فهرست مطالب
- ۱ طرز تهیه شربت زعفران:
- ۱.۱ مواد لازم برای شربت زعفران :
- ۱.۲ طرز تهیه شربت زعفران
- ۱.۳ مرحله دوم :
- ۱.۴ مرحله سوم:
- ۱.۵ مرحله چهارم:
- ۱.۶ نکاتی برای تهیه شربت زعفران خانگی :
- ۱.۷ شربت زعفران چه مزه ای دارد ؟
- ۱.۸ شربت زعفران طبع گرم دارد یا سرد ؟
- ۱.۹ دلیل این گرمی به شرح زیر است :
- ۱.۱۰ برای متعادل کردن طبیعت شربت زعفران چه کنیم ؟
- ۱.۱۱ موارد مصرف شربت زعفران :
- ۱.۱۲ خواص شربت زعفران :
- ۱.۱۳ فواید شربت زعفران
طرز تهیه شربت زعفران:
شربت زعفران منبع ویتامین های A، E، C و ویتامین های گروه B، سدیم، کربوهیدرات ها، فیبر، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، اسید فولیک، منگنز، سلنیوم و روی است. این شربت برای افرادی که معمولا استرس و اضطراب دارند و احساس افسردگی و خستگی می کنند فواید زیادی دارد.
طرز تهیه شربت زعفران:
شربت زعفران یکی از شربت های مغذی و منحصر به فرد ایرانی است که در فصول گرم سال به خصوص برای جلوگیری از گرمازدگی کاربرد فراوانی دارد، به همین دلیل طرز تهیه آن را در منزل به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای شربت زعفران :
زعفران ساییده شده ۱/۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۱/۴ پیمانه
آب نیم لیتر
شکر به میزان دلخواه
آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت زعفران
مرحله اول : دم کردن زعفران است.
ابتدا باید زعفران را آماده کنید، برای این کار زعفران را خوب بسابید و بعد در لیوان بریزید و بعد لیوان را با آب جوش پر کنید و روی لیوان را یک بشقاب قرار بدهید. به طوری که خوب رنگ باندازد. این ساده ترین روش برای دم کردن زعفران می باشد. وقتی احساس کردید زعفران کمی دم کرده است، می توانید یک تکه یخ را در لیوان بریزید تا رنگ بهتری پیدا کند، همچنین می توانید به جای اضافه کردن یک تکه یخ، زعفران را روی بخار آب (سماور یا کتری) دم کنید.
مرحله دوم :
سپس یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و نیم لیتر آب اضافه کنید و به اندازه دلخواه شکر اضافه کنید (مصرف شکر بستگی به ذائقه شما دارد اگر شربت شیرین تری می خواهید شکر بیشتری به آن اضافه کنید) و خوب هم بزنید تا خوب مخلوط شود. سپس اجازه دهید حدود ۲۰ دقیقه بجوشد تا به قوام بهتری برسد.
مرحله سوم:
وقتی مخلوط شکر و آب به قوام خوبی رسید زعفران دم کرده را اضافه کرده و هم می زنیم سپس به ترتیب گلاب و آبلیمو را اضافه می کنیم و هم می زنیم. می توانید آبلیمو را حذف کنید. آبلیمو به ماندگاری بیشتر شربت کمک می کند.
مرحله چهارم:
بعد از ۲۰ دقیقه که شربت به جوش آمد و به غلظت مناسبی رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت زعفران کمی خنک شود. برای سرو این شربت می توانید از دانه چیا، خاکشیر و تخم شربتی نیز استفاده کنید.
نکاتی برای تهیه شربت زعفران خانگی :
• اگر در تهیه این شربت از حرارت بالا استفاده کنید تا زودتر به قوام مناسب برسد، در نهایت شربت شما شیرین می شود.
• به جای استفاده از گلاب می توانید بسته به ذائقه خود از بهارنارنج یا هل استفاده کنید.
• برای سرو شربت زعفران باید ۱/۳ لیوان شربت زعفران و بقیه را با آب پر کنید تا غلظت آن مناسب و خوش طعم شود.
• می توانید از عسل به جای شکر استفاده کنید. زمانی که خنک شد عسل را اضافه کنید.
شربت زعفران چه مزه ای دارد ؟
طعم شربت زعفران به موادی که درون آن استفاده کرده اید بستگی دارد. اگر از شکر زیاد استفاده کنید شربت شما انرژی زا و شیرین می شود، اما طبق معمول شربت زعفران کمی سرد و هیجان انگیز است. وقتی آن را بنوشید، احتمالاً شاد و شاداب خواهید بود.
شربت زعفران طبع گرم دارد یا سرد ؟
دانستن ماهیت شربت زعفران بسیار مهم است . طبیعت این شربت کاملا گرم و قرمز است. این بدان معنی است که برخی از افراد باید از آن اجتناب کنند. به عنوان مثال زنان باردار باید از مصرف شربت زعفران به شدت پرهیز کنند.
دلیل این گرمی به شرح زیر است :
– طبیعت زعفران گرم است.
– طبیعت گلاب نیز گرم است.
– طبیعت عسل نیز گرم است.
برای متعادل کردن طبیعت شربت زعفران چه کنیم ؟
برای متعادل کردن طبیعت گرم شربت زعفران و خنک کردن این معجون می توان از مواد افزودنی استفاده کرد.
موارد مصرف شربت زعفران :
این شربت روش مصرف بسیار ساده ای دارد و با بسیاری از غذاها و نوشیدنی های دیگر سازگار است. برخی از کاربردهای آن به شرح زیر است؛
– به عنوان شربت کیک زعفرانی
– به عنوان نوشیدنی
– پذیرایی در مراسم مذهبی
– طعم دهنده غذا
– افزودنی برای داروها
– کاربرد درمانی برای کودکان در دوزهای پایین قند
خواص شربت زعفران :
هر یک از عوامل تشکیل دهنده شربت زعفران خواص منحصر به فردی دارد.
عسل: عسل ماده ای گرم و طبیعی است که برای بسیاری از بیماری هایی که منشأ سرد دارند مفید است. در قرآن از عسل به عنوان درمان هر بیماری، یاد شده است.
زعفران: زعفران گیاهی گران قیمت اما گرم است. خوردن زعفران در هر مدلی، چه روی برنج، چه شربت و چه چای، آرامش بخش است. گفته می شود زنان بارداری که لحظه زایمان را تجربه می کنند با مصرف شربت زعفران می توانند سریعتر زایمان کنند.
گلاب: گلاب که عصاره گل معطر محمدی است نیز به آرامش شما کمک می کند. اما طعم گلاب می تواند پوست را روشن تر و شفاف تر کند، آلرژی های ناشی از سرماخوردگی و کهیر را برطرف کند و آرام و شاد باشد. اگر غمگین هستید، گل رز بنوشید یا آن را بو کنید تا غم خود را فراموش کنید. به همین دلیل در مراسم های عزاداری از گلاب و زعفران استفاده می کنند.
فواید شربت زعفران
شربت زعفران سرشار از مواد مغذی و ویتامین هایی است که در رژیم غذایی روزانه به آن ها نیاز داریم. این نوشیدنی می تواند روحیه ما را بهبود بخشد و بعد از روزهای سخت ما را خوشحال کند. ما می توانیم با محصولات طبیعی خوشحال باشیم و بهتر است از چیزهای مضر دوری کنیم.
این شربت می تواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشد و به هضم شما کمک کند.
همچنین بعد از مصرف این شربت می توان اثرات سیستمیک مثبتی را بر فشار خون، قند و چربی خون مشاهده کرد. به عبارت دیگر، می توانیم شربتی بنوشیم که ما را خوشحال می کند و به سلامتی ما کمک می کند.