طرز تهیه ترشیجات خانگی

طرز تهیه ترشی پوست پرتقال به روش های متفاوت

ترشی پوست پرتقال، یک چاشنی خوشمزه و پرطرفدار است که به سادگی در خانه قابل تهیه است. با این دستورالعمل ساده، می‌توانید ترشی پوست پرتقال خانگی با طعمی بی‌نظیر و ماندگاری بالا تهیه کنید.

ترشی پوست پرتقال خونگی، یک چاشنی بی‌نظیر برای سفره‌هایتان! با این دستورالعمل ساده، ترشی پوست پرتقال خانگی درست کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

روش تهیه ترشی پوست پرتقال

شاید تعجب کنید اما با هر نوع سبزیجات و میوه جاتی می توانید ترشی تهیه کنید. با توجه به خاصیت های پوست پرتقال، قصد داریم در این مطلب شما را با چند روش تهیه ی ترشی پوست پرتقال آشنا کنیم.
جمع آوری پوست پرتقال راحت است. با دانستن اینکه آنها سرشار از ویتامین A، فولات، ویتامین B6 و کلسیم هستند، واقعاً دوست ندارم که آن ها را در سطل زباله قرار بدهم. این پوست ها کاربردهای زیادی دارند مثلا برای خشک کردن، درست کردن مربا و درست کردن ترشی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه شما را با چند روش تهیه ی ترشی پوست پرتقال آشنا می کنیم.

طرز تهیه ترشی فوری پوست پرتقال با پیاز :

مواد لازم ترشی پوست پرتقال با پیاز :
پوست پرتقال نازک برش خورده ۱/۴ پیمانه
پیاز قرمز نازک برش خورده ۱/۴ پیمانه
سیر برش نازک خورده ۳ حبه
آب لیموترش ۳ قاشق غذاخوری
نمک برای طعم دادن به مقدار لازم
پودر شنبلیله ۱/۸ قاشق چایخوری
دانه های خردل خرد شده ۱/۴ قاشق چایخوری
آسافوتیدا ۱/۸ قاشق چایخوری
پودر چیلی قرمز ۲ قاشق غذاخوری
پودر زردچوبه ۱/۴ قاشق چایخوری
برگ کاری ۴-۵ برگ
روغن کنجد ۴ قاشق غذاخوری

طرزتهیه ترشی فوری پوست پرتقال و پیاز :

پیاز و پوست پرتقال را تمیز بشویید و به صورت خلال های نازک خرد کنید و در یک کاسه بریزید و به آرامی مخلوط اضافه کنید. سیر را تمیز کنید و به صورت نازک خرد کنید و به ظرف اضافه کنید
در یک ظرف کوچک روغن را روی حرارت کم گرم کنید. آسافوتیدا، دانه خردل، پودر دانه شنبلیله و پودر چیلی را اضافه کنید و اجازه دهید عطر و بویی قوی از آنها خارج شود.
از روی حرارت بردارید و برگ های کاری و پودر زردچوبه را اضافه کنید. این مخلوط داغ را روی مخلوط پیاز و پوست پرتقال بریزید.

نمک و آب لیمو را اضافه کنید و به آرامی حدود ۵ دقیقه خوب مخلوط کنید. ترشی فوری شما اکنون آماده سرو است.

* قبل از تهیه ی ترشی پوست پرتقال را کاملا تمیز بشویید. بهتر است از پرتقال های ارگانیک و بدون مواد شیمیایی استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی پوست پرتقال به روش ساده :

مواد لازم ترشی پوست پرتقال :
پوست پرتقال ۱ کیلو
سرکه ۲ لیتر
نمک به مقدار لازم

طرز درست کردن ترش پوست پرتقال ساده :

ابتدا پرتقال ها را بشویید، پوست آن ها را جدا کنید. اکنون باید تلخی پوست پرتقال را بگیرید؛ برای این کار باید پوست پرتقال ها (بدون اینکه قسمت سفیدی آن را جدا کنید) را دو مرتبه در آب جوش، هر بار به مدت ۵ دقیقه، بجوشانید و آنها را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد خیس کنید. در طول این ۲۴ ساعت چند مرتبه آب آن را عوض کنید.

سپس آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب و رطوبتشان گرفته شود. اکنون پوست پرتقال ها را به شکل خلالی برش بزنید.

پوست پرتقال های خلال شده را در یک قابلمه بریزید، به آن سرکه، نمک و فلفل اضافه کنید و روی حرارت قرار بدهید تا بجوشد و سرکه و نمک و فلفل به خورد پوست پرتقال ها‌ برود.

پس از اینکه چند قل خورد حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کاملا خنک شوند. سپس آنها را در شیشه های تمیز و کاملا خشک بریزید و در آن را محکم ببندید.

شیشه ها را در جای خشک و خنک بگذارید تا ترشی شما پس از ۱ هفته برسد. پس از ۱ هفته می توانید آن را به همراه غذا سرو کنید.

* با پوست نارنگی، نارنج و لیمو ترش هم به همین طریق می توانید ترشی درست کنید.

طرز تهیه ترشی شیرین پوست پرتقال :

مواد لازم برای ترشی شیرین پوست پرتقال :

پوست پرتقال پوست ۴ عدد پرتقال
آب پرتقال آب ۴ عدد پرتقال
آب لیموترش ۲ عدد لیمو
نمک و پاپریکا به مقدار لازم برای طعم آن
ادویه گرام ماسالا (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱۰۰ گرم
آب ۲۵ میلی لیتر

طرز تهیه ترشی ملس پوست پرتقال :

پرتقال ها را از وسط به صورت گرد خرد کرده و تمام آب آن را بگیرید و به وسیله ی قیچی نوارهای نازک پوست را برش دهید.

نمک، پاپریکا، پرتقال و آب لیمو را به این نوارهای برش خورده پوست پرتقال اضافه کنید و بگذارید یک شب بماند.

آب و شکر را مخلوط کرده و یک شربت قند درست کنید، پوست پرتقال را با آب مخلوط کرده و ۱۰ دقیقه دیگر بپزید، مرتباً هم بزنید، بگذارید تا خنک شود.

ترشی آماده است، اجازه بدهید خنک شود و سپس بطری شیشه ای تمیز و خشک را پر کنید، می توانید به مدت دو هفته در کابینت نگهداری کنید و یا به مدت دو ماه در یخچال نگهداری کنید.

سوالات متداول

  1. بهترین نوع پرتقال برای تهیه ترشی کدام است؟ پرتقال‌های نارنجی و شیرین بهترین گزینه برای تهیه ترشی هستند.
  2. چگونه تلخی پوست پرتقال را بگیریم؟ برای گرفتن تلخی پوست پرتقال، آن‌ها را چند ساعت در آب نمک خیس کنید و سپس بجوشانید.
  3. چه ادویه‌هایی برای ترشی پوست پرتقال مناسب هستند؟ دارچین، میخک، فلفل قرمز، زیره و هل از جمله ادویه‌های مناسب برای ترشی پوست پرتقال هستند.
  4. چگونه ترشی پوست پرتقال را نگهداری کنیم؟ ترشی آماده شده را در شیشه‌های تمیز و خشک در یخچال نگهداری کنید.
  5. چه مدت طول می‌کشد تا ترشی پوست پرتقال آماده شود؟ ترشی پوست پرتقال معمولاً بعد از یک هفته آماده مصرف است.

سوالات تخصصی 

  1. چرا پوست پرتقال را قبل از تهیه ترشی می‌جوشانیم؟ جوشاندن پوست پرتقال باعث نرم شدن آن‌ها و کاهش تلخی می‌شود.
  2. چه نوع سرکه‌ای برای تهیه ترشی پوست پرتقال مناسب است؟ سرکه سفید، سرکه سیب و سرکه بالزامیک از جمله گزینه‌های مناسب برای تهیه ترشی هستند.
  3. آیا می‌توان از شیرین‌کننده‌های طبیعی به جای شکر استفاده کرد؟ بله، می‌توانید از عسل یا شیره انگور به جای شکر استفاده کنید.
  4. چگونه می‌توان ماندگاری ترشی پوست پرتقال را افزایش داد؟ برای افزایش ماندگاری، از شیشه‌های استریل شده استفاده کرده و درب آن‌ها را محکم ببندید.
  5. آیا می‌توان از پوست پرتقال‌های نارنگی یا لیمو برای تهیه ترشی استفاده کرد؟ بله، می‌توانید از پوست پرتقال‌های نارنگی یا لیمو نیز برای تهیه ترشی استفاده کنید.

نکات ضروری 

  • پوست پرتقال را نازک برش بزنید.
  • برای گرفتن تلخی کامل، پوست‌ها را مدت بیشتری در آب نمک خیس کنید.
  • شربت ترشی را قبل از اضافه کردن به پوست پرتقال، کاملا سرد کنید.
  • برای طعم بهتر، از ادویه‌های متنوع استفاده کنید.
  • ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

برای مشاهده دستورالعمل کامل و تصاویر بیشتر، به سایت دیجی به روز مراجعه کنید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز