- جمعه 10 شهریور 1402
- 3:55 ب.ظ
- حوزه: آشپزی و تغذیه, مربا و ترشیجات
طرز تهیه ترشیجات خانگی
دستور تهیه انواع ترشی هندی؛ترشی تند و پر از ادویه
فهرست مطالب
- ۱ خوشمزهترین ترشیهای هندی؛ طعمها و ادویههای پرانرژی
- ۲ ۱. ترشی هندی قرمز (ترشی گوجه و تمبر هندی)
- ۳ ۲. ترشی هندی تند (هویج و گل کلم)
- ۴ ۳. ترشی فلفل هندی
- ۵ ۴. ترشی هندی انبه
- ۶ ۵. ترشی تمبر هندی و بادمجان
- ۷ نکات ضروری قبل از تهیه ترشی هندی
- ۸ خواص درمانی مواد تشکیلدهنده
- ۹ خواص ترشی هندی برای کودکان
- ۱۰ پرسش و پاسخهای عمومی
خوشمزهترین ترشیهای هندی؛ طعمها و ادویههای پرانرژی
ترشی هندی یکی از معروفترین ترشیهای جهان است که با ادویههای متنوع و طعمهای تند و جذاب شناخته میشود. از ترشی انبه، ترشی فلفل، ترشی تمبر هندی و ترشی هندی قرمز گرفته تا ترشی هویج و گل کلم، این ترشیها میتوانند تجربهای متفاوت و هیجانانگیز برای ذائقه شما بسازند. میزان تندی ترشی را میتوانید با ذائقه خود تنظیم کنید.
۱. ترشی هندی قرمز (ترشی گوجه و تمبر هندی)
مواد لازم:
-
گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
-
پودر فلفل قرمز تند ۲ قاشق غذاخوری
-
پودر خردل ۱ قاشق مرباخوری
-
پودر تخم شنبلیله ۱ قاشق مرباخوری
-
نمک دریا ۱ قاشق غذاخوری
-
روغن کنجد ۱۵۰ میلیلیتر
-
آنقوزه پودر شده ۱ قاشق مرباخوری
-
عصاره تمبر هندی ¾ فنجان
طرز تهیه:
-
تمبر هندی را در آب گرم حل کرده و هستهها را جدا کنید، محلول را از صافی رد کنید.
-
روغن کنجد را در تابه گرم کنید، آنقوزه را ۱۰ ثانیه تفت دهید.
-
گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و سپس عصاره تمبر هندی، نمک و فلفل قرمز را بریزید.
-
روی حرارت ملایم هم بزنید تا آب گوجه کشیده شود و رنگش تغییر کند.
-
پودر خردل را اضافه کنید، یک دقیقه هم بزنید و شعله را خاموش کنید.
-
بعد از سرد شدن، در شیشه تمیز بریزید و درب آن را ببندید.
۲. ترشی هندی تند (هویج و گل کلم)
مواد لازم:
-
هویج ۵۰۰ گرم
-
گل کلم ۱ کیلو
-
کرفس ۲ لیوان
-
رب گوجه ۴ قاشق غذاخوری
-
سرکه به مقدار لازم
-
فلفل قرمز تند ۶ عدد
-
نمک و زردچوبه به میزان لازم
-
سبزی معطر ۱ فنجان
طرز تهیه:
-
هویج و کرفس را خرد کرده و با کمی زردچوبه و آب نمک بجوشانید تا کمی نرم شوند، سپس آبکش کنید.
-
همه سبزیجات را ریز خرد کرده و در شیشه تمیز بریزید.
-
سرکه را با رب گوجه مخلوط کرده و روی مواد بریزید.
-
شیشه را در محلی سرد به مدت دو هفته نگه دارید تا ترشی جا بیفتد.
۳. ترشی فلفل هندی
مواد لازم:
-
فلفل سبز تند ۷ عدد
-
سیر ۴ حبه
-
آبلیمو ۱ لیوان
-
زیره سبز ۲ قاشق غذاخوری
-
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
-
فلفلها را حلقهای و اریب خرد کنید، سیر را ساطوری کنید.
-
روغن زیتون را در تابه ریخته، سیر و فلفل را ۲ دقیقه تفت دهید.
-
زیره را اضافه کرده و مخلوط کنید، سپس آبلیمو و نمک بریزید.
-
پس از یک دقیقه هم زدن، مواد را در شیشه بریزید و درب آن را ببندید.
۴. ترشی هندی انبه
مواد لازم:
-
انبه نرسیده ۱ عدد متوسط
-
سنگ نمک خرد شده ۲۰ گرم
-
تخم شنبلیله ۱ قاشق چایخوری
-
دانه خردل سیاه ۱ قاشق چایخوری
-
زیره سبز ۱ قاشق چایخوری
-
فلفل قرمز خشک ۱۰–۱۲ عدد
-
انقوزه ۵ گرم
طرز تهیه:
-
انبه را نگینی خرد کنید، روی آن نمک بپاشید و هم بزنید.
-
کاسه را با پارچه پوشانده و یک هفته در آفتاب قرار دهید، هر روز تکان دهید.
-
ادویهها به جز فلفل را تفت دهید، سپس آسیاب کنید.
-
روغن کنجد را گرم کرده، فلفل خشک و دانه خردل را تفت دهید و انبهها را اضافه کنید.
-
ادویه پودر شده را بریزید و ۵ دقیقه روی حرارت بپزید.
-
بعد از سرد شدن، در یخچال یا با سرکه روی آن را بپوشانید تا ماندگاری بیشتر شود (۶ ماه تا ۱ سال).
۵. ترشی تمبر هندی و بادمجان
مواد لازم:
-
تمبر هندی ۱۵۰ گرم
-
بادمجان ریز ۳۰۰ گرم
-
موسیر خشک ۱۰۰ گرم
-
سیر رنده شده ۱ قاشق غذاخوری
-
سبزی معطر ۸ قاشق غذاخوری
-
فلفل تند ۱ عدد
-
نمک ۱ قاشق غذاخوری
-
سرکه سفید ۵۰۰ میلیلیتر
طرز تهیه:
-
سبزیها، سیر، فلفل و نمک را مخلوط کنید.
-
بادمجان را با ۱ لیوان آب و ۱ لیوان سرکه به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.
-
تمبر هندی را با ۲ لیوان آب حل کرده، هستهها را جدا و از صافی رد کنید.
-
بادمجان، موسیر و سبزیها را در شیشه بریزید، عصاره تمبر هندی و سرکه را روی آن بریزید.
-
شیشه را در دمای اتاق به مدت یک هفته نگه دارید تا ترشی جا بیفتد.
نکات ضروری قبل از تهیه ترشی هندی
-
سبزیجات تازه و باکیفیت انتخاب کنید.
-
خرد کردن سبزیجات یکنواخت باشد.
-
از شیشههای تمیز و خشک استفاده کنید.
-
ادویهها تازه و با کیفیت باشند.
خواص درمانی مواد تشکیلدهنده
| ماده | خواص |
|---|---|
| سبزیجات | ویتامین، مواد معدنی و فیبر، مفید برای سیستم گوارش و سلامتی کلی |
| ادویهها | ضد التهابی، ضد باکتری و ضد قارچ، بهبود هضم و ایمنی |
| سرکه | پروبیوتیکها، بهبود هضم و تقویت سیستم ایمنی |
خواص ترشی هندی برای کودکان
به دلیل داشتن ادویههای تند، برای کودکان زیر ۵ سال توصیه نمیشود.
پرسش و پاسخهای عمومی
-
سبزیجات مناسب: هویج، گل کلم، کرفس، خیار، پیاز، فلفل، سیر و سبزیجات معطر هندی
-
بهترین سرکه: سرکه سیب یا بالزامیک
-
زمان آماده شدن: ۱ هفته تا ۱ ماه
-
بدون شکر: بله، با عسل یا شیره خرما
-
تندتر کردن ترشی: فلفل قرمز تندتر یا پودر چیلی
-
ادویهها: زردچوبه، گرام ماسالا، زیره، فلفل سیاه و قرمز، دارچین، هل، میخک
-
رنگ بهتر: استفاده از زردچوبه یا چغندر پخته شده
-
چرا کپک میزند؟ بهداشت رعایت نشده یا ظروف آلوده
-
ترد شدن سبزیجات: قبل از اضافه کردن کمی در آب جوش بخارپز کنید
-
فریز کردن: توصیه نمیشود، بهتر است در یخچال نگهداری شود
منبع :
تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز
- برای عمق بیشتر مطالعه ، مقالات مرتبط را از دست ندهید . دسته بندی های : آشپزی و تغذیه, مربا و ترشیجات
نویسنده:
مدیر سایت
مطالب پر بازدید امروز








