مواد لازم ترشی لیته :
بادمجان
یک کیلو
سبزی معطر پاک کرده
نیم کیلو
فلفل دلمه ی سبز
یک عدد
فلفل دلمه ی قرمز
یک عدد
سیر رنده شده یک قاشق سوپ خوری
فلفل سبز ۵۰ گرم
هویج ۳ عدد
کلم پیچ سفید ۲۵۰ گرم
سرکه یک کیلو
ادویه ی ترشی یک قاشق سوپ خوری
نعنای خشک
یک قاشق غذاخوری
پونه ی خشک یک قاشق غذاخوری
زرد چوبه یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه ترشی لیته:
– سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و … است که آنها را کاملاً خرد می کنیم.
– بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم. سپس در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
– سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنیم.
– کلم، هویج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می کنیم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید.
– سبزی معطر، ادویه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم.
– سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنیم. حالا ترشی آماده است.