فهرست مطالب
روش های درست کردن شربت سکنجبین:
یکی از میان وعده های مورد علاقه ی ایرانی ها مصرف کاهو سکنجبین است. شما می توانید سکنجبین را به راحتی در خانه تهیه کنید و از خواص آن بهره ببرید. در ادامه این مطلب بیتوته شما را با طرز تهیه سکنجبین آشنا می کنیم.
طرزتهیه شربت سکنجبین :
مواد لازم برای شربت سکنجبین :
شکر ۳ پیمانه
آب ۲ پیمانه
نعنا تازه ۱۰۰ گرم
سرکه یک سوم پیمانه
زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه شربت سکنجبین :
شکر و آب را داخل ظرف مورد نظر بریزید. سپس نعناهای تازه ی شسته شده را به آن اضافه کنید و روی شعله ی گاز قرار بدهید. زمانی که جوشید و شکرها در آن حل شدند و شهد کمی غلیظ شد، نعناها را خارج کنید و سرکه را اضافه کنید و هم بزنید اجازه بدهید کمی جوش بخورد و شعله را خاموش کنید. اگر می خواهید از زعفران استفاده کنید. زمانی که نعناها را خارج کردید زعفران را اضافه کنید. شربت سکنجبین نه خیلی رقیق است و نه خیلی غلیظ است. دقت کنید زمانی که سرد شد غلیظ تر می شود
نکاتی برای تهیه ی سکنجبین خانگی :
• در حین پخت اگر کفی روی شهد شما وچود آمد آن را بردارید تا شربت شما شفاف شود.
• برای اینکه از خواص سکنجبین بهره ببرید از سرکه خانگی استفاده کنید. و سرکه صنعتی تا این میزان طعم شربت را تیز می کند.
• می توانید از عرق نعنا به جای نعنا استفاده کنید.
• به جای سرکه خانگی می توانید از سرکه سیب خانگی استفاده کنید.
• در صورتی که نعنا تازه نداشتید مقداری نعنا خشک داخل کیسه ای ریزبافت بریزید و درب آن را ببندید و داخل سنکنجبین قرار بدهید و در پایان پخت آن را خارج کنید.
• می توانید از شکر قهوه ای به جای شکر سفید استفاده کنید.
• برای میل کردن شربت سکنجبین می توانید از خیار رنده شده استفاده کنید به این صورت که مقداری از شهر سکنجبین را داخل لیوان مورد نظر بریزید و مقداری تکه های یخ بریزید و مقداری آب روی آن بریزید و خیارهای درشت رنده شده را روی آن ها قرار بدهید و با نعنا تزیین کنید.
• شربت و یا شهد سکنجبین را می توانید با کاهو به عنوان میان وعده میل کنید.
• برای اینکه بدانید غلظت سکنجبین شما مناسب است یا نه؟ یک قاشق از سکنجبین را داخل نلبکی بریزید و داخل یخچال قرار بدهید و با پشت قاشق روی آن قرار بدهید و بردارید. باید قاشق به آن بچسبد.
• اگر می خواهید از سکنجبین به عنوان شربت استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم زعفران را استفاده کنید. در غیر اینصورت می توانید آن را حذف کنید.
• می توانید به جای نعنا از عرق های کاسنی و یا شاتره استفاده کنید. به این صورت که یکی از پیمانه های آب را از عرق مورد نیاز استفاده می کنند. هیچ مشکلی ندارد که سکنجبین را با انواع عرق ها میل کنید.
طرز تهیه سکنجبین با عسل :
در قدیم شربت سکنجبین را با عسل درست می کردند. اما گفته می شود جوشاندن عسل باعث ایجاد سم می شود، که از صحت آن اطلاعات زیادی در دسترس نیست.
مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین با عسل :
عسل ۲ پیمانه
آب ۲ پیمانه
سرکه خانگی ۱ چهارم پیمانه
طرزتهیه سکنجبین با عسل :
آب و عسل را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. آن را روی شعله ی ملایم قرار بدهید. تا آرام آرام قوام بیاد، اما اجازه ندهید بجوشد. نعنا تازه ی شسته شده را اضافه کنید و اجازه بدهید به آرامی یک لیوان آن تبخیر شود. و بعد سرکه را اضافه کنید. و اجازه بدهید به قوام مورد نیاز برسد. در این دستور نیز می توانید به جای یکی از لیوان های آب از عرقیجات مورد نظر استفاده کنید.
در این روش نیز می توانید از زعفران هم استفاده کنید.
معمولا سکنجبین بر پایه ی عسل برای افراد سرد مزاج و در فصول سرد سال استفاده می شود. و سکنجبین بر پایه ی شکر برای افراد گرم مزاج در فصول گرم سال استفاده می شود.