میوه ها و سبزیجات

زیتون سیاه و مضراتش برای گوارش و ایجاد لک پوستی

روغن زیتون سرشار از چربی های اشباع نشده سالم است ، روغن زیتون حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است ، روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی قوی است ،

خواص زیتون در یک نگاه

دارای آنتی اکسیدان (زیتون سیاه و سبز)
ضد پیری و جوان کننده پوست
یک ضد آفتاب طبیعی است
روشن کننده پوست طبیعی
باعث تقویت رشد مو می‌شود
یبوست و اسهال را درمان می‌کند
مفید برای دستگاه گوارش و معده است
دارای مقادری ویتامین A است.
مناسب برای مادران باردار جهت تقویت سیستم ایمنی
مفید برای کودکان در سن رشد
ضد سرطان طبیعی است
تنظیم کننده فشار خون

جدول ارزش غذایی زیتون :

ارزش غذایی زیتون
کالری ۱۱۵
آب ۸۰٪
پروتئین ۰.۸ گرم
کربوهیدرات ۶.۳ گرم
شکر ۰ گرم
فیبر ۳.۲ گرم
چربی ۱۰.۷ گرم

انواع چربی سالم در زیتون چیست؟

زیتون حاوی ۱۱ الی ۱۵٪ چربی است که ۷۴٪ درصد آن اسید اولئیک ، نوعی اسید چرب اشباع نشده است. این ماده اصلی ترین ترکیب روغن زیتون است. اسید اولئیک با چندین فواید سلامتی از جمله کاهش التهاب و کاهش خطر بیماری های قلبی در ارتباط است. حتی ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند . نمی توان در مورد خواص زیتون سبز صحبت کرد و از خواص روغن زیتون چشم پوشی کرد ، برخی از این خواص اثبات شده عبارت اند از :

روغن زیتون سرشار از چربی های اشباع نشده سالم است
روغن زیتون حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است
روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی قوی است
روغن زیتون ممکن است به جلوگیری از سکته مغزی کمک کند
روغن زیتون با افزایش وزن و چاقی ارتباط ندارد
روغن زیتون ممکن است با بیماری آلزایمر مبارزه کند

 

کدام زیتون را بخوریم؟ سبز یا سیاه۱۰۰% سبز

زیتون های سیاه به علت اینکه با دخالت انسانی درست میشود عوارضی چون لـک شدن پوست و آلودگی دستگاه گوارش را به همراه دارند

زیتون سیاه نخورید

در زیتون های سیاه برای تغییر رنگ از رنگ های شیمیایی استفاده شده

این رنگ ها باعث از کار افتادن کامل کلیه فرد میشه و فرد در معرض خطرات زیادی قرار میگیره !

سایر ترکیبات گیاهی در خواص زیتون سبز

زیتون غنی از بسیاری از ترکیبات گیاهی است ، به ویژه آنتی اکسیدان ها ، از جمله :

اولوروپین : این فراوانترین آنتی اکسیدان موجود در زیتون تازه و نارس است. با بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط است
هیدروکسی تیروزول : در طی رسیدن زیتون ، اولئوروپئین به هیدروکسی تیروزول تجزیه می شود که یک آنتی اکسیدان قوی است
تیروزول : این آنتی اکسیدان که بیشتر در روغن زیتون شایع است ، به اندازه هیدروکسی تیروزول قوی نیست. با این حال ، ممکن است به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کند
اسید اولئانولیک : این آنتی اکسیدان ممکن است به جلوگیری از آسیب کبدی ، تنظیم چربی های خون و کاهش التهاب کمک کند
کوئرستین : این ماده مغذی ممکن است فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود بخشد

فرآوری زیتون سبز

رایج ترین انواع زیتون کامل عبارتند از: زیتون سبز اسپانیایی ، زیتون سیاه یونانی و زیتون کالیفرنیا

از آنجا که زیتون بسیار تلخ است ، معمولاً تازه مصرف نمی شود. در عوض ، آنها کمی معتدل و تخمیر می شوند. این فرآیند ترکیبات تلخ مانند اولئوروپئین را که بیشترین مقدار آن در زیتون نارس است ، از بین می برد. کمترین میزان ترکیبات تلخ در زیتون رسیده ی سیاه دیده می شود. با این حال ، برخی از انواع وجود دارد که نیازی به پردازش ندارند و می توانند در صورت رسیدن کامل مصرف شوند.

فرآوری زیتون بسته به روش استفاده شده ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد. روش های پردازش اغلب متکی به سنت های محلی است که بر طعم ، رنگ و بافت میوه تأثیر می گذارد. اسید لاکتیک نیز در هنگام تخمیر مهم است. این ماده به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی عمل می کند که از زیتون در برابر باکتری های مضر محافظت می کند.

در حال حاضر ، دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا زیتون تخمیر شده دارای اثرات پروبیوتیک است یا خیرچرا که این مساله می تواند منجر به بهبود سلامت دستگاه گوارش شود.

فواید زیتون سبز برای سلامتی

زیتون ماده اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است. آنها با بسیاری از مزایای سلامتی همراه هستند ، به ویژه برای سلامت قلب و پیشگیری از سرطان

۱. خواص آنتی اکسیدانی

نشان داده شده است که آنتی اکسیدان های رژیم غذایی خطر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و سرطان را کاهش می دهند.

زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و فواید سلامتی آن از مبارزه با التهاب گرفته تا کاهش رشد میکروارگانیسم ها است.

یک مطالعه نشان داد که خوردن باقیمانده پالپی از زیتون به میزان قابل توجهی سطح گلوتاتیون ، یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های بدن شما را افزایش می دهد.

۲. خواص زیتون برای بهبود سلامت قلب

کلسترول خون بالا و فشار خون هر دو از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند.

اسید اولئیک ، اسید چرب اصلی موجود در زیتون ، با بهبود سلامت قلب در ارتباط است. ممکن است سطح کلسترول را تنظیم کرده و از کلسترول LDL ( بد ) در برابر اکسیداسیون محافظت کند. بعلاوه ، برخی از مطالعات نشان می دهد که خواص زیتون و روغن زیتون ممکن است فشار خون را کاهش دهند.

۳. خواص زیتون سبز برای سلامت استخوان

پوکی استخوان با کاهش توده استخوان و کیفیت استخوان مشخص می شود. این می تواند خطر شکستگی استخوان در شما را افزایش دهد.

میزان پوکی استخوان در کشورهای مدیترانه ای کمتر از سایر نقاط اروپا است و منجر به گمانه زنی هایی می شود که ممکن است خواص زیتون از این بیماری محافظت کند.

در مطالعات حیوانی نتیجه گیری شده است که برخی از ترکیبات گیاهی موجود در خواص زیتون و روغن زیتون در جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان کمک می کند.

با وجود این که مطالعات انسانی کم است ، مطالعات حیوانی و داده های مرتبط با رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش میزان شکستگی امیدوار کننده است.

۴. خواص زیتون برای جلوگیری از سرطان

زیتون و روغن زیتون معمولاً در منطقه مدیترانه مصرف می شود ، جایی که میزان سرطان و سایر بیماریهای مزمن کمتر از سایر کشورهای غربی است بنابراین ممکن است خواص زیتون به شما در کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. این ممکن است تا حدی به دلیل محتوای آنتی اکسیدان و اسید اولئیک بالای آنها باشد. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که این ترکیبات چرخه زندگی سلول های سرطانی در سینه ، روده بزرگ و معده را مختل می کنند ، با این حال ، برای تأیید این نتایج ، مطالعات انسانی لازم است و در این مرحله به طور قطع مشخص نیست که آیا خوردن زیتون یا روغن زیتون تأثیری در پیشگیری از سرطان دارد یا خیر.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز