پنیر صبحانه فقط مخصوص صبحونه نیست! اگه از اون دسته آدمایی هستید که دوست دارید غذاهاتون خاص و خوشمزه باشه، وقتشه یه شانس به پنیر سفید بدید. توی این مقاله از دیجی به روز قراره یاد بگیریم چطور با پنیر صبحانه یه اسپاگتی لذیذ، خوراک میگو متفاوت و پای سبزیجات خوشمزه درست کنیم. این غذاها نه تنها سریع آماده میشن، بلکه کلسیم و پروتئین کافی رو هم دارن. خلاصه که با چند تا تغییر کوچیک، یه تجربه متفاوت از آشپزی رو به خودتون هدیه بدید.
ایده بگیرید و امتحان کنید، چون هیچچیز مثل یه غذای خونگی خوشمزه نمیتونه حال آدم رو خوب کنه!
فهرست مطالب [متن رو نمایش بده]
قبل از مطالعه، این سوالها به ذهن شما میرسد؟
- تا حالا به این فکر کردید که چطور میشه از پنیر صبحانه توی غذاهای ناهار و شام استفاده کرد؟
- پنیر صبحانه غیر از صبحانه چه کاربردهایی داره؟
- چه غذاهای خوشمزه و سادهای میشه با پنیر سفید یا پنیر فتا درست کرد؟
- چطور میشه غذایی درست کرد که هم خوشمزه باشه و هم کلسیم و پروتئین کافی داشته باشه؟
حالا که کنجکاو شدید، بریم سراغ دستورهای جذاب و ساده…
استفاده از پنیر صبحانه در غذاهای روزانه
پنیر صبحانه چیزی فراتر از یه خوراکی برای وعده صبحونهست! بافت نرم و خوشمزهای که داره، باعث میشه توی خیلی از غذاها استفاده بشه و طعم و مزه متفاوتی بهشون بده. از پنیر فتا یا پنیر سفید تازه گرفته تا پنیر لبنه و پنیر خامهای، همهشون میتونن به غذاهاتون کلسیم و پروتئین اضافه کنن و وعده غذایی رو کاملتر و دلچسبتر کنن.
اسپاگتی با پنیر صبحانه
مواد لازم:
- روغن زیتون: ۲ قاشق سوپخوری
- اسپاگتی: ۳۰۰ گرم
- پنیر سفید: ۴۰۰ گرم
- گوجهفرنگی خرد شده: ۲ عدد
- برگ جعفری: به میزان لازم برای تزئین
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- یه قابلمه بزرگ بردارید، روغن زیتون، آب و نمک رو بریزید و بذارید جوش بیاد.
- اسپاگتی رو اضافه کنید و بپزید تا نرم بشه.
- پنیر سفید رو به تکههای ضخیم و بلند برش بزنید.
- اسپاگتی رو آبکش کنید و توی یه ظرف نسوز بریزید.
- روی اسپاگتیها پنیر و گوجهفرنگی بچینید و کمی روغن زیتون روش بپاشید.
- ظرف رو توی فر بذارید و شعله گریل رو روشن کنید تا پنیر کمی برشته بشه.
- با برگهای تازه جعفری تزئین کنید و سرو کنید.
خوراک میگو با پنیر صبحانه
مواد لازم (برای ۴ نفر):
- پیاز: ۲ عدد
- کره: ۲ قاشق سوپخوری
- روغن گیاهی: ۲ قاشق سوپخوری
- گوجهفرنگی خرد شده: ۴ عدد
- سیر آسیابشده: ۱ حبه
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چایخوری
- پونه: ۱/۴ قاشق چایخوری
- پنیر فتا خرد شده: ۱۵۰ گرم
- میگو پوست کنده: ۵۰۰ گرم
- جعفری تازه خرد شده: ۱/۲ فنجان
طرز تهیه:
- پیاز رو خرد کنید و در کره و روغن سرخ کنید.
- گوجهفرنگی، سیر، نمک، فلفل و پونه رو اضافه کنید و هم بزنید تا سس بجوشه و کمی غلیظ بشه.
- پنیر فتا رو اضافه کنید و اجازه بدید ۱۵ دقیقه دیگه بپزه.
- میگوها رو به سس اضافه کنید و ۵ دقیقه بپزید تا ترد بشن.
- با جعفری تازه تزئین کنید و لذت ببرید!
پای سبزیجات با پنیر صبحانه
مواد لازم:
- کدو حلوایی: ۶۰۰ گرم
- روغن زیتون: ۱/۴ پیمانه
- ترهفرنگی: ۲ ساقه
- سیر له شده: ۲ حبه
- برنج خام: ۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
- عصاره مرغ: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- پنیر فتا: ۱۰۰ گرم
- زیتون بدون هسته: ۱/۳ پیمانه (۶۰ گرم)
- گوجه گیلاسی: ۱/۳ پیمانه (۷۰ گرم)
- آویشن: ۱ قاشق مرباخوری
- خامه: ۱/۲ پیمانه (۱۲۵ میلیلیتر)
- کره آب شده: ۱۲۵ میلیلیتر
- خمیر باقلوا: ۱۲ برگ
طرز تهیه:
- کدو حلوایی رو به قطعات کوچک برش بزنید و با کمی روغن زیتون در فر بپزید.
- ترهفرنگی و سیر رو خرد و در روغن تفت بدید.
- برنج رو اضافه کنید و به همراه عصاره مرغ بپزید.
- پنیر فتا، زیتون و گوجه گیلاسی رو به مواد اضافه کنید و با آویشن مزهدار کنید.
- مواد رو داخل خمیر باقلوا بریزید و روی خمیر رو با کره چرب کنید.
- پای رو در فر بذارید تا طلایی و خوشرنگ بشه.
مواد لازم برای پای سبزیجات با پنیر صبحانه
- کدو حلوایی: ۳۰۰ گرم، خرد شده
- تره فرنگی: ۲ عدد، خرد شده
- سیر: ۲ حبه، رنده شده
- روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
- برنج: ۱ پیمانه
- آب مرغ: ۲ پیمانه
- پنیر سفید صبحانه: ۱۵۰ گرم، خرد شده
- زیتون سیاه: ۱۰ عدد، خرد شده
- گوجه گیلاسی: ۶ عدد، نصف شده
- برگ آویشن تازه: ۱ قاشق غذاخوری، خرد شده
- خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- خمیر یوفکا یا فیلو: ۱۰ ورق
- کره آب شده: برای چرب کردن
مراحل آمادهسازی و پخت پای سبزیجات با پنیر صبحانه
۱. آماده کردن کدو حلوایی
کدو حلواییها را خرد کنید و در قابلمهای با کمی آب روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید به آرامی بپزد تا آبش کشیده شود و کاملاً نرم شود.
۲. تفت دادن تره فرنگی و سیر
یک تابه بردارید و روغن را در آن گرم کنید. تره فرنگی خرد شده را برای ۵ دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم شود. بعد از آن سیر رنده شده را اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنید.
۳. پخت برنج با آب مرغ
برنج شسته شده را به تابه اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید. سپس آب مرغ را بریزید و شعله را زیاد کنید تا بجوشد. حرارت را کم کنید، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بپزد تا آب مرغ جذب برنج شود. سپس بدون برداشتن درِ ظرف، شعله را در کمترین حالت قرار دهید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر دم بکشد.
۴. آماده کردن مواد پای
برنج دمکشیده را در کاسه بزرگی بریزید و با چنگال هم بزنید تا از هم جدا شود. ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خنک شود. حالا پنیر صبحانه، کدو حلوایی پخته، زیتون سیاه خرد شده، گوجه گیلاسی، برگ آویشن، خامه، نمک و فلفل را اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
۵. آماده کردن خمیر و پر کردن ظرف
یک ظرف دایرهای با قطر ۲۲ سانتیمتر بردارید و کف و دیوارههای آن را با کره چرب کنید. هر ورقه خمیر یوفکا را با کمی کره چرب کرده و از درازا تا کنید. خمیرها را طوری کف ظرف بچینید که لبههای آنها از ظرف بیرون بماند و کف و دیوارهها کاملاً پوشیده شوند.
۶. پر کردن ظرف و آمادهسازی نهایی
مخلوط برنج را روی خمیرها بریزید و انتهای خمیرهایی که از ظرف بیرون مانده بودند، روی مواد برگردانید. یک ورقه خمیر دیگر روی پای قرار دهید و چند برش کوچک روی آن ایجاد کنید تا در حین پخت پف نکند.
۷. پخت پای در فر
روی سطح خمیر را با کره چرب کرده و ظرف را با فویل بپوشانید. پای را به مدت ۵۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از پخت، ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شود و سپس آن را برش بزنید.
نکات کلیدی برای یک پای سبزیجات بینقص
- استفاده از آب مرغ به جای آب معمولی، طعم بهتری به پای شما میدهد.
- اگر به خامه دسترسی ندارید، میتوانید از ماست چکیده استفاده کنید.
- پنیر سفید صبحانه باید تازه و باکیفیت باشد تا مزه بهتری به غذا بدهد.