گیاهان آپارتمانی

روش نگهداری گل بامبو در آب

بامبو یکی از گیاهان محبوب همیشه سبز است که با نام خیزران نیز شناخته می‌شود. این گیاه علفی در ظاهر شبیه به نی است که به مناطق غربی آفریقا و قسمت‌هایی از جنوب شرق آسیا تعلق دارد. بامبو در شرایط مساعد می‌تواند تا بیش از یک و نیم متر قد بکشد

همیشه نگهداری گل و گیاه در منازل حس خوبی داشته و تأثیر عجیبی در روحیه افراد خواهد گذاشت. بامبو یکی از گیاهان محبوب همیشه سبز است که با نام خیزران نیز شناخته می‌شود. این گیاه علفی در ظاهر شبیه به نی است که به مناطق غربی آفریقا و قسمت‌هایی از جنوب شرق آسیا تعلق دارد. بامبو در شرایط مساعد می‌تواند تا بیش از یک و نیم متر قد بکشد. اگر قصد نگهداری این گیاه زیبا را دارید و می‌خواهید قسمتی از منزل خود را با آن تزئین کنید،

نحوه نگهداری گل بامبو در آب

بامبو گیاهی متعلق به علف‌های غول‌پیکر است که همواره آن را به نشانه قدرت و استقامت می‌شناسند. حتی برخی از افراد اعتقاد دارند که نگهداری گیاه بامبو می‌تواند برای آن‌ها شانس بیاورد. نام علمی این گیاه Bambusoideae است و هیچ‌گاه نباید انتظار گل‌دهی از آن را داشته باشید. پانداها علاقه بسیاری به خوردن گیاه بامبو دارند. نگهداری این گیاه بسیار راحت است و ما در ادامه در مورد شیوه نگهداری این گیاه دوست‌داشتنی صحبت می‌کنیم.

آبیاری گل بامبو

یکی از موارد مهم در نحوه نگهداری گل بامبود در آب بدون شک آبیاری صحیح است. بامبو هم قابلیت نگهداری در خاک و هم در آب را دارد، اما به دلیل این‌که روش نگهداری در آب بسیار راحت است و احتمال کم‌تری وجود دارد تا به گیاه آسیب برسد، اکثر مردم تمایل به نگهداری بامبو در آب دارند. برخی‌ها با خود فکر می‌کنند که چون بامبو گیاهی مقاوم است پس از هر نوع آبی می‌توان برای نگهداری آن استفاده کرد؛ اما این گیاه حساسیت بالایی نسبت به آب دارد و توصیه می‌شود تا از آب معدنی یا آب مقطر استفاده کنید. البته از آب شیر نیز می‌توانید استفاده کنید؛ در صورتی که بعد از ریختن آب در یک ظرف، اجازه دهید تا ۲۴ ساعت بماند و کلر درون آن ناپدید شود. روش دیگر این است که آب شیر را بجوشانید.

مقدار آبی که گیاه بامبو را در آن می‌گذارید باید به حدی باشد تا ریشه‌ها را کامل در بر بگیرد. برای تعویض آب بامبو باید هر هفته اقدام کنید. البته می‌توانید این کار را هر دو هفته یک‌بار نیز انجام دهید. نکته‌ی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که هیچ‌گاه اجازه ندهید تا آب گیاه تمام شود و به خشکی برسد. مسئله دیگری که حتماً باید به آن توجه کنید، شستشوی گلدان بعد از هر بار تعویض آب است؛ زیرا زمانی که آب در جایی راکد باشد، احتمال رشد جلبک‌ها در آن بالا می‌رود. از استفاده از آب‌های دارای کلسیم یا منیزیم و همین‌طور آب‌های شور نیز برای پرورش بامبو اجتناب کنید. این نوع آب‌ها گیاه شما را خراب خواهد کرد.

رطوبت مورد نیاز گل بامبو

از بابت تأمین رطوبت گیاه بامبو نگران نباشید، زیرا این گیاه برای حیات خود به رطوبت نیاز ندارد و در هر محیطی با هر میزان رطوبتی به خوبی رشد می‌کند، اما اگر تمایل به این کار دارید، می‌توانید هفته‌ای یک بار، گیاه را غبار پاشی کنید. توجه کنید که انجام این کار به هیچ‌وجه لازم نیست و با انجام ندادن آن مشکلی گیاه شما را تهدید نخواهد کرد.

دمای مناسب برای بامبو

دمای محیطی که گیاه بامبو در آن نگهداری می‌شود، اهمیت دارد. دمای نگهداری بامبو باید بین ۱۸ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد باشد و از قرار دادن آن در محیطی با دمای زیر ۱۵ درجه سانتی‌گراد جلوگیری کنید؛ زیرا گیاه دچار سرمازدگی می‌شود. بنابراین اگر گیاه خود را در بیرون از محیط خانه نگهداری می‌کنید، حتماً در زمستان و روزهای سرد آن را به داخل منزل انتقال دهید.

نور مناسب برای گل بامبو

بهترین موقعیت نوری برای گیاه بامبو مکانی است که دارای نور ملایم باشد و در مقابل نور مستقیم خورشید قرار نگیرد، زیرا نور شدید برگ‌های گیاه را می‌سوزاند و از بین می‌برد. پس در خانه‌ی خود به دنبال جایی باشید تا تابش غیرمستقیم نور خورشید وجود داشته باشد. برای مثال قسمت‌هایی از خانه که دارای پنجره هستند و نور ملایم خورشید از طریق آن‌ها وارد خانه می‌شود، بهترین مکان برای نگهداری گیاه بامبو خواهد بود.

برگ‌های سمی بامبو

برخی افراد ممکن است در مورد سمی بودن برگ‌های بامبو اطلاعی نداشته باشند و در اثر خوردن آن‌ها به بیماری‌های گوارشی مبتلا شوند. برگ‌های این گیاه سمی است و هیچ‌گاه آن را در دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار ندهید.

مشکلات مرتبط با نگهداری گیاه بامبو

تمامی گیاهانی که شما در منزل خود نگهداری می‌کنید، ممکن است با مشکلاتی روبه رو شوند. گل بامبو نیز از این قاعده مستثنا نیست. در ادامه تعدادی از این مشکلات را معرفی می‌کنیم و توضیح خواهیم داد که چگونه می‌توان آن‌ها را برطرف کرد:

پوسیدگی بخش‌هایی از ساقه

پوسیدگی ساقه از رایج‌ترین مشکلاتی است که گیاه با آن روبه رو می‌شود که در این شرایط ساقه زرد شده و حالت شل بودن به خود می‌گیرد. زمانی که این اتفاق برای ساقه بیفتد، قسمت پوسیده مانع از رسیدن آب به بخش‌‌های بالایی گیاه می‌شود و کل گیاه را خراب می‌کند. برای رفع این مشکل لازم است تا بخش‌های سالم را جدا کنید و آن‌ها قلمه بزنید.

برگ‌های زرد

زمانی که برگ‌های بامبو شروع به زرد شدن کند، نشان از پوسیدگی ریشه و آبیاری بیش از اندازه دارد. این مشکل را می‌توان با کاهش میزان آبیاری گیاه برای آن‌هایی که در خاک نگهداری می‌شوند، برطرف کرد، اما اگر گیاه شما در آب نگهداری می‌شود باید ریشه‌های پوسیده را پیداکرده و آن‌ها را جدا کنید.

کپک زدن

اگر گل شما کپک زد و به بیماری‌های قارچی مبتلا شد، می‌توانید از سم‌های قارچ‌کش مخصوص استفاده کنید.

سخن پایانی

بامبو در شرایط مساعد می‌تواند تا بیش از یک و نیم متر قد بکشد. اگر قصد نگهداری این گیاه زیبا را دارید و می‌خواهید قسمتی از منزل خود را با آن تزئین کنید،

سؤالات متداول روش نگهداری گل بامبو در آب

چرا برگ‌های گیاه بامبو زرد می‌شود؟

علت زرد شدن برگ‌های بامبو می‌تواند ناشی از پوسیدگی ریشه باشد یا به علت آبیاری بیش از حد به این مشکل دچار شده است.

آیا برگ‌های بامبو سمی است؟

بله- برگ‌های این گیاه سمی است و باید از خوردن آن اجتناب کنید.

آیا می‌توان بامبو را مقابل نور مستقیم خورشید قرارداد؟

خیر- نور شدید و مستقیم خورشید برگ‌های گیاه را می‌سوزاند.

منبع :

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

لینک کوتاه خبر:

https://digiberuz.ir/?p=12848

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز