طرز تهیه مربای خانگی

طرز تهیه مربای توت فرنگی و نکاتی برای تهیه آن

مربای توت‌فرنگی یک انتخاب عالی برای صبحانه است. با ترکیب توت‌فرنگی‌های تازه و شکر، یک مربای خوش‌رنگ و خوش‌طعم خواهید داشت که می‌توانید آن را همراه با نان تست یا پنیر سرو کنید.

با تهیه ی مربای توت فرنگی می تواند علاوه بر مربا، مقداری شربت هم برای روزهای گرم در اختیارتان قرار دهد؛ فقط حواستان به نکات تهیه مربا باشد تا پس از مدتی که سراغ مربایتان رفتید با کپک یا شکرک مواجه نشوید.

مواد لازم برای تهیه ی مربا توت فرنگی:

توت فرنگی ۱/۵ کیلو
شکر ۱/۲۵۰ کیلو
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربا توت فرنگی:

ابتدا توت فرنگی ها را داخل ظرف بزرگی پر از آب بریزید تا اگر شنی به آن ها چسبیده باشد به ته ظرف ته نشین شوند. سپس توت فرنگی ها را از روی آب بگیرید و داخل سبد بریزید و دوباره با آب بشویید. برگ سر توت فرنگی ها را بگیرید.

توت فرنگی های ریز به صورت کامل تهیه کنید اما توت فرنگی های درشت را به ۲ قسمت تقسیم کنید. بهتر است از توت فرنگی های یک اندازه مربا را تهیه کنید زیرا اگر به صورت کامل و نصف را با هم مخلوط کنید ظاهر زشتی پیدا می کند. سپس مقداری از توت فرنگی ها را داخل قابلمه لعابی بریزید و یک لایه شکر روی آن بریزید و باز لایه ای توت فرنگی و لایه ای شکر بریزید این کار را تکرار کنید تا شکر و توت فرنگی ها تمام شوند بعد در ظرف را بگذارید و مدت یک شبانه روز در یخچال قرار بدهید تا آب بیندازد.

اگر آب ننداخته بود می توانید یک استکان کوچک آب به آن اضافه کنید اگر آب انداخته بود لازم نیست آب اضافه کنید.

مربا را روی حرارت ملایم بگذارید و حواستان به آن باشد تا سر نرود زیرا زود سر می رود. بعد از اینکه چند جوش زد مربا کف می کند، کف روی مربا را بگیرید و هم بزنید. آخرای پخت ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا مربا قوام بیاید.

زمان پخت مربا نیم ساعت زمان می برد زیرا اگر بیشتر بجوشد مربا تیره می شود و توت فرنگی ها له می شوند.

برای اینکه متوجه شوید مربا قوام آمده مقداری از آب آن را داخل بشقابی بریزید اگر سرد شد و سفت بود و به راحتی تکان نخورد مربا قوام آمد.

در قابلمه را نگذارید زیرا عرق می کند. بعد از سرد شدن مربا را داخل شیشه ای تمیز و خشک بریزید.

نکاتی برای تهیه ی مربا توت فرنگی:

• برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.

• مهمترین نکته در پخت مربا، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.

• از توت فرنگی های سفت، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.

• توت فرنگی های درشت را برای تهیه مربا خرد کنید. تا هم زمان پخت مربا کوتاه تر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.

• درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.

• حتما کف مربا را هنگام پخت بگیرید، تا مربای شما خوش رنگ شود.

• می توانید از دارچین ،هل، وانیل و زعفران برای خوش عطر شدن مربا استفاده کنید. هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد می کند.

• اگر مربا را شیرین تر دوست دارید شکر و توت فرنگی را به یک اندازه استفاده کنید.

• برای طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی، می توانید از مغز گردو در آن استفاده کنید.

چه زمانی مربا شکرک می زند؟

• اگر بیشتر از زمان گفته شده بجوشد هم تیره می شود و هم شکرک می زند.

• شکر آن بیشتر از اندازه باشد.

• کف روی آن را جدا نکنید.

چه زمانی “مربای توت فرنگی” کپک می زند؟

• اگر توت فرنگی ها کاملا پخته نشده باشد سبب کپک زدن مربا می شود.

• اگر از قاشق استیل استفاده کنید سبب آب انداختن مربا می شود و بعد کپک می زند.

• مربا باید به اندازه ی کافی قوام آمده باشد و شکر آن کم نباشد تا کپک نزند.

• ظرف مربا کاملا خشک و تمیز باشد.

“مربای توت‌فرنگی: طعمی طبیعی و خوشمزه برای شروع روز! با مربای خانگی، لحظات شیرینی بسازید.”

 

۵ سوال و پاسخ:

  1. چگونه مربای توت‌فرنگی را با قوام عالی درست کنیم؟
    استفاده از پکتین طبیعی موجود در توت‌فرنگی و زمان پخت مناسب باعث قوام گرفتن مربا می‌شود.
  2. آیا می‌توان توت‌فرنگی‌های یخ‌زده را برای تهیه مربا استفاده کرد؟
    بله، اما نتیجه نهایی ممکن است کمی متفاوت باشد.
  3. آیا باید مربای توت‌فرنگی را با آبلیمو مخلوط کرد؟
    بله، آبلیمو به جلوگیری از شکرک زدن کمک می‌کند.
  4. چگونه مربا را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنیم؟
    پس از پخت، مربا را در شیشه‌های استریل‌شده بسته‌بندی کنید و در یخچال نگهداری نمایید.
  5. چه مدت زمان برای پخت مربای توت‌فرنگی لازم است؟
    معمولاً ۳۰-۴۰ دقیقه زمان برای پخت کافی است.

نکات ضروری:

  1. از توت‌فرنگی‌های تازه و رسیده برای بهترین طعم استفاده کنید.
  2. شکر را به مقدار مناسب برای تعادل شیرینی مربا اضافه کنید.
  3. مربا را به‌طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد.
  4. برای جلوگیری از شکرک، از آبلیمو استفاده کنید.
  5. مربا را در شیشه‌های تمیز و استریل‌شده ذخیره کنید

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز