گیاهان دارویی

ریواس؛ گیاهی مفید با طبع سرد و فواید درمانی؛ هشدارهای مصرف

یکی از بهترین گیاهان برای خنک کردن کبد است.خاصیت اشتها آوری دارد.تهوع را از بین می‌برد و باعث رفع تشنگی می‌شود.رقیق‌کننده خون است.برای درمان جوش‌های گرم صورت بسیار مفید است.

نام و مزاج آن گیاه دارویی ریواس

نام اصلی آن ریواچ است و ریواس و رواش از آن ریشه می‌گیرد در فلات شرقی ایران، فارسی زبانان آن را به نام رواش و ریواچ می‌شناسند امروزه در ادبیات کتابی آن را ریواس می‌گویند و در افغانستان به آن چوکری هم می‌گویند.

ریواس طبعی سرد و خشک دارد.

معرفی
ریواس، گیاه بومی آسیاست و احتمال می‌رود اولین بار در سیبری یا هیمالیا برداشت شده باشد. حتی گفته می‌شود چینی‌ها پیش از میلاد مسیح به عنوان دارو از آن استفاده می‌کردند.
گیاهی است از تیره ی ترشک ها ( هفت بندها ) و دارای ساقه‌های هوایی و برگ‌های آن محتوی مواد ذخیره‌ای و اسیدی است به همین جهت مورد استفاده ی خوراکی قرار می گیرد.
ظاهر آن شبیه به کرفس اما صورتی رنگ و طعم آن ترش و شیرین یا ملس است
قسمت‌های مورد استفاده این گیاه دمبرگ آن است همچنین ریشه و میوه آن نیز مصرف دارویی دارد.

خواص و فواید ریواس در طب سنتی

مصرف این گیاه، جلوی عوارض ناشی از گرما را می گیرد و مخصوصا برای گرم‌ مزاج‌ ها توصیه می‌شود.
از بهترین گیاهان برای خنک کردن کبد است.
خاصیت اشتها آوری دارد.
تهوع را از بین می‌برد و باعث رفع تشنگی می‌شود.
رقیق‌کننده خون است.
برای درمان جوش‌های گرم صورت بسیار مفید است.

ساقه‌هاى زیرزمینى آن نیز (معروف به ریوند) در رفع یبوست و کاهش علائم بواسیر تاثیرگذارند و معده را ضدعفونى مى‌کنند.
برای استحکام استخوان‌ها، ریشه ریواس را همراه با عرق مرزه در روغن کنجد بجوشانید و بعد از ولرم شدن آن را روی بدن ماساژ دهید.
برای بیماری برص ریشه این گیاه دارویی را به‎ صورت پودر درآورده، با عسل مخلوط کنید و در محل بمالید.
برای درمان آبله، پیوره و دندان درد، ساقه ریواس را بجوشانید و به‎ صورت ضماد روی محل قرار دهید. همچنین می‌توانید خود ریواس را بجوید.
به‌عنوان فعال کننده عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک‌های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است.
این گیاه دارویی در دسته سبزیجات کم‌کالری قرار دارد و مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، می‌تواند تاثیرگذار باشد، زیرا این گیاه با بالا بردن سوخت و ساز بدن به کاهش وزن کمک می‌کند.
در طب سنتی ریواس برای دفع بعضی از باکتری های مضر استفاده می‌شود.
ساقه و ریشه‌ی آن حاوی مقادیر بالای فیبر هستند و به عنوان یک ملین طبیعی به بهبود حرکات روده کمک کرده و به پیشگیری ودرمان یبوست کمک می کند.

موارد منع مصرف

افرادی که مزاج سرد دارند نباید در مصرف این گیاه زیاده‌روی کنند و حتما آن را با مصلحاتی نظیر عسل، مویز یا نبات مصرف کنند.
مصرف بیش از اندازه ریواس باعث جلوگیری از جذب کلسیم و منیزیم توسط بدن و پوکی استخوان می شود

شیوه استفاده‌‌‌‌ی ریواس

توصیه میکنم حتما شربت ریواس را امتحان کنید، این شربت بسیار گواراست و کافی است آب این گیاه دارویی را با مقداری شکر بجوشانید تا غلیظ شده و به حالت عسلی شکل درآید.
۱۰۰ گرم آب ریواس خام را به همراه آب هویج یا کرفس، خیار و سیب (یک سوم آب ریواس، و دو سوم آبمیوه‌ها یا سبزی‌های ذکر شده) بنوشید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز