فهرست مطالب
- ۱ معرفی کوتاه درختچه ماداگاسکار
- ۱.۱ نگهداری درختچه اژدها در خانه
- ۱.۲ آبیاری درختچه اژدها
- ۱.۳ هرس کردن درخت اژدها
- ۱.۴ نور موردنیاز گیاه
- ۱.۵ تکثیر درختچه خون سیاوشان
- ۱.۶ بیماری های گیاه اژدها
- ۱.۷ جمعبندی
- ۱.۸ سوالات متداول نگهداری درختچه اژدها
- ۱.۹ نشانههای دریافت آب زیاد توسط درختچه اژدها چیست؟
- ۱.۱۰ نام های دیگر این گیاه چیست؟
- ۱.۱۱ سرعت رشد درختچه اژدها چقدر است؟
معرفی کوتاه درختچه ماداگاسکار
درختچه اژدها یا درخت دراگون بومی مناطق معتدل آفریقا است. این درختچه در مناطق مختلف جهان، به دلایل متفاوت یا اعمال سلیقه، اسمهای گوناگونی مانند خون سیاوشان، درخت پول یا درختچه ماداگاسکار دارد.
یکی از دلایلی که این درختچه به نام درختچه ماداگاسکار معروف شده این است که در آفریقا رشد میکند. در این مقاله میخواهیم روش نگهداری درختچه اژدها را به شما آموزش دهیم تا بتوانید از آن به خوبی در منزلتان نگهداری کنید.
نگهداری درختچه اژدها در خانه
برای داشتن این گیاه همیشهسبز در منزلتان یکلحظه تردید نکنید زیرا درختچه اژدها به تصفیهکننده هوا معروف است و میتواند بنزن، فرمالدئید، زایلن و تولوئن را در هوا کاهش دهد. برگهای این گیاه به رنگ سبز هستند و در بعضی گونهها خطهای باریک قرمز یا زرد در حاشیه برگهای دراز و نازکش به چشم میخورد.
باید توجه داشت که برگهای سوزنی این گیاه برای حیوانات خانگی سمی هستند. حیواناتی مثل سگ و گربه که به برگهای درختچه اژدها حساسیت دارند و با خوردن برگها مسموم میشوند.
این نوع مسمومیت بر روی انسان زیاد تأثیر نمیگذارد اما برای سگ و گربه خانگی، این برگهای نازک نوکتیز حکم سم را دارند. آبریزش دهان، اسهال و استفراغ از مهمترین علامتهای خورده شدن برگ درختچه اژدها توسط حیوانات خانگی هستند.
آبیاری درختچه اژدها
درخت اژدها بسیار مقاوم است و بی آبی او را از پا نمیاندازد. بنابراین اگر مدتی آبیاری این گیاه را فراموش کرده و یا در منزل نبودید، با کمی مراقبت دوباره سرحال خواهد شد. درختچه اژدها به آب زیاد عادت ندارد و اگر بیش از حد آب بخورد، برگهایش شل شده و شروع به ریزش میکند.
برای نگهداری درختچه اژدها غبار پاشی آب به هدف مرطوب نگه داشتن محیط، ایده مناسبتری نسبت به غرقاب کردن آن است. در زمستانها به تعویق انداختن آبیاری این درختچه تا ماهی یکبار مشکلی ایجاد نمیکند. اما در تابستان هر دو هفته یکبار باید آبیاری را انجام دهید. مناسبترین زمان برای آبیاری، هنگامی است که خاک درختچه اژدها تا عمق سه سانتی خشک شده باشد.
هرس کردن درخت اژدها
درختچه اژدها گیاهی ساده است که نیاز به رسیدگی زیادی ندارد. در پاییز ریزش برگ دارد که نگران کننده نیست و برای این گیاه مانند بیشتر گیاهان، طبیعی است. ریزش برگ معمولا از قسمت پایینی ساقه درختچه اتفاق میافتد. یعنی از قسمت پایین گیاه، برگها شل میشوند و میریزند.
ارتفاع این گیاه در جوانی کوتاه است اما به دلیل توانایی رشد خوب به صورت طولی، ارتفاع آن تا دو متر نیز میرسد. به همین دلیل ممکن است کار برای نگهداری از درختچه اژدها در خانه مشکل شود. درنتیجه باید تا حد امکان از این نوع رشد جلوگیری کرد.
راه حل جلوگیری از رشد گیاه به صورت قدی، این است که در فواصل زمانی مناسب به نوعی هرس شده و برگها و ساقه چوبیاش قطع شود. درنتیجه قد درختچه اژدها کوتاه شده و میتواند دوباره جوانه زده و رشد کند.
اگر درختچه اژدها را برای روی اپن یا میز خریداری کردهاید، باید برای عدم افزایش قد آن را هرس کرده و حجم گلدان را تغییر ندهید. شما باید در ابتدای سالهای رشد، یعنی هر یک سال یکبار، گلداندرختچه اژدها را با گلدان بزرگتر عوض کنید تا کمکم رشد کند.
اما هر زمان که اندازه آن را کافی دانستید، افزایش سایز گلدان را متوقف کنید و به جای آن هر سال در همان اندازه گلدان، خاک جدید و غنیشده بریزید و خاک گیاه را تقویت کنید.
نور موردنیاز گیاه
برای درختچه اژدهای خود باید تا جایی که میتوانید نور طبیعی زیادی تأمین کنید اما این نور نباید مستقیم از خورشید باشد. چراکه سبب سوختن یا لک افتادن به برگهای خون سیاوشان میشود. نوری از پشت پرده با دمایی در حدود ۲۴ درجه سانتی گراد را برایش مهیا کنید تا شاهد رشد بینظیر و بدون وقفهاش باشید. در نظر بگیرید که شوک ناگهانی دما برای این گیاه اتفاق نیافتد چراکه تغیر دما را دوست ندارد.
تکثیر درختچه خون سیاوشان
درختچه اژدها میتواند از طریق قلمه زدن تکثیر پیدا کند. این درختچه به شکل چند شاخهای رشد میکند و به هرس و کنترل احتیاج دارد. درختچه اژدها را با قلمه زدن از طریق قلمههای انتهایی ساقه و کاشتن آنها در خاک میتوان تکثیر کرد. حین نگهداری درختچه اژدها حتما به این موضوع توجه کنید.
بیماری های گیاه اژدها
درختچه اژدها گیاه بسیار منعطفی است و در برابر انواع بیماریها مقاومت بالایی را از خود نشان میدهد. اما نمیتوان گفت که این گیاه به طور کامل در برابر بیماریها ایمن شده و هیچ مشکلی برای آن ایجاد نمیشود. درختچه اژدها میتواند دچار آفتزدگی شود .
مثلا آفتاب خوردن زیاد برای این گیاه سم است و سبب میشود که برگهای گیاه اژدها کوچک شوند. همچنین قرار گرفتن زیاد در معرض آفتاب میتواند منجر به ریزش برگها شود. بهعلاوه درختچه اژدها ممکن است در هوای بسیار گرم و خشک جنوب ایران، دچار بیماری شود.
جمعبندی
نگهداری از درختچه اژدها کار دشواری نیست. زیرا این گیاه به آبیاری زیادی نیاز نداشته و میتواند بهخوبی در آبوهواهای مختلف دوام بیاورد. درختچه اژدها معمولا دارای رشد در ارتفاع است که باید با هرس کردن و عدم تغییر سایز گلدان، از این رشد جلوگیری کرد. زیرا بلند شدن آن میتواند نگهداری درختچه را در آپارتمان و فضای داخل خانه دشوار کند.
سوالات متداول نگهداری درختچه اژدها
نشانههای دریافت آب زیاد توسط درختچه اژدها چیست؟
اگر برگهای گیاه را شل شده دیدید بدانید که آب اضافی دریافت میکند و باید مقدار آن را کم کرد. بهتر است برای جلوگیری از ایجاد این مشکل، غبار پاشی گیاه را به طور منظم انجام دهید.
نام های دیگر این گیاه چیست؟
درختچه اژدها، دراگون، خون سیاوشان یا دراسنا. این گیاه ۴۰ گونه مختلف دیگر نیز دارد.
سرعت رشد درختچه اژدها چقدر است؟
سرعت رشد درختچه اژدها آهسته است اما قد آن میتواند به دو متر نیز برسد. برای ثابت نگه داشتن قد گیاهتان باید بعد از اینکه گیاه به ارتفاع موردنظرتان رسید، دیگر برای گیاهتان گلدان نخرید یا گلدانی با اندازه قبلی خریداری کنید تا رشد ریشه متوقف شود.