طرز تهیه مربای خانگی

طرز تهیه مربای بادمجان با طعمی منحصر به فرد: راز تهیه مربای خاص و خوشمزه

مربای بادمجان یک نوع مربای خاص و متفاوت است که از بادمجان به عنوان ماده اصلی تهیه می‌شود. این مربا به دلیل طعم شیرین و ملایم خود، به عنوان یک دسر یا میان وعده استفاده می‌شود و در آشپزی ایرانی طرفداران زیادی دارد.

مربای بادمجان:

یکی از خوشمزه ترین مرباها، مربای بادمجان با طعمی متفاوت هست که در ایران و کشورهای خاورمیانه طرفدار دارد. این مربای ترد، زیبا، شیشه ای و بسیار خوشمزه با طعم دارچین و هل را تا نچشید باورتان نمی شود چقدر عالی است. با مواد خیلی کم و بسیار سریع و آسان تهیه می شود.

مواد لازم برای مربای بادمجان :

بادمجان کوچک و ریز قلمی ۱ کیلو
شکر ۱ کیلو
آب ۱ لیتر
جوهرلیمو ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین یا هل به مقدار لازم

طرز تهیه مربا بادمجان :

برای این مربا بادمجان های بسیار قلمی را انتخاب کنید. بادمجان ها را شسته پوست بگیرید. برای گرفتن تلخی بادمجان ها آنها را داخل ظرفی پر از آب به مدت یک روز قرار بدهید. هر چند ساعت آب بادمجان ها را عوض کنید. و آن ها را بشویید. آب تمیز در قابلمه ای بریزید و ۱ قاشق جوهرلیمو اضافه کنید تا جوش بیاید بعد جوش آمدن بادمجان ها را داخل قابلمه بیاندازید تا بجوشد.

حرارت شعله را کم کنید و تا ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا بادمجان ها جوش بخورند سپس آن ها را از آب خارج کنید و سپس آن ها را با آب سرد بشویید و صبر کنید آب آن ها کشیده شود. سپس یک لیتر آب و یک کیلو شکر را در ظرفی بریزید و اجازه بدهید بجوشند و پس از جوش آمدن بادمجان ها و چوب دارچین را داخل شربت بیاندازید تا به همراه شربت جوش بخورند. اجازه بدهید با شعله ی ملایم بپزند و شفاف بشوند. در مراحل آخر پخت مربا هل ها را اضافه کنید. برای شکرک نزدن مربا چند قطره آب لیمو اضافه کنید.

• می توانید در آخر که پخت و آماده شد یک چاک کوچک روی آن ها بدهید و با مغز گردو پر کنید.

• برای خوش رنگ شدن می توانید از مقداری زعفران به مربا اضافه کنید.

مربا بادمجان با آهک :

بادمجان قلمی نازک و ریز ۱ کیلو
شکر ۱ کیلو و نیم
پودر یا خلال پسته برای تزیین مربا بادمجان
آب ۴ لیوان
وانیل شکری ۱ قاشق چایخوری
آهک چند قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربا بادمجان با آهک :

پوست بادمجان ها را نازک را گرفته و یک شب در آب حاوی آهک به مدت یک شب قرار بدهید. تا جایی که روی بادمجان ها را بپوشاند. برای تهیه آب آهک، پودر آهک را در آب حل کنید سپس آن را صاف کنید تا ذرات معلق در آن دیده نشود.

پس از گذشت یک شب، به مدت یک شب دیگر بادمجان ها را در آب خالص و تمیز قرار بدهید و در این مدت، چندین بار آب آن را عوض کنید. اکنون بادمجان ها را در قابلمه و مقداری آب بریزید و اجازه بدهید تا بجوشد بعد از اینکه دو سه دقیقه جوشید آب را خالی و بادمجان ها را آبکش کنید و مجددا با آب تمیز و سرد بجوشانید این عمل را چندین بار تکرار کنید تا زمانی که بادمجان ها پخته و آهک آنها خارج شود.

اکنون شکر و یک لیتر آب را مخلوط و روی حرارت قرار بدهید و زمانی که جوشید بادمجان ها را داخل آن بریزید و حرارت را ملایم کنید. شربت قوام آمده و به خورد بادمجان ها برود. در آخر خلال پسته را اضافه کنید.

سپس آب یک عدد لیمو را به همراه وانیل شکری به مربا اضافه کنید و مربا را از روی حرارت بردارید. پس از خنک شدن در ظرف بریزید و در یخچال قرار بدهید. هنگام مصرف با پودر پسته تزیین کنید.

آهک را از فروشگاه لوازم قنادی تهیه کنید.

بعضی افراد دوست دارند مربای بادمجان با پوست تهیه کنند. این سلیقه ای است. برای طرز تهیه مربای بادمجان ریز با پوست به همان روش های بالا انجام بدهید با این تفاوت که زمان پخت کمی بیشتر می شود.

پرسش و پاسخ های متداول کاربران :

۱. مربای بادمجان چیست؟

مربای بادمجان یک نوع مربای خاص و متفاوت است که از بادمجان به عنوان ماده اصلی تهیه می‌شود. این مربا به دلیل طعم شیرین و ملایم خود، به عنوان یک دسر یا میان وعده استفاده می‌شود و در آشپزی ایرانی طرفداران زیادی دارد.


۲. مواد لازم برای تهیه مربای بادمجان چیست؟

  • بادمجان (۲ عدد)
  • شکر (۲۵۰ گرم)
  • آب (۱ فنجان)
  • گلاب (۲ قاشق غذاخوری)
  • آب لیمو ترش (۱ قاشق غذاخوری)
  • زعفران آب کرده (اختیاری)
  • مغز پسته یا بادام (برای تزئین، اختیاری)

۳. چگونه مربای بادمجان تهیه می‌شود؟

ابتدا بادمجان‌ها را پوست کنده و به قطعات کوچک برش دهید. سپس آنها را در آب نمک بگذارید تا تلخی‌شان گرفته شود. بعد از ۳۰ دقیقه بادمجان‌ها را آبکش کرده و در آب جوش بریزید تا نرم شوند. بادمجان‌ها را با شکر و آب در یک قابلمه بریزید و بگذارید به مدت ۱ ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در آخر گلاب، آب لیمو و زعفران را اضافه کرده و بگذارید تا مربا غلیظ شود. پس از خنک شدن، مربا آماده سرو است.


۴. چه مدت زمان برای آماده‌سازی مربای بادمجان لازم است؟

مربای بادمجان معمولاً در حدود ۲ ساعت آماده می‌شود، از جمله زمان لازم برای گرفتن تلخی بادمجان‌ها و پختن مواد. زمان آماده‌سازی می‌تواند بسته به نوع بادمجان و حرارت متغیر باشد.


۵. خواص درمانی مربای بادمجان چیست؟

مربای بادمجان خواص زیادی دارد. بادمجان غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر و ویتامین‌ها است که به کاهش کلسترول خون، بهبود عملکرد قلب و بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین، این مربا به عنوان یک منبع انرژی طبیعی، برای افرادی که به دنبال تقویت سیستم ایمنی بدن هستند، مفید است.


۶. آیا مربای بادمجان برای افرادی که رژیم غذایی دارند مناسب است؟

مربای بادمجان به دلیل استفاده از شکر در تهیه آن ممکن است برای افرادی که رژیم کم کالری یا دیابت دارند مناسب نباشد. پیشنهاد می‌شود که در صورت نیاز به کاهش کالری، از جایگزین‌های شیرین‌کننده طبیعی استفاده شود.


۷. آیا می‌توان مربای بادمجان را برای مدت طولانی نگهداری کرد؟

بله، مربای بادمجان در صورت نگهداری در ظروف شیشه‌ای و در یخچال می‌تواند برای چند هفته به خوبی حفظ شود. همچنین، برای نگهداری طولانی‌تر می‌توان از روش‌های کنسروسازی استفاده کرد تا مدت زمان نگهداری مربا افزایش یابد.


نکات اضافی:

  • برای طعم بهتر، می‌توانید از هل، دارچین یا سایر ادویه‌ها برای عطر و طعم بیشتر استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید مربای بادمجان شما طعم ترش‌تری داشته باشد، می‌توانید از مقداری سرکه یا آب نارنج استفاده کنید.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز