فهرست مطالب
درمان دیابت ، کاهش سریع قند خون ، جایگزین طبیعی انسولین
دیابت از منظر طب سنتی نوعی سوء مزاج محسوب میشود. مسلم آن است که بیماران مبتلا به دیابت به درجاتی از سوء مزاج مبتلا هستند، یعنی مزاج یا به عبارتی کیفیت غالب بر بدن این افراد که در آن کیفیت، تمام اعضا اعمال خود را به درستی انجام میدهند، از حالت طبیعی خارج شده است. با این دیدگاه بیمار مبتلا به دیابت لازم است پس از آگاهی از این موضوع اقدام به درمان سنتی کند.
عوامل تاثیرگذار بر بیماری دیابت
جایی که فرد در آن تنفس می کند بر سلامتی او تأثیر انکارناپذیر دارد، چرا که آلودگی هوا، خفگی سلولی و مسمومیت داخل خون ایجاد می کند.
افزایش حجم و هرم غذایی اشتباهی که مواد غذایی امروز به همراه دارد، باعث زمینه بروز دیابت می شود.
مورد بعدی تنظیم خواب و بیداری است که در متابولیسم بدن تأثیر مستقیم دارد.
آخرین مورد نیز وضعیت روحی و روانی است که تأثیر بسزایی در کاهش یا افزایش بیماری دارد.
توصیه های طب سنتی به بیماران دیابتی
بهتر است مصرف نوشیدنی هایی نظیر چای یا شیر یک ساعت با غذا خوردن فاصله داشته باشد.
این بیماران سعی کنند چاشنی غذایشان آبغوره بینمک باشد.
غذای خود را با زردچوبه و زعفران رنگ دهید و از رب گوجهفرنگی استفاده نکنند.
حتما صبحانه میل کنید! صرف نظر کردن از خوردن صبحانه باعث ابتلا به چاقی و مقاومت به انسولین می شود. مطالعات تایید می کنند که مصرف کنندگان صبحانه، بهتر می توانند در برابر غذاهای چرب و پرکالری مقاومت کنند. هدف از خوردن صبحانه در دیابتی ها، کنترل بهتر قند خون و جلوگیری از پرخوری در
طول روز است.
غذاهای مناسب دیابتی ها
تعدادی از غذاهایی که از دیدگاه طب ایرانی دارای مزاج معتدل یا گرم و تر و همچنین سایر خصوصیات متناسب برای تمام بیماران دیابتی -که دچار عوارض بیماری دیابت نیستند و مشکلات گوارشی و بیماری زمینه ای دیگری نیز ندارند- را دارا هستند، در زیر آمده اند:
ماءالجبن (آب پنیر)
رب سیب یا انار
خورش قورمه آلو
آبگوشت میوه
قورمه آبغوره
خورشت سیب
سوپ جو
سوپ سبزیجات
مرغ محلی
سوپ گشنیز
خوراک ماهیچه و آلو بخارا
کته گشنیز و شوید
۱۵ خوراکی مفید برای افراد مبتلا به دیابت
مصرف اسفناج برای بیماران دیابتی مفید است و برای آنها ملین محسوب میشود. این سبزی از افزایش آنزیم “آلدوز ردوکتاز” که یکی از مکانیسمهای بروز عوارض دیابت است جلوگیری میکند. همچنین اسفناج قند خون را کاهش میدهد.
بیماران دیابتی بهتر است از میوه های پخته شده بدون شیرینی نظیر به، سیب یا هویج همراه با نان بهره ببرند.
مصرف آلو نیز حرارت صفرا را کاهش میدهد و باعث افزایش حساسیت بافتی به انسولین و کاهش نسبی قند خون میشود.
همچنین به بیماران دیابتی توصیه میشود مصرف سیب را در برنامه غذایی خود داشته باشند چرا که علاوه بر کاهش قند خون از بروز عوارض دیابت جلوگیری میکند و حتی به افرادی که زمینه دیابت را در خانواده دارند توصیه میشود برای پیشگیری از ابتلا به دیابت سیب بخورند.
از نظر طب سنتی؛ مصرف گشنیز تسکیندهنده صفرا و برطرفکننده التهاب و تشنگی در بیماران دیابتی است. در مطالعات جدید هم مشخص شده گشنیز بر افزایش ترشح انسولین از پانکراس، کاهش قند خون و جلوگیری از بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران دیابتی موثر است.
پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین خون می شوند. هر چقدر مصرف این مواد بیشتر باشد، قند خون بیشتر کاهش پیدا میکند.
شنبلیله باعث تحریک لوزالمعده برای ترشح انسولین میشود. با برگهای آن سوپ بپزید و با آبغوره میل نمایید.
عصاره برگ گزنه میتواند یک نقش حفاظتی در برابر افزایش میزان قند خون و تخریب سلولهای پانکراس داشته باشد.
هر روز بیست و پنج گرم اسفرزه را در آب سرد بریزید و خوب به هم بزنید و آن را دائم به جای آب خوردن، بنوشید.
عرق شنبلیله، عرق گردو و عرق بوقناق (روزی دو قاشق غذاخوری به طور اختصاصی) برای کاهش قند خون مفیدند.
هفتهای دوبار از سیرابی و شیردان گوسفند (پانکراس) استفاده کنید. شیردان گوسفند در واقع پانکراس گوسفند بوده و مملو از انسولین حیوانی است.
لوبیای چشم بلبلی نیز دارای انسولین گیاهی است.
بیماران دیابتی روزانه یک قاشق مرباخوری عسل کنار یا سدر استفاده کنند که بهتر است به صورت شربت با لیمو ترش تازه میل شود.
بیماران می توانند از دمکرده دارچین به جای چای استفاده کنند که مفید است.
بابونه از گیاهانی است که به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خود، برای بیماران دیابتی به عنوان یک جایگزین مناسب برای چای قابل توصیه است.