گیاهان آپارتمانی

زهکشی خاک گلدان چیست؟

تنها کمبود آب نیست که منجر به آسیب به گل ها و گیاهان می شود، آب اضافی نیز ضررهای زیادی دارد و حتی می تواند باعث مرگ گیاهان بشود. جلوگیری از خفگی بر اثر آبیاری زیاد، همچنین بیمار شدن ریشه ها، مخصوصا بیماری های قارچی مهم ترین مزایای زهکشی خاک گلدان هستند.

زهکشی خاک به ایجاد شرایط مناسب برای خروج آب اضافی از گلدان گفته می شود. در هنگام آبیاری بسیار رایج است که بیش از نیاز گیاهان موجود در گلدان به آن ها آب داده شود و این امر ممکن است باعث برخی آسیب ها مانند زرد شدن برگ ها و خفه شدن ریشه ها شود. بنابراین به منظور جلوگیری از رسیدن هرگونه ضرر به گل و گیاه لازم است به زهکشی خاک گلدان توجه کنید.

نحوه زهکشی خاک گلدان

هدف از زهکشی خاک گلدان خروج آب اضافی با سرعت هرچه بیشتر است تا از آسیب به گیاه جلوگیری شود. در ادامه با مراحل و نحوه زهکشی خاک گلدان آشنا خواهید شد:

در ابتدا لازم است سوراخ های کافی و به اندازه مناسب در کف گلدان ایجاد کنید و با پوشاندن آن ها با ماسه مانع پر شدن و بسته شدن آن ها شوید. این کار علاوه بر کمک به زهکشی خوب خاک، تنفس ریشه گیاهان را نیز آسان تر می کند.
در ادامه باید با توجه به نوع گیاه و میزان نیاز آن، خاک مناسب آن را تهیه کنید. ترکیب ماسه با خاک بسیاری از گلدان ها در زهکشی بهتر بسیار موثر است، همچنین پرلیت و برگ نیز می توانند به زهکشی بهتر خاک گلدان شما کمک کنند. لیکا را نیز می توانید در کف گلدان و یا در ترکیب خاک استفاده کنید؛ چراکه دانه های سبک لیکا زهکشی خاک گلدان شما را بهبود می بخشند، البته استفاده از سنگریزه به جای لیکا نیز همان کارکرد را دارد.
یکی از بهترین روش های آبیاری گیاهان برای جلوگیری از آسیب رساندن آب اضافی به ریشه آن ها، آبیاری از کف گلدان است؛ در این روش ریشه به میزان لازم و کافی به آب دسترسی خواهد داشت. شایان ذکر است که انتخاب گلدان با اندازه مناسب و زیر گلدانی که مانع از خروج آب نشود نیز بسیار حائز اهمیت است و استفاده از گلدان سفالی بدون لعاب نیز کمک بزرگی به زهکشی خاک می کند.
با در نظر گرفتن اینکه گلدان شما قرار است در فضای داخلی یا خارجی قرار گیرد، ترکیب خاک مناسب نیز متفاوت خواهد بود. برای داشتن گیاهانی شاداب و سرزنده در گلدان هایی که داخل خانه نگهداری می کنید، آن ها را با مخلوطی از خاک برگ و خاک باغچه، کود ورمی یا دامی پر کنید. این مخلوط برای گلدان هایی که در فضای باز هستند باید مخلوطی از ماسه، خاک باغچه و کود دامی باشد.

اطمینان از زهکشی مناسب خاک

به منظور اطمینان حاصل کردن از مناسب بودن زهکشی خاک گلدان خود، کافی است قبل از کاشتن گیاه مورد نظرتان، آن را به خوبی آبیاری کنید. در صورتی که آب اضافی به راحتی از گلدان خارج شد، شما نیز با خیال راحت گیاه زیبای خود را در آن بکارید؛ اما اگر آب روی سطح گلدان ماند یا آب اضافی از آن خارج نشد با توجه به نکاتی که در بالا بیان کردیم، دوباره زهکشی خاک را بررسی کنید.

