طرز تهیه ترشیجات خانگی

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان،چگونه ترشی لیته بادمجان درست کنیم؟

برای تهیه ترشی لیته بادمجان، ابتدا بادمجان‌ها را پوست گرفته و پخته، سپس با سایر سبزیجات و ادویه‌ها مخلوط می‌کنیم. سرکه، آب و ادویه‌ها را اضافه کرده و مخلوط را در شیشه‌های تمیز می‌ریزیم. پس از سرد شدن، ترشی آماده مصرف است.

مواد لازم برای ترشی لیته بادمجان :

بادمجان بزرگ ۱۰ عدد
هویج بزرگ ۳ عدد
* سبزی ترشی به مقدار لازم
فلفل ترشی (زیاد تند نباشد) خیلی کم
سیر ۲۰ حبه
گلپرساییده ۳ قاشق غذاخوری
سیاهدانه به مقدار کم
گل کلم بزرگ نصف گل کلم
سرکه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
کرفس ۲ شاخه

سبزی ترشی (گشنیز و جعفری و نعنا و ترخون و مرزه و ریحان و شوید و پیازچه و پونه و آویشن و شنبلیله و ساقه های تازه و سیز سیر و برگ و ساقه جوان و ترد کرفس)

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان :

بامجان کبابی (من بادمجان را کبابی می کنم اما اگر شما بوی دودی بادمجان را دوست ندارید می توانید بخارپز یا اینکه داخل سینی فر بگذارید تا نرم شوند، یا با مقداری آب و سرکه بپزید.)

همه مواد را بشویید و بگذارید خشک شوند و آن ها را درشت خرد کنید بادمجان ها را پوست بگیرید، سپس آن ها را جدا جدا داخل سبزی خردکن به اندازه ای می خواهید ریز باشند خرد کنید.

هنگام خرد کردن مواد ترشی لیته روی آن ها نمک بپاشید و بعد از خرد کردن آن ها را داخل صافی بریزید تا آب اضافی سبزیجات برود.

سپس همه مواد ترشی را داخل یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و روی آن ها گلپر و مقدار کمی سیاهدانه بریزید و مخلوط کنید. بعد ترشی ها را داخل ظرف های مخصوص ترشی تان بریزید و روی آن ها را با سرکه سفید بپوشانید و در ظرف را محکم ببندید که هوا به داخل ظرف ها نفوذ نکند ظرف های ترشی را داخل یخچال یا جایی خنک و تاریک قرار بدهید.

سؤالات متداول و پاسخ‌ها

۱. چه نوع بادمجانی برای ترشی لیته مناسب است؟ بادمجان بنفش با پوست براق و گوشت سفت برای تهیه ترشی لیته مناسب‌تر است. از بادمجان‌های نرم و آبکی خودداری کنید.

۲. چه ادویه‌هایی برای ترشی لیته مناسب است؟ ادویه‌های مناسب برای ترشی لیته شامل سیر، زردچوبه، فلفل سیاه، سیاه‌دانه و گاهی اوقات نعناع یا ترخون است.

۳. چه نوع سرکه‌ای برای ترشی لیته استفاده کنیم؟ سرکه سفید یا قرمز برای تهیه این ترشی مناسب است. سرکه سفید طعم تندتری به ترشی می‌دهد و سرکه قرمز رنگ آن را زیباتر می‌کند.

۴. چگونه بادمجان‌ها را برای ترشی آماده کنیم؟ بادمجان‌ها را شسته، پوست بگیریم و به صورت حلقه‌ای یا مکعبی خرد کنیم. سپس آن‌ها را در آب جوش و نمک برای چند دقیقه بپزیم تا تلخی‌شان گرفته شود.

۵. چه سبزیجاتی دیگری می‌توان به ترشی لیته اضافه کرد؟ علاوه بر بادمجان، می‌توانید از سبزیجاتی مانند هویج، خیار، فلفل دلمه، گل کلم و کلم قمری نیز در ترشی لیته استفاده کنید.

۶. چگونه ترشی لیته را نگهداری کنیم؟ ترشی لیته را در شیشه‌های تمیز و خشک در یخچال نگهداری کنید. این ترشی تا چند ماه در یخچال قابل نگهداری است.

۷. چه نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن ترشی لیته وجود دارد؟

  • برای تند شدن ترشی می‌توانید از فلفل تند استفاده کنید.
  • اضافه کردن کمی آب لیمو به ترشی باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.
  • برای تزیین ترشی می‌توانید از سبزیجات معطر مانند شوید و جعفری استفاده کنید.

۸. آیا می‌توان ترشی لیته را بدون پختن بادمجان‌ها تهیه کرد؟ بله، می‌توانید بادمجان‌ها را به صورت خام نیز در ترشی استفاده کنید اما برای گرفتن تلخی بهتر است آن‌ها را کمی بپزید.

۹. آیا ترشی لیته برای سلامتی مفید است؟ ترشی لیته سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و می‌تواند برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد. اما مصرف زیاد آن برای افراد مبتلا به فشار خون و مشکلات گوارشی توصیه نمی‌شود.

۱۰. چگونه بفهمیم ترشی لیته آماده شده است؟ وقتی ترشی به دمای محیط رسید و طعم مواد به خوبی به هم آمیخته شد، آماده مصرف است.

چکیده کلی طرز تهیه ترشی لیته بادمجان

برای تهیه ترشی لیته بادمجان، ابتدا بادمجان‌ها را پوست گرفته و پخته، سپس با سایر سبزیجات و ادویه‌ها مخلوط می‌کنیم. سرکه، آب و ادویه‌ها را اضافه کرده و مخلوط را در شیشه‌های تمیز می‌ریزیم. پس از سرد شدن، ترشی آماده مصرف است.

نکات مهم:

  • برای طعم بهتر، از مواد تازه و باکیفیت استفاده کنید.
  • نسبت مواد را می‌توانید بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
  • برای ماندگاری بیشتر ترشی، از شیشه‌های استریل استفاده کنید.
  • ترشی لیته را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

با رعایت این نکات، می‌توانید یک ترشی لیته خوشمزه و خانگی تهیه کنید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز