“مربای آلبالو خانگی: یک طعم خاطره انگیز”
مربای آلبالو، یک طعم خاطره انگیز از کودکی است که با هر لقمه، شما را به روزهای شیرین گذشته میبرد. با تهیه این مربای خوشمزه در خانه، میتوانید از طعم طبیعی و دلچسب آن لذت ببرید و برای خود و خانوادهتان یک صبحانه یا عصرانه دلچسب فراهم کنید.
فهرست مطالب
مواد لازم برای تهیه مربا آلبالو :
آلبالو ۱ کیلو
شکر ۱/۵ کیلو
آبلیمو ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه مربای آلبالو :
برای تهیه ی مربا آلبالو، ابتدا دم و برگ آلبالوها را بگیرید و آن را بشویید و داخل آبکش قرار بدهید تا کمی آب آن خارج شود، سپس یک عدد نی پلاستیکی بردارید و از جای ساقه ی آلبالو به داخل آن فشار بدهید تا هسته از طرف دیگر خارج شود این روش راحت ترین روش برای بیرون آوردن هسته است و سرعت عمل شما را بالا می برد.
زمانی که هسته ها را جدا کردید. به صورت لایه ای آلبالو و شکر را داخل قابلمه ای ترجیحا لعابی بریزید و به مدت یک روز داخل یخچال قرار بدهید تا کمی آب بیاندازند. ( بیشتر بخوانید: خواص آلبالو و گیلاس )
بعد از گذشت این زمان قابلمه را روی شعله ی گاز قرار بدهید، شعله ی گاز را کمی بیشتر کنید زمانی که جوشید شعله را کم کنید تا به آرامی حدود نیم ساعت به آرامی بجوشد. در حین کار کف های روی آن را بردارید که مربا ظاهر زشتی پیدا نکند.
اگر مربا بیشتر بجوشد رنگ آن تیره و زشت می شود. در زمان پایانی آبلیمو را داخل آن بریزید و هم بزنید.
مربای شما باید کمی غلیظ باشد، اگر رقیق بود آلبالوها را جدا کنید و شربت آن را کمی بجوشانید تا غلیظ تر شود و اگر آب آن زیاد بود می توانید از آن به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید و آن را از داخل مربای آلبالو جدا کنید. تا کم آب تر شود. برای تست غلظت مربا آلبالو باید مقداری از آب مربا را داخل بشقابی بریزید و اجازه بدهید سرد شود آن را به آرامی تکان بدهید اگر به راحتی حرکت کرد خیلی رقیق است و اگر به سختی تکان خورد غلظت آن کافی است.
اجازه بدهید مربا و شربت ها سرد شوند سپس آن ها را درون شیشه های تمیز و خشک بریزید و در آن ها را محکم ببندید و درجای خشک و خنک قرار بدهید.
نکاتی برای تهیه مربا آلبالو :
• هنگام جدا کردن شربت آن دقت کنید که مربا کم آب نشود زیرا باعث خشکی و سفت شدن مربا می شود.
• اگر مربا و شربت گرم باشد و داخل شیشه بریزید باعث کپک زدن آن ها می شود.
• اضافه کردن آبلیمو باعث جلوگیری از شکرک زدن مربا می شود.
• خیلی مواقع شنیدید برای تهیه مربا آلبالو باید میزان شکر دو برابر آلبالوها باشد ولی این میزان باعث شیرین شدن و سفت شدن مربا آلبالو می شود. خوشمزگی مربا آلبالو به کمی ترش بودن آن است.
مربای آلبالو یکی از محبوبترین مرباهای سنتی ایرانی است که طعمی ترش و شیرین دارد. در ادامه به برخی از سؤالات متداول درباره طرز تهیه مربای آلبالو پاسخ داده شده است:
سؤالات متداول و پاسخها
۱. چه نوع آلبالویی برای مربا مناسب است؟ آلبالوهای ترش مزه و رسیده بهترین گزینه برای تهیه مربای آلبالو هستند. آلبالوهای شیرین برای این منظور مناسب نیستند.
۲. چه مقدار شکر برای مربای آلبالو لازم است؟ میزان شکر به میزان شیرینی مورد علاقه شما و مقدار آلبالو بستگی دارد. معمولاً برای هر کیلوگرم آلبالو، ۸۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم شکر استفاده میشود.
۳. چگونه مربای آلبالو را شفاف و خوشرنگ کنیم؟
- پختن آرام: مربا را روی حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزید تا آب آن تبخیر شود و مربا غلیظ و شفاف شود.
- آب لیمو: اضافه کردن آب لیمو به مربا باعث شفاف شدن آن میشود.
- زعفران: زعفران به مربا رنگ زیبایی میبخشد.
۴. چگونه بفهمیم مربای آلبالو آماده شده است؟ وقتی مربا غلیظ شد و به ته ظرف چسبید، یعنی آماده شده است. برای تست غلظت، کمی از مربا را روی بشقاب سرد بریزید. اگر مربا حالت غلیظ و روان داشت، آماده است.
۵. چه مدت طول میکشد تا مربای آلبالو آماده شود؟ مدت زمان پخت مربا به عوامل مختلفی مانند مقدار آلبالو، نوع ظرف و حرارت بستگی دارد. اما به طور متوسط، پخت مربا حدود ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد.
۶. چگونه مربای آلبالو را نگهداری کنیم؟ مربای آلبالو را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. با این روش، مربای شما تا چند ماه قابل مصرف خواهد بود.