در دنیای پراسترس امروزی وجود گلها و گیاهان با طراوت و زیبا در اطراف ما می تواند بسیار آرامش بخش باشد. درنتیجه برای نگهداری از گیاهان به خصوص انواع گیاه آپارتمانی و حفظ نشاط و سلامتی آنها در خانه باید به نکاتی توجه داشت، که از جمله این نکات می توان به بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی اشاره کرد.
آبیاری به موقع و نور مناسب برای حفظ شادابی گیاه از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند اما تنها شروط کافی برای داشتن گیاهانی زیبا نیستند. گلها نیز مانند انسان ها به غذا و مواد مغذی احتیاج دارند و این نیاز آنها از طریق کود دهی تأمین می شود.
در این میان انتخاب بهترین کود و کودهای مناسب برای هر گیاه بسیار اهمیت دارد. زیرا انتخاب یک کود نامناسب ممکن است منجر به مرگ گیاه شود. پس باید این نکته را در هنگام تهیه کودهای شیمیایی در نظر داشت که کود مناسب هر گیاه با گیاه دیگر متفاوت است.
فهرست مطالب
- ۱ ویژگی های کود مناسب گیاه آپارتمانی
- ۱.۱ ویژگی کود مناسب گیاه آپارتمانی
- ۱.۲ کودهای کامل گیاهان
- ۱.۳ کود کامل گیاهان
- ۱.۴ کود ۲۰.۵.۱۰
- ۱.۵ کود ۱۹.۶.۲۰
- ۱.۶
- ۱.۷ کود ۳.۱۱.۳۸
- ۱.۸ سوالات متداول بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی
- ۱.۹ بهترین موقع برای کود دهی به گیاهان آپارتمانی چه زمانی است؟
- ۱.۱۰ در هنگام کود دهی به گیاه به چه نکاتی باید توجه داشت؟
- ۱.۱۱ بهتر است کودهای شیمیایی که برای گیاهان آپارتمانی استفاده می شوند به چه صورتی باشند؟
ویژگی های کود مناسب گیاه آپارتمانی
کودهای شیمیایی ترکیبی از مواد مغذی و مفیدی هستند که برای رشد بهتر گل و گیاه استفاده می شوند. در این میان کودهایی مناسب هستند که سرشار از اسیدهای آمینه باشند. بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی کدام است؟
ویژگی کود مناسب گیاه آپارتمانی
نقش اسیدهای آمینه در ساختار کودهای شیمیایی بسیار مهم است و باعث می شود گلها و گیاهان در برابر آفات و بیماری ها مقاومت داشته باشند.
این فرایند از طریق بهبود عملکرد تجزیه و جذب مواد مغذی از طریق ریشه ها انجام می شود. کودها باید شامل مواد ریزمغذی مانند آهن، روی، مس، منگنز، برم و مولیبدن باشند.
وجود مواد ریزمغذی در کودها به بهبود رشد گیاه، فرایند گل دهی، انجام عمل فتوسنتز و تولید اکسیژن و ثبات کلروفیل و رنگدانههای گیاه کمک بسیاری می کند.
کودهای کامل گیاهان
کودهای کامل ترکیبی از مواد مغذی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند و برای هر نوع گیاه به نسبت خاصی ترکیب می شوند. وجود هر یک از این مواد مغذی برای سلامتی گلها و گیاهان بسیار مفید است و باعث تقویت سیستم ایمنی گیاه می شود.
درعین حال هر یک از این عناصر وظیفه خاصی بر عهده دارند. وظیفه نیتروژن در ترکیب یک کود کامل بهبود رشد برگها و افزایش رنگ سبز در گیاه است. وظیفه ای که فسفر بر عهده دارد بیشتر بر روی رشد ریشه ها، گلها و دانهها تمرکز دارد.
پتاسیم نیز گیاه را در شرایط متعادل نگه می دارد و به رشد کلی گیاه کمک می کند. پس از جمله بهترین کود گیاهان آپارتمانی می توان به کودهای کامل اشاره کرد.
کود کامل گیاهان
کود ۲۰.۵.۱۰
این کود شیمیایی بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی محسوب می شود و از آن می توان برای انواع بونسای و درختچه های زینتی استفاده کرد.
استفاده از این کود برای گیاهان گلدانی با برگ های سبز بسیار مفید است و باعث بهبود رشد آنها می شود. این کود از ۲۰ درصد نیتروژن، ۵ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم تشکیل شده است.
همان طور که در بالا اشاره شد نیتروژن به افزایش رشد برگ گیاهان کمک بسیاری می کند. درنتیجه وجود ۲۰ درصد نیتروژن در این کود نشان دهنده این است که کود ۲۰.۵.۱۰ برای رشد گلها و گیاهان آپارتمانی بسیار مفید است.
به طورکلی می توان گفت کودهایی با درصد نیتروژن بیشتر برای رشد گیاهانی با برگ های تزئینی بسیار کاربرد دارند. گیاهانی مانند انواع پتوس ازجمله گیاهانی هستند که تنها رشد برگی دارند و می توان از این نوع کود برای رشد بهتر آنها استفاده کرد.
این کود علاوه بر افزایش رشد برگ ها باعث زیباتر شدن رنگ آنها نیز می شود. همچنین کود ۳۰.۲۰.۲۰ نیز می تواند برای رشد گیاهان برگ دار مناسب باشد.
کود ۱۹.۶.۲۰
این کود تشکیل شده از ۱۹ درصد نیتروژن، ۶ درصد فسفر و ۲۰ درصد پتاسیم است و یک کود مخصوص برای گیاهان آپارتمانی به شمار می رود.
وظیفه این کود بهبود عملکرد رشد شاخهها و برگها و تحریک آنها است. استفاده از این کود برای گیاهان آپارتمانی که گل دار هستند و گل می دهند بسیار مناسب است.
ترکیب مناسب نیتروژن، فسفر و پتاسیم در این کود نشان می دهد که کود ۱۹.۶.۲۰ هم به رشد برگ ها کمک می کند و هم موجب تقویت ریشه ها می شود و آن را تبدیل به بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی می کند.
همچنین استفاده از این کود به گل دهی گیاهانی مانند انواع گیاهان برگ کاغذی، شمعدانی و گلهای قاشقی کمک بسیاری می کند. کود ۱۸.۱۸.۱۸ نیز مانند کودهای گفته شده تأثیر زیادی در شادابی و طراوت گلهای آپارتمانی دارد.
کود ۳.۱۱.۳۸
این کود از ترکیب ۳ درصد نیتروژن، ۱۱ درصد فسفر و ۳۸ درصد پتاسیم ساخته شده است. از این کود می توان برای انواع کاکتوس استفاده کرد.
ازآنجایی که کاکتوس ها رشد چندانی ندارند، درصد نیتروژن که سبب رشد برگ در گیاه می شود در این کود کمتر در نظر گرفته شده است. در عوض از مقدار بیشتری پتاسیم استفاده شده که گیاه را در شرایط متعادلی نگه می دارد.
همچنین استفاده از این کود موجب سرحال و بانشاط شدن کاکتوس ها می شود. به طورکلی می توان گفت کودهایی برای رشد کاکتوس مفید هستند که دارای درصد کمی نیتروژن و مقدار زیادی پتاسیم باشند.
سوالات متداول بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی
بهترین موقع برای کود دهی به گیاهان آپارتمانی چه زمانی است؟
اگر گیاه در شرایط نامناسبی قرار داشته باشد و خاک آن عاری از هرگونه مواد مغذی باشد باید در همان زمان کود دهی انجام شود. اما به طورکلی فصل کود دهی به گیاهان زمانی است که گیاه در حال رشد باشد. بیشترین کود دهی گیاهان در فصل بهار و تابستان انجام می شود. همچنین بهتر است کود دهی به گیاهان زینتی و گل دار در هر ماه یک بار انجام شود.
در هنگام کود دهی به گیاه به چه نکاتی باید توجه داشت؟
در هنگام کود دهی به گیاه باید به نوع گیاه و سن آن توجه داشت. چون هر گیاه کود مخصوص به خود را نیاز دارد و با تغییر سن آن میزان استفاده از کود نیز تغییر می کند. برای مثال در گیاهانی که سن کمی دارند کود دهی در فواصل زمانی کمتری انجام می شود.
بهتر است کودهای شیمیایی که برای گیاهان آپارتمانی استفاده می شوند به چه صورتی باشند؟
بهتر است این کودها به صورت مایع باشند تا بتوان به راحتی از آنها استفاده کرد.