقدار آبیاری گیاه به شرایط محیط و دما بستگی دارد. در محیط آپارتمان دوهفته یکبار آبیاری کافی است و در فصل زمستان که گیاه به خواب می رود ماهی یک بار به آن آب بدهید.