فهرست مطالب
- ۱ داروی گیاهی ضد اضطراب جایگزین لورازپام ، دیازپام و پروپرانولول
- ۱.۱ برخی از عوارض قرص پروپرانولول
- ۱.۲ داروی گیاهی ضد اضطراب و استرس ، جایگزین قرص های شیمیایی
- ۱.۳ دو نکته بسیار مهم!
- ۱.۴ ۵ گیاه دارویی که به جای قرص خواب می توانید میل کنید!
- ۱.۵ ۱. گل ساعتی
- ۱.۶ ۲. شقایق کالیفرنیا، داروی گیاهی ضد اضطراب
- ۱.۷ ۳. رازَک
- ۱.۸ ۴. داروی گیاهی ضد اضطراب بابونه
- ۱.۹ اسطوخودوس
- ۱.۱۰ عرق بهار نارنج جایگزین دیازپام
- ۱.۱۱ مشاوره با پزشک معالج
داروی گیاهی ضد اضطراب جایگزین لورازپام ، دیازپام و پروپرانولول
لورازپام ، دیازپام ، کلونازپام و … قرص هایی هستند که برای رفع مشکلات اعصاب و روان از جمله اضطراب، استرس، بی خوابی و افسردگی تجویز می شوند. پروپرانولول نیز برای درمان فشار خون بالا و رفع اضطراب ناشی از آن تجویز می شود. این قرص ها در میان بقیه داروهای شیمیایی بیشترین تاثیر مخرب را بر روی عملکرد سایر ارگان های بدن می گذارند و بیشترین عوارض را به همراه خواهند داشت. در ادامه با آثار مخرب این قرص ها بیشتر آشنا می شوید و با راه های طبیعی جایگزین و داروی گیاهی ضد اضطراب با عملکرد مشابه این قرص ها اما عوارض بسیار کمتر آشنا می شوید:
برخی از عوارض قرص پروپرانولول
یکی از عوارض جانبی پروپرانولول، گیجی است. تا زمانی که مطمئن نشده اید این دارو چه تاثیری روى شما دارد رانندگی نکنید، از ماشین آلات استفاده نکنید یا فعالیت هایی را که به هوشیارى نیاز دارند انجام ندهید. پروپرانولول همچنین می تواند عوارض جانبی دیگری نیز ایجاد کند.
کاهش ضربان قلب
اسهال
چشم های خشک
ریزش مو
حالت تهوع
ضعف یا خستگی
واکنش های آلرژیک
مشکلات تنفسی
تغییر در سطح قند خون
دست ها یا پاهای سرد
کابوس یا اشکال در خواب
پوست خشک و لایه لایه
هذیان
گرفتگی یا ضعف عضلات
ضربان قلب پایین
تورم پاها یا مچ پا ها
افزایش ناگهانی وزن
استفراغ
برخی از عوارض قرص لورازپام
افکار مربوط به خودکشی یا آسیب زدن به خود
تغییرات غیر طبیعی رفتاری و خلق و خو
گیجی، پرخاش گری، توهم
تشدید مشکلات خواب
احساس بی قراری یا هیجان ناگهانی
ضعف عضلانی، افتادگی پلک، مشکل بلع
تغییرات بینایی
درد در بالای معده، ادرار تیره، زردی (زرد شدن چشم یا پوست)
سرگیجه، خواب آلودگی
ضعف
لکنت زبان، کاهش تعادل یا هماهنگی
مشکلات حافظه
احساس عدم ثبات
برخی از عوارض قرص دیازپام
خوابآلودگی
احساس خستگی و کوفتگی
ضعف ماهیچهها
ناهماهنگی یا بینظمی حرکات عضلانی (آتاکسی)
سردرد
لرزش
سرگیجه
خشکی دهان یا بزاق بیش از حد
حالت تهوع
یبوست
داروی گیاهی ضد اضطراب و استرس ، جایگزین قرص های شیمیایی
دمنوش های گیاهی چای بابونه
چای میوه گل نسترن
چای سفید
نعناع فلفلی
چای گزنه
بادرنجبویه
چای زرشک
هل
چای زغفران
دارچین
چای زیره سیاه
چای بهلیمو با زیرفون
دو نکته بسیار مهم!
در کنار موارد جایگزین و داروی گیاهی ضد اضطراب، یاد خدا کردن (دعا و نیایش) و ورزش سنگین در درمان اینگونه بیماری ها بسیار موثر است.
با وجود عوارض جانبی زیاد قرص های ضد اضطراب ترک آنها خطرات زیادی دارد، حتما تحت نظر طبیب متخصص این کار را انجام دهید!
۵ گیاه دارویی که به جای قرص خواب می توانید میل کنید!
چند گیاه دارویی وجود دارند که می توان آن ها را جایگزین قرص خواب کرد. بسیاری از ما هر شب مشکل خواب داریم و صبحها بداخلاق و خسته بیدار میشویم و برای رفع این مشکل اغلب اوقات بهترین گزینهای که به ذهنمان میرسد استفاده از قرص خواب است. در این بخش از ۵ گیاه دارویی با شما سخن میگوییم که علاوه بر اینکه خواب شما را تنظیم میکنند هیچ آسیبی به وضعیت سلامتی و فیزیکی شما وارد نمیکنند و میتوانید یک خواب خوب و صبح دل انگیز داشته باشید.
۱. گل ساعتی
آزمایشات بالینی نشان دادهاند، مصرف دمنوش گل ساعتی به شما کمک میکند بهتر به خواب بروید، ثابت شده است که گل ساعتی، یک داروی گیاهی ضد اضطراب است که اعصاب و اضطراب را آرام میکند؛ این دو عامل از اصلیترین دلایل ناتوانی در به خواب رفتن هستند.
این گیاه دارویی به غیر از تسکین اعصاب و روان، بدنتان را هم آرام مینماید. عصاره گل ساعتی، اعصاب افرادی را که از سندرم پای بیقرار رنج میبرند، آرام میکند؛ بیماری که بیشتر شبها روی میدهد.
۲. شقایق کالیفرنیا، داروی گیاهی ضد اضطراب
این گیاه دارویی یک متعادل کننده ملایم برای هیجانات و یک درمان آرام بخش برای زمانهایی است که استرس دارید. این گیاه به کاهش اضطرابهای روزانه کمک کرده و باعث میشود بدون احساس گیجی و عوارض ناخواستهای که بیشتر داروهای شیمیایی دارند به خواب بروید.
شقایق کالیفرنیا یک ضداسپاسم بوده و علائم فیزیکی استرس و درد را تسکین میدهد. این گیاه برای کاهش حالتهای ناشی از شکم درد در نوزادان مفید است. در بچههایی که در سنین مدرسه هستند، این راهکار طبیعی میتواند واکنشهای استرسی مانند شب ادراری یا آسم را تخفیف دهد.
۳. رازَک
رازک، گیاهی است که با همان تلخیاش میتواند به خواب شبتان کمک کند و برای مبارزه با اضطراب و بیقراری بسیار مفید است. اگر مدام از خواب میپرید، از داروی گیاهی ضد اضطراب رازک استفاده کنید تا بتوانید آن قدر در خواب بمانید تا زمانی که به خوبی استراحت نمایید.
رازک چون تلخ است، نمیتوانید مقدار زیادی از آن را با چایتان ترکیب کنید. اما همان مقدار کم هم میتواند بیخوابی تان را کاهش دهد.
ضمناً اگر داروهای خواب آور مصرف میکنید از رازک استفاده نکنید چون اثر دارو را تشدید میکند.
۴. داروی گیاهی ضد اضطراب بابونه
بابونه، داروی سبکی است که معمولاً شبها همراه با چای دم میکنند. بابونه علاوه بر کاهش اضطراب و بیخوابی، احساس ناخوشی و کسالت جسمی را هم کمتر میکند. این گیاه، علائم سوزش معده، تهوع و کولیت را هم تسکین میدهد و همچنین تأثیری آرامبخش روی خراشها و حساسیتهای پوستی دارد.
اگر میخواهید تأثیرات بابونه را قویتر کنید، کمی بیشتر از مقدار چایی که معمولاً دم میکنید از بابونه استفاده کرده و بگذارید حدود ۱۵ دقیقه دم بکشد. هنگام دم کشیدن روی قوری را بپوشانید تا مواد مفیدی که خواص آرامبخش دارند از دمنوشتان کم نشوند. با این روش میتوانید داروی گیاهی ضد اضطراب داشته باشید!
اسطوخودوس
اسطوخودوس یا استوقدوس در لیست گیاهانی که به خواب کمک میکنند، معروفترین و احتمالاً پرمصرفترینشان است. همان رایحه استوقدوس کافی است تا خستگی یک روز کاری را از تنتان دور کند.
آزمایشات بالینی نشان دادهاند که استوقدوس اضطراب و بیخوابی را کاهش میدهد و باعث افزایش کیفیت خواب میشود. در پژوهشهای انجام شده معلوم شد این گیاه، مرحله خواب موج آرام را طولانیتر میکند؛ نوعی خواب عمیق که برای سرحال و باانرژی بیدار شدن ضروری است.