اگر قصد تهیه ساکولنتی را دارید که که دارای گل نیز باشد پیشنهاد ما به شما خرید گل گالانکوئه قاشقی است. گل کالانکوئه قاشقی از جمله ساکولنت های بسیار پر طرفداری است که در دسته گل نازیان قرار می گیرد، همواره سر سبزی خود را حفظ می کند و بیشتر در نواحی گرمسیر ماداگاسکار رشد می کند. این گیاه نیز همانند هر کاکتوس و یا ساکولنت دیگری دارای شرایط نگهداری چندان سختی نیست، معمولا در بیشتر ایام سال می توانید گل های آن را رویت کنید. در صورتی که قصد خریداری نمودن این گیاه زیبا و مقاوم را دارید بهتر است با شرایط نگهداری آن نیز آشنا شوید،
گل گالانگوئه قاشقی دارای رنگ های متفاوتی است که این رنگ ها شامل زرد، صورتی، ارغوانی، نارنجی و قرمز می شوند.
فهرست مطالب
- ۱ چگونگی نگهداری گیاه کالاکوئه قاشقی
- ۱.۱ نور مناسب گل قاشقی
- ۱.۲ آبیاری صحیح کالانکوئه قاشقی
- ۱.۳ دما مناسب محل نگهداری گیاه قاشقی
- ۱.۴ کوددهی گل کالانکوئه قاشقی
- ۱.۵ هرس کردن گیاه کالانکوئه قاشقی
- ۱.۶ نتیجه گیری
- ۱.۷ سوالات متداول
- ۱.۸ مشکلاتی که در روش نگهداری گل کالانکوئه قاشقی ممکن ایجاد شود را نام ببرید؟
- ۱.۹ دلیل زرد شدن برگ های گل گالانکوئه قاشق چیست؟
چگونگی نگهداری گیاه کالاکوئه قاشقی
در فصول سرد زمستان گل های سفید رنگ این گیاه به وفور وجود دارند که دارای برگ هایی نسبتا بزرگ و بسیار سبز می باشند. معمولا هنگامی که گل گالانکوئه قاشقی به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری می رسد اقدام به فروش آن می کنند و بعد از آن تا اندازه ۳۰ سانتی متر هم امکان رشد دارد، این گیاه نیاز به آبیاری چندان زیادی ندارد.
روش نگهداری از گل کالانکوئه قاشقی زیاد سخت نمی باشد، ولی ملزم به رعایت نکاتی است که شامل موارد زیر می شود:
نور مناسب گل قاشقی
برای این که این گیاه رشد خوبی داشته باشد باید در معرض نور کافی قرار داشته باشد. نوری که متوسط و یا زیاد باشد کاملا مناسب برای رشد آن است، اما از قرار دادن آن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید، چرا که موجب سوختن برگ های آن می شوید.
اگر قصد نگهداری گل گالانکوئه قاشقی در بیرون از منزل خود را دارید بهتر است مراقب نور خورشید باشید به این خاطر که گرما و نور بیش از حد به خصوص در مناطق گرمسیری موجب آسیب رساندن به این گیاه می شود. در عین حال نیز باید در حد کافی نور مورد نیاز خود را دریافت نماید، در غیر این صورت در روند گل دهی خود دچار مشکل خواهد شد. در هنگام خرید آن دقت کنید گیاهی را خریداری نمایید که دارای گل های کاملا شاداب و شکوفا شده باشد.
آبیاری صحیح کالانکوئه قاشقی
به دلیل داشتن ساقه و برگ های گوشتی که این گیاه دارد، به راحتی می تواند حجم زیادی آب ر ا درون خود ذخیره کند، بنابراین نیاز به آبیاری چندانی ندارد. اگر مشاهده نمودید که خاک گلدان خشک شده است می توانید آن را آبیاری کنید و البته نیاز است که گلدان دارای زهکش هایی جهت تخلیه آب اضافی باشد تا ریشه گیاه دچار پوسیدگی نشود. گل گالانکوئه قاشقی به طور معمول در هر دو هفته تنها یک بار نیاز به آب دهی پیدا می کند.
دما مناسب محل نگهداری گیاه قاشقی
یکی دیگر از مواردی که در روش نگهداری گل کالانکوئه قاشقی باید به آن دقت نمود دما است که برای این گیاه دمای معمولی اتاق کفایت می کند. با دریافت نمودن گرمای بیشتر، می تواند گل های زیادی را به وجود آورد و در عین حال گل ها دارای طور عمر کمتری نیز خواهند بود.
در برابر هر گونه تغییر دمایی گیاهی کاملا مقاوم است، اما در شرایط ایده ال بهتر است در دمای معمولی اتاق قرار بگیرد. بهترین دمای برای رشد آن دمای بن ۱۳ تا ۲۹ درجه سانتی گراد است. سرمای بیش از حد موجب آسیب رساندن به بافت گیاه می شود چون توانایی تحمل سرمای بیش از حد را ندارد.
کوددهی گل کالانکوئه قاشقی
این گیاه نیاز به کود دهی ندارد و با کمی کمپوست می تواند تمامی نیاز های غذایی خود را برطرف کند. اگر تصمیم داشتید که به آن کود دهید بهترین زمان فصل بهار و یا تابستان است که کود را به صورت محلول در آب در اختیار گیاه قرار می دهید. از کود دادن بیش از اندازه به گیاه خودداری کنید چون موجب ایجاد نمک در خاک شده، در نهایت باعث آسیب به ریشه گیاه و ایجاد لکه های قهوه های بر روی برگ های آن می شود.
هرس کردن گیاه کالانکوئه قاشقی
اگر می خواهید که گیاهتان دارای ظاهر زیبا تری باشد می توانید آن را هرس کنید. به این صورت که گل ها و یا ساقه های آسیب دیده را از آن جدا نمایید تا هم گیاه جذاب تر دیده شود هم انرژی آن تحلیل نرود، به این ترتیب گیاه راحت تر می تواند گل بدهد و از طرفی از افتادن و ظاهر نا مطلوب ساقه ها جلوگیری می کند.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی نمودیم مواردی که در روش نگهداری گل گالانکوئه قاشقی مهم هستند را برای شما به اختصار توضیح دهیم، با برطرف نمودن مشکلات و آفات این گیاه می توانید به طرز موثرتری آن را نگهداری و تکثیر کنید و گل های زیبایی را به شما هدیه می دهد. با یک نگهداری موثر می توانید شرایط مناسب و ایده آلی را برای رشد گیاه فراهم سازید و با رویت نمودن مواردی هم چون ریزش مداوم برگ ها، زرد شدن و یا ایجاد لکه های قهوه ای بر روی برگ ها، تاخیر در روند گلدهی و یا پدیدار شدن کپک های خاکستری بر روی گیاه جهت رفع مشکلات ایجاد شده هر چه سریع تر اقدام کنید تا گیاهی سلامت و شاداب داشته باشید.
سوالات متداول
مشکلاتی که در روش نگهداری گل کالانکوئه قاشقی ممکن ایجاد شود را نام ببرید؟
این مشکلات شامل مواردی از قبیل دما، اتیلن، نور، آب دهی، ریشه و کمبود روی می شوند که باید در اولین زمان ممکن جهت درمان آن ها اقدام کنید.
دلیل زرد شدن برگ های گل گالانکوئه قاشق چیست؟
مواردی هم چون آبیاری نادرست، پوسیدگی ریشه، کمبود روی و حشرات موذی از شایع ترین دلایل زرد شدن برگ های گل گالانکوئه قاشقی هستند.