گیاهان آپارتمانی

روش‌های صحیح نگهداری گل مخملی: از آبیاری تا نوردهی

روش تکثیر گیاه ژینورا یا گل مخملی،برای تکثیر گل مخملی، باید از ساقه‌های سالم گیاه قلمه‌ای جدا کنید که حداقل دو جفت برگ داشته باشد. به دو روش می‌توان گیاه را ریشه‌دار کرد. در روش اول می‌توان قلمه را درون آب گذاشت که پس از چند روز شاهد ریشه دادن آن خواهید بود.

روش نگهداری از گل مخملی یا گیاه ژینورا

شاید تابه‌حال گیاه زیبای ژینورا را دیده باشید. این گیاه با برگ‌های سبز و پوشیده از مخمل‌های بنفش، زیبایی چشم‌گیری دارد. گیاه مخملی کوتاه‌قد و دارای ساقه‌های بنفش است. به‌طورکلی می‌توان گفت گیاه حساسی است و نیاز به مراقبت‌هایی دارد که به رشد آن کمک می‌کنند. به همین دلیل در این مقاله می‌خواهیم شما را با روش نگهداری گل مخملی آشنا کنیم.

نور مناسب برای گل مخملی

گل مخملی با تابش مستقیم نور آفتاب، دچار سوختگی در ناحیه برگ‌ها می‌شود. از سوی دیگر عدم تابش نور کافی باعث تغییر رنگ گیاه از رنگ بنفش به رنگ سبز می شود.

درنتیجه گیاه، زیبایی خود را از دست می‌دهد. بنابراین میتوان گفت که گل مخملی نیاز به نور غیرمستقیم دارد. بنابراین اگر از این گیاه در داخل آپارتمان نگهداری می‌کنید، بهتر است گیاه را به جلوی پنجره‌ای پوشیده شده با پرده منتقل کنید.

به این ترتیب گل مخملی نور کافی را دریافت کرده و در عین حال از نور مستقیم دور خواهد ماند.

چگونه گل مخملی را آبیاری کنیم؟

همانطور که گفته شد، گیاه ژینورا یا گل مخملی، گیاه حساسی است و با آبیاری زیاد ریشه این گیاه دچار گندیدگی و پوسیدگی می‌شود.

همچنین با توجه به روش نگهداری گیاه ژینورا، این گیاه طاقت کم‌آبی را ندارد و نرسیدن آب کافی به آن باعث ریزش برگ‌های گل مخملی می‌شود. پس بهتر است برای این گیاه گلدانی با زهکشی خوب تهیه‌کرده تا از خارج شدن آب اضافی گلدان مطمئن شوید.

میزان آبیاری گیاه ژینورا یا گل مخملی به عواملی مانند اندازه گیاه، میزان گرمای محیط و نوع نور دریافتی بستگی دارد.

منظور این است که در فصول بهار و تابستان که هوا گرم است گیاه به آبیاری بیشتری نیاز دارد. ولی در فصل زمستان و با سرد شدن هوا، نیاز گل مخملی به آبیاری هم کم می‌شود.

محدوده دمایی مناسب برای گل مخملی

برای رشد این گیاه لازم نیست که شرایط دمایی ویژه ای را فراهم کنید. تنها کافی است که آن را از محیطهای خیلی گرم یا خیلی سرد به دور نگه دارید. به‌طور معمول دمای مناسب برای این گیاه بین ۱۵ تا ۲۳ درجه سانتی گراد است. در صورتی که این گیاه را در مکانی با دمای بالا نگهداری کنید، پژمرده و ضعیف می شود.

به علاوه اگر گل مخملی در دمای پایین نگهداری شود، نمیتواند این شرایط دمایی را تحمل کرده و دچار سرمازدگی خواهد شد.

چگونه گل مخملی را هرس کنیم؟

ساقه‌های این گیاه زیبا قادر هستند تا بیش از ۱۵ سانتی متر هم رشد کنند. در صورت هرس نکردن گیاه ژینورا یا گل مخملی، این گیاه به‌صورت تهاجمی رشد کرده و ظاهری نامرتب پیدا خواهد کرد. گل مخملی دارای گل‌های ریز و زردرنگی است که بسیار بدبو هستند.

به همین دلیل باید قبل از باز شدنشان چیده شوند. با حذف گل‌ها، جوانه‌هایی بر روی ساقه های این گیاه سبز می‌شوند که باعث پر شدن گیاه می‌شود. پس همانطور که در روش نگهداری گل مخملی آمده، باید گل مخملی را هرچند وقت یک‌بار هرس کنید و گلهای آن را تا حد امکان پیش از باز شدن، از بین ببرید. به این ترتیب درنهایت یک گیاه زیبا خواهید داشت.

گل مخملی به چه میزان رطوبت نیاز دارد؟

گیاه ژینورا یا گل مخملی به رطوبت علاقه زیادی دارد اما این کار را نباید با اسپری کردن مستقیم آب روی برگ‌ها انجام داد.

زیرا بر روی برگهای این گیاه پرزهایی وجود دارند که رطوبت را جذب کرده و باعث پوسیده شدن گیاه می‌شوند. برای تأمین رطوبت این گیاه می‌توانید زیرگلدانی آن را از سنگ‌ریزه پر کرده و سپس روی سنگ‌ریزه‌ها آب بریزید. به این کار درست کردن جزیره می‌گویند.

همچنین این رطوبت را می‌توان از طریق دستگاه بخور سرد هم تأمین کرد. رطوبت کافی به شاداب بودن و رشد گیاه کمک کرده و همچنین از ایجاد بعضی آفات جلوگیری خواهد کرد.

تعویض گلدان گیاه ژینورا

درصورتی‌که از کاشت گل ۲ تا ۳ سال گذشته است، می‌توانید گل را به گلدانی بزرگ‌تر منتقل کنید. به این ترتیب فضای کافی برای رشد ریشه را در اختیار آن قرار داده اید.

اگر در انجام این کار کوتاهی کنید، گل مخملی به دلیل کمبود فضا پژمرده خواهد شد. هنگام انتقال گیاه مواظب ریشه‌های آن باشید تا آسیبی به ریشه وارد نشود.

خاک و کود دهی گیاه مخملی

کمبود مواد غذایی باعث ریزش برگ‌ها و عدم رشد گیاه می‌شود. گیاه ژینورا یا گل مخملی را می‌توان در فصول بهار و تابستان، هر دو هفته یک‌بار کود دهی کرد. در فصل زمستان این کار را باید ماهی یک‌بار انجام داد.

گل مخملی برای رشد کافی علاوه بر کود، به خاک مناسب و با زهکش بالا نیاز دارد. برای بهبود شرایط رشد این گیاه، به مخلوطی از خاک باغچه و پرلیت و ماسه به نسبت مساوی نیاز دارید.

روش تکثیر گیاه ژینورا یا گل مخملی

برای تکثیر گل مخملی، باید از ساقه‌های سالم گیاه قلمه‌ای جدا کنید که حداقل دو جفت برگ داشته باشد. به دو روش می‌توان گیاه را ریشه‌دار کرد. در روش اول می‌توان قلمه را درون آب گذاشت که پس از چند روز شاهد ریشه دادن آن خواهید بود.

در روش دوم می‌توان قلمه را درون خاک کاشت و یک پلاستیک را روی گلدان کشید. سپس چند سوراخ روی پلاستیک ایجاد کرد تا اکسیژن گیاه تأمین شود. تا مان ریشه دادن گیاه، باید هروز به مدت ۵ دقیقه این پلاستیک را بردارید و سطح خاک را آبیاری کنید.

سخن پایانی

گل مخملی گیاه حساسی است که به نور غیرمستقیم نیاز دارد. این گیاه را باید در دمای اتاق نگهداری کرده و همواره خاک آن را مرطوب نگه داشت.

البته باید دقت کنید که هرگز در آبیاری افراط نکرده و مراقب باشید که آب اضافی به طور کامل خارج شود. به علاوه هرگز نباید برگهای گیاه را به طور مستقیم مرطوب کرد. بلکه برای تامین رطوبت باید از گلدان زهکشی شده و بخور سرد استفاده کرد.

شما مطابق با روش نگهداری گیاه ژینورا که در این مطلب آورده شده پیش بروید، به راحتی قادر خواهید بود از گیاه‌تان مراقبت کرده و آن را سرحال نگه دارید.

سوالات متداول روش نگهداری گل مخملی

چگونه حشرات چسبنده روی برگها را از بین ببریم؟

باید گیاه را با سم حشره‌کش هر دو هفته یک‌بار اسپری کرد.

چرا لکه‌های سوختگی روی برگ‌ها ایجاد شده‌اند؟

قطرات آب به جا مانده بر روی برگها، در معرض نور خورشید تبدیل به لکه های سوختگی خواهند شد.

چرا برگ‌ها و ساقه‌ها پژمرده و بی‌حال می‌شوند؟

در این مواقع یا گیاه تشنه است و یا فضای کافی برای رشد ندارد. بنابراین گلدان را به مدت ۵ دقیقه در تشت
آب قرار دهید و یا گلدان را تعویض کنید.

منبع :

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

لینک کوتاه خبر:

https://digiberuz.ir/?p=13165

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز