فهرست مطالب [متن رو نمایش بده]
روش تهیه رب آلو و رب آلوچه
در بسیاری از فروشگاه هایی که رب انار تهیه می کنید. از رب آلو و یا رب آلوچه به همراه رب انار به فروش می رسد. حتی این رب ها به تنهایی به فروش می رسند. از رب آلو و آلوچه در بسیاری از غذاهای خطه ی شمال استفاده می شود. از این رب ها می توانید در تهیه ی فسنجان و خوراک مرغ و … استفاده کنید. این رب ترش تر از رب انار است. و در مرغ شکم پر می توانید از مخلوط رب انار و رب آلو و رب آلوچه استفاده کنید.
طرز تهیه رب آلوچه :
مواد لازم برای رب آلوچه :
آلوچه یا آلو ۲ کیلوگرم
آب ۱ لیوان
نمک ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه رب آلوچه :
برای تهیه ی رب آلوچه و یا رب آلو، باید از آلوچه های سبز خیلی رسیده استفاده کنید. اگر آلوچه های شما شیرین باشد رب آلوچه ی شما شیرین می شود. و اگر آلوچه های شما ترش بود رب آلوچه ی شما ترش می شود. استفاده از آلوچه های مخلوط، رب آلوچه ی شما ملس می شود.
ابتدا آلوچه ها را تمیز کنید به این صورت که ساقه و برگ آن ها را جدا کنید و آن ها را تمیز بشویید. پس از شستن آن ها را داخل آبکش بریزید و روی آن ها آب بریزید. اجازه بدهید آب اضافی آن ها خارج شود.
سپس آلوچه ها را داخل قابلمه ای مناسب بریزید، اگر آلوچه ها آبدار هستند می توانید آب داخل آن نریزید زیرا خودشان آب می اندازند. در غیر اینصورت آب را اضافه کنید. سپس نمک را هم اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی شعله ی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید آلوچه ها خوب بپزند و له شوند. کف روی آن ها را بردارید.
پس از له شدن آلوچه ها، اجازه بدهید خنک شوند. سبد مناسبی را روی در قابلمه ای هم اندازه ی سبد بگذارید و آلوچه ها را با دست فشار بدهید تا پوست و هسته ی آن جدا شود و گوشت های آلوچه به داخل قابلمه بریزد.
پس از تمام شدن آلوچه ها، قابلمه را روی گاز قرار بدهید. و حرارت را کم کنید تا با حرارت ملایم رب شما سفت شود. آن را دائم هم بزنید تا ته نگیرد. زمانی که رب شما سفت تر شد می باشد می توانید آبکش فلزی روی در قابلمه قرار بدهید تا مانع از پاشیدن رب به اطراف شود. هرگز در قابلمه را نگذارید زیرا عرق می کند و داخل رب شما می ریزد و در نهایت سبب کپک زدن رب شما می شود.
زمانی که رب شما مانند رب گوجه فرنگی سفت شد. شعله را خاموش کنید. آبکش را از در آن بردارید و پارچه ای تمیز روی در قابلمه بیندازید تا رب خنک شود. سپس آن را داخل شیشه های تمیز و در داری قرار بدهید. و در یخچال نگهداری کنید. اگر آن را در فریزر قرار بدهید می توانید به مدت ۱ سال آن را نگهداری کنید.
طرز تهیه رب آلو :
برای تهیه ی رب آلو همین مراحل را باید انجام بدهید اما آلو را جایگزین آلوچه کنید. استفاده از آلوهای سیاه رب شما را ترش می کند. رنگ رب آلو سیاه قرمزتر از رب آلوچه است.
استفاده از آلو زرد، رب شما را شیرین می کند.
نکاتی برای تهیه ی رب آلو و آلوچه :
• برای تهیه ی رب آلو و آلوچه بهتر است از قابلمه مسی یا لعابی استفاده کنید.
• برای زودتر پختن و له شدن آلو و آلوچه ها می توانید حدود ۱۰ دقیقه در قابلمه را قرار بدهید.
• اگر از نمک در تهیه ی رب استفاده نکنید، رب شما زود کپک می زند.
• اگر رب شما خوب غلیظ نشود رب شما کپک می زند.
• هنگامی که رب شما کاملا خنک شد داخل ظرف بریزید.
نکات ضروری قبل از تهیه رب آلو و رب آلوچه
- انتخاب میوه: برای تهیه رب آلو و رب آلوچه، از میوههای رسیده و باکیفیت استفاده کنید. آلوهای ترش برای رب آلو و آلوچههای شیرینتر برای رب آلوچه مناسبتر هستند.
- شستن میوهها: میوهها را به خوبی شسته و خشک کنید تا ناخالصیها از بین برود.
- ظروف مناسب: از ظروف استیل یا لعابی برای پخت رب استفاده کنید.
- جای نگهداری: رب را در بطریهای شیشهای تیره رنگ و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
سوالات رایج کاربران
سوالات عمومی:
- تفاوت رب آلو و رب آلوچه چیست؟ رب آلو طعمی ترشتر و رب آلوچه طعمی ملستر دارد.
- بهترین زمان برای تهیه رب آلو و رب آلوچه چه زمانی است؟ بهترین زمان برای تهیه این ربها اواخر تابستان و اوایل پاییز است که میوهها به اندازه کافی رسیده باشند.
- از رب آلو و رب آلوچه در چه غذاهایی استفاده میشود؟ از این ربها در غذاهای مختلفی مانند فسنجان، خورشت مرغ، قورمه سبزی و سالاد استفاده میشود.
- مدت زمان نگهداری رب آلو و رب آلوچه چقدر است؟ رب آلو و رب آلوچه در جای خنک و تاریک به مدت طولانی قابل نگهداری است.
- آیا میتوان رب آلو و رب آلوچه را فریز کرد؟ بله، میتوانید این ربها را در فریزر نگهداری کنید.
سوالات تخصصی:
- چگونه بفهمیم رب آماده شده است؟ زمانی که میوهها کاملا پخته و نرم شدند و آب آن غلیظ شد، رب آماده است.
- آیا میتوان به رب شکر اضافه کرد؟ بله، برای شیرینتر شدن رب میتوانید به آن شکر اضافه کنید.
- چگونه رب را صاف کنیم؟ برای صاف کردن رب میتوانید از صافی پارچهای یا صافی فلزی استفاده کنید.
- چه ادویههایی را میتوان به رب اضافه کرد؟ میتوانید از ادویههایی مانند دارچین، زنجبیل و هل برای طعمدار کردن رب استفاده کنید.
- آیا میتوان از رب آلو و رب آلوچه برای تهیه ترشی استفاده کرد؟ بله، این ربها یکی از مواد اصلی برای تهیه انواع ترشی هستند.
خواص درمانی رب آلو و رب آلوچه
آلو و آلوچه سرشار از ویتامین C، آنتیاکسیدانها و فیبر هستند که برای سلامتی بدن بسیار مفیدند. برخی از خواص درمانی این میوهها عبارتند از:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- بهبود هضم غذا
- کاهش قند خون
- کاهش فشار خون
- کمک به کاهش وزن
نکات ضروری بعد از تهیه
- صاف کردن رب: پس از پخت، رب را از صافی رد کنید تا هسته و پوست میوه از آن جدا شود.
- بستهبندی: رب صاف شده را در بطریهای شیشهای تیره رنگ بریزید و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
- استفاده: قبل از استفاده، رب را به خوبی تکان دهید تا مواد ته نشین شده با آن مخلوط شود.
چکیده
تهیه رب آلو و رب آلوچه در خانه، یک تجربه لذتبخش و مفید است. با رعایت نکات گفته شده در این مقاله، میتوانید ربهای خانگی خوشمزه و باکیفیت تهیه کنید.
با آموزشهای ساده و کاربردی دیجی به روز، شما هم میتوانید در خانه رب آلو و رب آلوچه خانگی تهیه کنید و از طعم بینظیر آنها در غذاهایتان لذت ببرید. ربهای خانگی، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی هستند و به سلامتی شما کمک میکنند. همین حالا به دیجی به روز بپیوندید و از دنیای بزرگ آشپزی خانگی لذت ببرید.