نکات مهم زهکشی خاک گلدان

با مراحل و نحوه زهکشی خاک گلدان به طور کامل آشنا شدید. در ادامه به بررسی نکات مهم جهت زهکشی خاک گلدان خواهیم پرداخت:

زهکشی باید متناسب با نیاز هر گیاه به آبیاری انجام شود.
ترکیب خاک را بهتر است با توجه به نیازهای گیاه در نظر بگیرید.
توجه به اندازه گلدان و تناسب آن با گیاه نیز بسیار مهم است.
خاک رس اغلب مناسب هیچ گیاهی نیست.
زهکشی خاک گلدان کاکتوس بسیار مهم و ضروری است.
نحوه زهکشی خاک گلدان

فواید زهکشی مناسب خاک گلدان

تنها کمبود آب نیست که منجر به آسیب به گل ها و گیاهان می شود، آب اضافی نیز ضررهای زیادی دارد و حتی می تواند باعث مرگ گیاهان بشود. جلوگیری از خفگی بر اثر آبیاری زیاد، همچنین بیمار شدن ریشه ها، مخصوصا بیماری های قارچی مهم ترین مزایای زهکشی خاک گلدان هستند.

جمع بندی

لذت بردن از زیبایی و طراوت گیاهان نیازمند صرف وقت و مراقبت از آن ها است. یکی از نکات مهمی که برای حفظ سلامت گیاه شما ضروری است، زهکشی مناسب خاک آن است. زهکشی خاک گلدان به معنای خروج آب اضافی در حداقل زمان ممکن از خاک است تا ریشه در برابر معایب غوطه‌ور ماندنش در آب محفوظ بماند. انتخاب گلدان مناسب و توجه به ترکیب خاک آن، همچنین در نظر گرفتن تعداد مناسبی سوراخ در کف گلدان به صورتی که آب به راحتی خارج شود از اصول و نکاتی است که در زهکشی باید در نظر گرفته شوند. استفاده از پرلیت، برگ و لیکا نیز می تواند به زهکشی مناسب خاک کمک کند.

سوالات متداول زهکشی خاک گلدان چیست؟

زهکشی چیست؟

زهکشی خاک به ایجاد شرایط مناسب برای خروج آب اضافی از آن گفته می شود.

چرا خاک گلدان نیاز به زهکشی دارد؟

تنها کمبود آب نیست که منجر به آسیب به گل ها و گیاهان می شود، آب اضافی نیز ضررهای زیادی دارد و حتی می تواند باعث مرگ گیاهان بشود.

زهکشی چگونه انجام می شود؟

زهکشی با ایجاد شرایط مناسب برای خروج آب اضافی از خاک گلدان انجام می شود. اضافه کردن پرلیت، برگ لیکا و گذاشتن سنگریزه در کف گلدان، همچنین ایجاد سوراخ های کافی مناسب از راه های زهکشی خاک گلدان هستند.

منبع :

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

تبلیغات در سایت، بنر تبلیغاتی برای وب‌سایت، طراحی بنر تبلیغاتی آنلاین، تبلیغات بنری سایت، تبلیغات بنری در وب‌سایت‌ها، تبلیغات با بنر در سایت‌های پربازدید، تبلیغات بنری اینترنتی، تبلیغات بنری برای کسب و کار، تبلیغ در وب‌سایت‌های پرطرفدار، بنر تبلیغاتی برای جذب مشتری، تبلیغات آنلاین با بنر، بنر تبلیغاتی در سایت‌های خبری، تبلیغات بنری متحرک، تبلیغ بنری برای صفحات وب، طراحی بنر تبلیغاتی برای سایت‌ها، تبلیغات بنری برای کسب و کارهای آنلاین، بنر تبلیغاتی برای فروشگاه‌های آنلاین، تبلیغات در سایت‌های تجاری، بنر تبلیغاتی برای تبلیغات سایت، تبلیغات بنری در سایت‌های پربازدید، تبلیغات بنری هدفمند در سایت‌ها، ایجاد بنر تبلیغاتی برای تبلیغات سایت، تبلیغات بنری دیجیتال، بنر تبلیغاتی برای صفحات فرود، تبلیغات بنری برای برندها، طراحی بنر تبلیغاتی برای سئو سایت، تبلیغات بنری برای کمپین‌های آنلاین، بنر تبلیغاتی برای جذب ترافیک، تبلیغات بنری در وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک، بنر تبلیغاتی برای صفحات تبلیغاتی سایت،

لینک کوتاه خبر:

https://digiberuz.ir/?p=12857

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز