بررسی بیماریهای گوارشی در طب سنتی

درمان خانگی دل درد در طب سنتی

دل درد یکی از مشکلات شایع گوارشی است که در همه سنین می‌تواند بروز کند. در طب سنتی ایران، درمان‌های طبیعی و گیاهی برای کاهش درد و درمان مشکلات گوارشی مطرح شده‌اند. این درمان‌ها به دلیل اثرات ملایم‌تر و عدم استفاده از داروهای شیمیایی، گزینه‌هایی مناسب برای افراد مختلف به‌ویژه کودکان، سالمندان و زنان باردار به حساب می‌آیند.

آشنایی با ۱۰ روش خانگی برای درمان درد شکم

اغلب زنان در هنگام دوران قاعدگی با شکم درد روبرو می شوند. اما نمی توان گفت شکم درد فقط مختص زنان است، بلکه برخی مردان نیز شکم درد را تجربه می کنند. شکم درد معمولی خود به خود درمان می شود، اما اگر شکم دردتان به طور منظم است و درد بیشتری را تجربه می کنید باید به فکر درمان باشید.

علت بروز دل درد

برخی مشکلات ساده ماننده بلعیدن بیش از حد هوا، خوردن غذاهایی با چربی زیاد، خوردن غذاهای سمی و حتی استرس می توانند موجب درد شکمی ساده شوند.

برخی مشکلات دیگر مانند یبوست، عدم تحمل لاکتوز و یا گلوتن، کولیت ها، بیماری رفلوکس اسید معده، انسداد روده، کرم های روده، بیماری کروهن، اختلالات کلیوی ، اپاندیس، فتق، سیروز کبدی، سندرم روده تحریک پذیر، و تعدادی دیگر از مشکلات منجر به درد شکمی می شوند.

در بسیاری از زنان، درد شکمی ممکن است به خاطر مسائلی همچون بارداری، بارداری خارج از رحم، درد قاعدگی، سندرم پیش از قاعدگی، سرطان تخمدان، کیست تخمدان و التهاب رحم باشد.

بهتر است برای این مشکلات به پزشک مراجعه کنید و درمان هایی که پزشک توصیه می کند را یپگیری کنید. اما اگر درد شکمی شما ساده است، می توانید از درمان های خانگی استفاده کنید و خودتان شکم دردتان را در خانه درمان کنید.

در اینجا ده روش را به شما یاد می دهیم که خودتان می توانید شکم دردتان را در خانه درمان کنید

۱. حرارت و گرما

اگر شکم درد شما به خاطر قاعدگی است، سعی کنید ناحیه ای که درد می کند را گرم کنید. به کار بردن حرارت در این قسمت می تواند به کاهش درد شکمی کمک کند.

می توانید از کیسه آب گرم استفاده کنید. تا زمانیکه کاملا بهبود یافته اید این کار را تکرار کنید.

دوش گرفتن زیر آب گرم می تواند موثر باشد.

۲. استفاده از بابونه

یک فنجان چای بابونه می تواند شکم درد شما را تسکین دهد. این گیاه غنی از خواص ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی می باشد که می تواند دردهای شکمی در دوران قاعدگی را تسکین دهد.

دو الی سه قاشق چایخوری گل بابونه خشک شده را در یک لیوان آب داغ بریزید.

روی لیوان را بپوشانید و به مدت ۵ دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد.

یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید.

هر روز سه فنجان از این چای میل کنید تا علائم شکم درد به طور کامل از بین برود.

توجه : اگر باردار هستید، نباید از این چای میل کنید.

۳. زنجبیل یک درمان خانگی برای شکم درد

زنجبیل، درمان خانگی دیگری برای شکم درد محسوب می شود. می توانید برای دردهای شکمی ناشی از قاعدگی، یبوست، سوء هاضمه، گاز معده از زنجبیل استفاده کنید. زنجبیل دارای تاثیر ضد نفخ کنندگی بر روی بدن می باشد که می تواند درد را کاهش دهد.

یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را در یک فنجان آب چوش بریزید. بگذارید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. برای مزه دار کردن آن میتوانید کمی عسل و آبلیمو به ان اضافه کنید. روزی دو الی سه فنجان از این چای بنوشید.

۴. سرکه سیب، یکی از درمان های عالی برای شکم درد

سرکه سیب به خاطر اینکه غنی از کلسیم و پتاسیم می باشد، می تواند به کاهش درد شکمی در دوران قاعدگی کمک فراوانی بکند. آنزیم های موجود در

سرکه سیب به به جلوگیری از گاز معده و یبوست کمک می کنند. علاوه بر این می توانند سنگ های کلیه را نیز دفع کنند.

یک الی دو قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و تصفیه نشده را در یک لیوان آب حل کنید.

کمی عسل طبیعی به آن اضافه کنید.

این محلول را روزی یک الی دو بار بنوشید.

۵. رازیانه برای کاهش دل درد

خواص ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی رازیانه می تواند به شل شدن عضلات رحم کمک کند که باعث کاهش درد شکمی می شود. همچنین، درمان خوبی برای سوء هاضمه، یبوست و گاز معده می باشد.

یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه را در یک لیوان آب گرم حل کنید. ۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. ۲ الی ۳ بار در روز این چای را بنوشید.

۶. درمان شکم درد با نعناع

متانول موجود در نعناع به عنوان یک ضد درد عمل می کند که می تواند باعث تسکین دردهای شکمی شود.

برای تسکین سریع دردهای شکمیف کمی نعناع را دهان بگذارید و بجوید.

می توانید یک قاشق چایخوری نعناع را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. می توانید کمی هم عسل اضافه کنید و روزی دو الی سه فنجان از این چای بنوشید.

نکته : نعناع ممکن است برای افرادی که دچار سوزش سر دل و یا بیماری رفلوکس اسید معده هستند، مناسب نباشد.

۷. ماست گزینه مناسب برای درمان دل درد

اگر شکم درد شما به خاطر سندرم روده تحریک پذیر و یا یبوست می باشد، ماست گزینه خوبی برای درمان می باشد. همچنین، برای سیستم گوارشی نیز خوب می باشد.

هر روز دو الی سه فنجان ماست بخورید.

در کنار ماست از دیگر محص.لات پروبیوتیکی نیز استفاده کنید مانند کفیر و آب شور نیز استفاده کنید.

اگر شکم درد شما به خاطر سندرم روده تحریک پذیر می باشد، ماست گزینه خوبی برای درمان می باشد.

۸. درمان شکم درد با ورزش کردن

ورزش کردن برای حفظ سلامتی دستگاه گوارشی بسیار اهمیت دارد. ورزش کردن می تواند هوایی را که باعث شکم درد شده است را رها کند و باعث کاهش درد شکمی شود.

انجام هر گونه ورزشی برای سلامتی خوب است. اگر وقت ندارید به باشگاه بروید، خودتن در خانه ورزش کنید و یا اکثر اوقات پیاده روی کنید.

بعد از خوردن فورا دراز نکشید. در عوض، حداقل به مدت سی دقیقه ورزش کنید و سپس به رختخواب بروید.

ورزش هایی مانند شنا کردن، تنیس، فوتبال و دوچرخه سواری نیز گزینه های بسیار خوبی هستند.

۹. با آب رسانی مناسب به بدن شکم دردتان را درمان کنید

آب رسانی برای حرکات منظم روده بسیار ضروری می باشد و آب باعث دفع سنگ کلیه نیز می شود. بنابراین، باید برای پیشگیری از شکم درد، به اندازه کافی آب بخورید.

می توانید کمی آبلیمو و عسل هم به آب خود اضافه کنید تا علاوه بر آبرسانی به بدن ، مواد مغذی نیز دریافت کنید. نوشیدنی های کافئین دار مانند نوشابه، چای و یا قهوه مناسب نیستند. این نوشیدنی ها باعث کم آب شدن بدن می شوند.

۱۰. درمان شکم درد با رژیم غذایی

غذاهای خاصی می توانند باعث شکم درد شوند. برای پیشگیری از شکم درد باید از مصرف چنین غذاها و نوشیدنی هایی خودداری کنید. برخی از غذاها و نوشیدنی هایی که باید از آنها پرهیز کنید عبارتند از:

لوبیاها

کلم بروکسل

کلم

آبجو

نوشیدنی های کربنات دار

آدامس

محصولات لبنیاتی (البته در صورت عدم تحمل لاکتوز)

آب نبات

غذاهایی دارای چربی بالا

عدس

شلغم

سوالات و پاسخ کاربران:

  1. چرا دل درد در کودکان رخ می‌دهد و چگونه باید درمان شود؟
    • دل درد در کودکان معمولاً به علت مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوء هاضمه یا مشکلات معده است. درمان‌های گیاهی ملایم مانند مصرف چای زنجبیل یا دارچین می‌تواند مفید باشد.
  2. آیا درمان‌های خانگی برای دل درد در بارداری بی‌خطر هستند؟
    • در بارداری، بسیاری از گیاهان دارویی باید با احتیاط مصرف شوند. مصرف زنجبیل و نعناع در مقادیر کم می‌تواند برای کاهش دل درد مفید باشد، اما حتماً باید با پزشک مشورت شود.

درمان دل درد در کودکان:

در درمان دل درد کودکان، استفاده از دمنوش‌های گیاهی مانند پونه، زنجبیل و نعناع پیشنهاد می‌شود. این گیاهان به دلیل خواص ضدنفخ و آرام‌بخش خود برای کودکان مناسب هستند.

درمان دل درد در سالمندان:

سالمندان معمولاً با مشکلات گوارشی و دردهای معده مواجه می‌شوند. در طب سنتی، گیاهانی مانند بابونه و خاکشیر برای درمان دل درد و سوء هاضمه در سالمندان توصیه می‌شود. این گیاهان آرام‌بخش و ضدالتهاب هستند.

درمان بارداری:

در دوران بارداری، زنان به دلیل تغییرات هورمونی و فشار روی سیستم گوارشی ممکن است دچار دل درد شوند. گیاهان ملایم مانند نعناع، زنجبیل، و گل گاوزبان به کاهش درد کمک می‌کنند، اما حتماً باید تحت نظر پزشک مصرف شوند.

درمان خانگی:

درمان‌های خانگی برای دل درد شامل استفاده از کمپرس گرم روی شکم، چای زنجبیل و دمنوش‌های آرام‌بخش مانند بابونه می‌شوند. این روش‌ها به تسکین درد و کاهش التهاب کمک می‌کنند.

این روش‌ها بدون عوارض جانبی زیادی هستند و معمولاً برای همه گروه‌های سنی مناسب می‌باشند. با این حال، در صورت ادامه یا تشدید درد، مراجعه به پزشک توصیه می‌شود.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز