ترشی چغاله بادام خیلی خوشمزه است اگر چغاله دوست دارید حتماً آن را امتحان کنید. ترشی چغاله را می توانید هم به صورت کامل و هم نصف شده یا خرد شده تهیه کنید.
فهرست مطالب [متن رو نمایش بده]
مواد لازم ترشی چغاله بادام :
چغاله بادام ۵۰۰ گرم
سرکه ۱ لیوان
آب ۲ لیوان
نمک ۲ قاشق غذا خوری
سیر به مقدار لازم
فلفل قلمی تند ۱ عدد
نعنا،ترخون،گشنیز به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی چغاله بادام :
چغاله بادام ها را داخل آب نمک بریزید چند دقیقه بعد داخل آبکش بریزید و با کف دست به چغاله ها بکشید تا کمی پرزهای آن از بین برود بعد تمیز بشویید و بگذارید کامل خشک شوند اگر عجله دارید با دستمال خشک کنید.
اکنون آب و سرکه و نمک را داخل قابلمه ای بریزید و بگذارید روی گاز تا ۲ دقیقه بجوشد می توانید اگر ادویه ای دوست داشتید بزنید من بعضی اوقات کمی زردچوبه می زنم همانطور که می دانید زردچوبه باید کمی بجوشد پس آن را زودتر اضافه کنید و زمانی که جوشید آن را خاموش کنید و بگذارید کاملا خنک شود.
چغاله ها را خرد کنید یا اگر ریز هستند می توانید خرد نکنید بعد داخل شیشه را با سیر و فلفل و چغاله پر کنید و روی شیشه را چند برگ نعنا ترخون و گشنیز تازه بگذارید اکنون مخلوط سرکه و آب خنک شده را بریزید تا پرشود و در شیشه را محکم ببندید و به مدت یک هفته در جای نسبتاً خنک بگذارید و بعد از یک هفته داخل یخچال بگذارید (اگر آب و سرکه کم آمد با همین نسبت دوباره درست کنید). دقت کنید روی چغاله ها کاملا با آب و نمک و سرکه پوشانده شوند.
نکاتی برای ترشی چغاله بادام :
می توانید مقدار سرکه را بیشتر بریزید و اگر شور دوست ندارید نمک را کمی کمتر بریزید اما خیلی از نمک کم نکنید زیرا نمک کم شود ترد نمی شود و چغاله ها شل می شوند و اگر تند دوست دارید فلفل بیشتر اضافه کنید.
چغاله بادام ۵۰۰ گرم
سرکه به میزان لازم
سیر ۳-۴ حبه
موسیر ۱/۲ فنجان
نعنا خشک ۱ قاشق
نمک ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه و دستور پخت ترشی چغاله :
چغاله ها باید بدون پرز باشند. اگر چغاله هایی را که تهیه کردید پرز داشت با آب پرز آن را بگیرید. اجازه بدهید آب آن ها کاملا برود درون شیشه ای چغاله ها را قرار دهید و لابه لای آن ها چند حبه سیر و موسیر قرار بدهید و پس از پر شدن کامل شیشه، سرکه را به اندازه ای که کاملا روی چغاله ها را بپوشاند و کمی نعنا خشک بریزید.
سپس درب شیشه را کاملا ببندید و داخل یخچال قرار بدهید. بعد از دو هفته ترشی آماده است.
نکته برای تهیه ترشی چغاله :
• اگر می خواهید چغاله های شما سبز باشند و تغییر رنگ ندهند، به اندازه ی نوک قاشق چایخوری (یک عدس) کات کبود را به همراه ۵ قاشق غذاخوری نمک، در یک لیتر آب حل کنید و چغاله ها را درون این محلول قرار بدهید به صورتی که روی آن ها را بپوشاند و مدت ۲۴ ساعت به همین حالت باقی بماند.
سپس چغاله ها را از محلول خارج کنید و در صافی بریزید تا آب آن کاملا جدا شود.
• در صورتی که تمایل داشته باشید که چاقاله ها ترد و شکننده شوند، یک قاشق غذاخوری آهک را داخل یک لیتر آب بریزید و پس از ته نشین شدن کامل، آب زلال روی آن را صاف نموده تا آهک های اضافی آن جدا شود. سپس چغاله را درون آن ریخته تا یک روز در آن بماند.
آب آن را هر ۲-۳ ساعت یکبار تعویض کنید تا آهک درون آن خارج شود. این کار را به مدت ۳ بار تکرار کنید و سپس چغاله ها را روی پارچه ای پهن کنید تا آب آن کاملا خارج شود. چغاله ها را درون شیشه بریزید و طعم آن را بچشید تا در صورت کم بودن نمک به آن کمی نمک اضافه کنید. اگر نمک چاقاله ترشی کم باشد پس از مدتی شل می شود.
سؤالات متداول و پاسخهای جامع درباره طرز تهیه انواع ترشی چغاله بادام
ترشی چغاله بادام یکی از خوشمزهترین و محبوبترین ترشیهای ایرانی است. با توجه به فصل بودن چغاله بادام، بسیاری از افراد به دنبال روشهای مختلف تهیه ترشی آن هستند. در ادامه به برخی از سؤالات متداول درباره طرز تهیه انواع ترشی چغاله بادام پاسخ داده شده است:
سؤالات متداول و پاسخها
۱. چه نوع چغاله بادامی برای ترشی مناسب است؟ چغالههای بادام تازه، سفت و با پوست سبز روشن بهترین گزینه برای تهیه ترشی هستند. چغالههای نرم و لهیده برای ترشی مناسب نیستند.
۲. چگونه چغاله بادام را برای ترشی آماده کنیم؟
- پاک کردن پرزها: چغالهها را چند بار در آب نمک بشویید تا پرزهای روی آنها گرفته شود.
- خشک کردن: پس از شستن، چغالهها را روی پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
۳. چه ادویههایی برای ترشی چغاله بادام مناسب است؟
- ادویههای رایج: سیر، فلفل، زردچوبه، نعناع خشک، گشنیز خشک، سماق و گلپر از جمله ادویههای پرکاربرد در ترشی چغاله بادام هستند.
- ادویههای متنوع: برای طعمهای متفاوت میتوانید از ادویههایی مانند زنجبیل، دارچین و زیره نیز استفاده کنید.
۴. چه نوع سرکهای برای ترشی چغاله بادام مناسب است؟ سرکه سفید یا قرمز برای تهیه ترشی چغاله بادام مناسب است. انتخاب نوع سرکه به سلیقه شما بستگی دارد.
۵. چگونه ترشی چغاله بادام را نگهداری کنیم؟ ترشی چغاله بادام را در شیشههای تمیز و خشک در یخچال نگهداری کنید. این ترشی تا چند ماه در یخچال قابل نگهداری است.
۶. چه نکاتی برای خوشمزهتر شدن ترشی چغاله بادام وجود دارد؟
- تنوع در سبزیجات: علاوه بر سبزیهای خشک، میتوانید از سبزیهای تازه مانند جعفری، گشنیز و نعناع نیز استفاده کنید.
- اضافه کردن میوهها: افزودن میوههایی مانند آلبالو یا انار به ترشی، طعم آن را خاصتر میکند.
- استفاده از رب انار: برای طعم ترش و شیرین، میتوانید از رب انار استفاده کنید.
۷. آیا میتوان ترشی چغاله بادام را بدون پختن تهیه کرد؟ بله، اکثر دستورالعملهای تهیه ترشی چغاله بادام به صورت خام و بدون پختن هستند.
۸. آیا ترشی چغاله بادام برای سلامتی مفید است؟ بله، چغاله بادام سرشار از فیبر و ویتامینها است و ترشی آن نیز به دلیل استفاده از ادویهها و سرکه، خواص ضد باکتریایی دارد.
انواع ترشی چغاله بادام
- ترشی چغاله بادام ساده: این نوع ترشی با استفاده از چغاله بادام، سرکه، آب، نمک و ادویههای رایج تهیه میشود.
- ترشی چغاله بادام با رب انار: با افزودن رب انار به ترشی، طعم ترش و شیرین به آن اضافه میشود.
- ترشی چغاله بادام با سبزیجات: با افزودن انواع سبزیجات تازه و خشک به ترشی، طعم آن متنوعتر میشود.
- ترشی چغاله بادام با میوهها: با افزودن میوههایی مانند آلبالو یا انار به ترشی، طعم آن خاصتر میشود.
“چغاله بادام، نماد بهار و طراوت است. با تهیه ترشی چغاله بادام، میتوانید طعم دلنشین این فصل را در تمام طول سال در سفره خود داشته باشید. دیجی به روز با ارائه متنوعترین دستورالعملهای تهیه ترشی چغاله بادام، به شما کمک میکند تا بهترین و خوشمزهترین ترشی را تهیه کنید. پس دست به کار شوید و از طعم بینظیر ترشی خانگی لذت ببرید.”