فهرست مطالب [متن رو نمایش بده]
مواد لازم طرز تهیه شور:
گل کلم
1 کیلو
هویج
1 کیلو
خیار قلمی ترد تازه سبز
2 کیلو
ساقه کرفس با برگ
0/۵ کیلو
شوید حدوا ۳۰۰ گرم
فلفل سبز تند ۵۰ گرم
سیر ۱ بوته
سرکه یا آبغوره ۱ لیوان
نمک به میزان دلخواه
طرز تهیه شور خانگی :
همه موادراشسته و خوب بگذارید تا خشک شود.
گل کلم ، هویج پوست کنده ، ساقه های کرفس را به اندازه ی دلخواه خرد کنید( نه خیلی ریز کمی درشت) . سیرها را حبه کنید و کنار بگذارید. برگهای کرفس بعد از اینکه خوب خشک شد و آب آن گرفته شد درشت خرد کنید.
سبزی شوید را بعد از شستن بگذارید مثل بقیه مواد خشک شود و درشت خرد کنید. سبزی شوید بهتر است در صورت امکان گل کرده و به تخم نشسته باشد و تخمهای آن هم رسیده و قهوه ای رنگ باشد.
به ازای هر یک لیوان آب جوشیده ی ولرم یک قاشق س نمک آشپزخانه ( بهتر است ید دار نباشد) *** ظرفی را که می خواهید در آن شور درست کنید خوب بشویید و خشک کنید بعد مقداری از مواد شور را داخل ظرف بریزید و لابه لای آنها برگهای کرفس خرد شده و سبزی شوید خرد شده بریزید ، این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود . بعد آب و نمک و سرکه یا آبغوره آماده شده را روی مواد شور بریزید تا روی سطح مواد را بگیرید ، بعد درب ظرف را محکم ببندید ودر فضای گرم آشپز خانه به مدت ۶-۵ روز نگهداری کنید تا شورکمی برسد، بعد ظرف شور را در یخچال یا در جای خنک به مدت حدواً۲۰ روزنگهداری کنید که بعد از این مدت می توانید میل کنید.
( شما می توانید ازسرکه سیب که مفیدتر است برای این منظور استفاده کنید که دراین صورت خوش طعم تر میشود ولی رنگ سبز خیارها را تغییر میدهد.)
پرسش و پاسخ های متداول کاربران ::
۱. شور چیست و چرا در سفره ایرانی محبوب است؟
شور یک نوع چاشنی است که با نمک و سرکه تهیه شده و به همراه سبزیجاتی مانند خیار، هویج، کلم، گلکلم و فلفل درست میشود. این چاشنی طعمی تند و خوشمزه به غذاها اضافه میکند و به دلیل روش نگهداری آسان و ماندگاری بالا، در سفرههای ایرانی بسیار محبوب است.
۲. مواد اولیه لازم برای تهیه شور چیست؟
- سبزیجات (مانند خیار، هویج، کرفس، گلکلم، فلفل سبز)
- آب جوشیده و سرد شده (۱ لیتر)
- نمک دریا (۳ قاشق غذاخوری)
- سرکه سفید (۱ لیوان)
- سیر و سبزیجات معطر مانند ترخون و جعفری (به مقدار دلخواه)
- ادویههایی مانند دانه گشنیز، فلفل سیاه و زردچوبه (اختیاری)
۳. چگونه شور خانگی تهیه کنیم؟
- سبزیجات را به خوبی شسته و خشک کنید.
- آب جوشیده سرد شده را با نمک و سرکه مخلوط کنید تا شورابه آماده شود.
- سبزیجات را همراه با سیر و سبزیهای معطر در یک ظرف شیشهای بچینید.
- شورابه را روی سبزیجات بریزید تا کاملاً غوطهور شوند.
- درب ظرف را محکم ببندید و به مدت ۷ تا ۱۰ روز در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
۴. چه نکاتی برای جلوگیری از کپکزدن شور باید رعایت شود؟
- سبزیجات باید کاملاً خشک باشند و هیچ رطوبتی در ظرف وجود نداشته باشد.
- نمک به مقدار کافی استفاده شود، زیرا نمک زیاد از رشد میکروبها جلوگیری میکند.
- سبزیجات باید کاملاً در شورابه غوطهور باشند و سطح آنها با هوا تماس نداشته باشد.
۵. آیا میتوان شور را تندتر یا طعمدارتر کرد؟
بله، با افزودن فلفل سبز تند یا دانههای خردل میتوانید شور را تندتر کنید. همچنین اضافه کردن ادویههایی مانند زردچوبه، دانه گشنیز یا زیره میتواند طعم خاصی به شور بدهد. سبزیجات معطری مثل ترخون نیز میتوانند طعم شور را متفاوت و جذاب کنند.