بادام کوهی ؛ از بین برنده لکه های پوستی
درختچه ای سبز رنگ، خار دار، بومی ایران و خودرو (ارتفاعات ناحیه زاگرس)، شاخه های فراوان و برگهای باریک نیزه ای و ساقه های ایستا، متعلق به خانواده rosaceae (گل سرخیان)
گل های سفید رنگ بادام معمولا قبل از ظهور برگ ها در اوایل فروردین ماه ظاهر می شود. میوه آن نیز در خرداد ماه رسیده و قابل جمع آوری است.
نحوه مصرف:
بادام کوهی بیشتر به صورت روغن یا ضماد و به شکل موضعی استفاده می شود.
خواص داروئی:
درمان تنگی نفس، التهاب سینه و ریه، ضماد آن روی پوست و صورت برای از بین بردن لکه ها و چین و چروک پوستی و روغن آن برای درمان ترک و شقاق پوست ناشی از سرما
مصرف بادام کوهی بدون فرآوری، معمول نبوده و خوردن آن به دلیل وجود آمیگدالین خطرناک است (طعم تلخی دارد، بعد از شیرین شدن مصرف خوراکی دارد و به عنوان تنقلات و در شیرینی پزی کاربرد دارد)
ارزش غذایی: سرشار از پروتئین، ویتامینE، ویتامینB، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر و آهن است