طرز تهیه مربای خانگی

طرز تهیه مربای گل محمدی،چگونه مربای گل محمدی درست کنیم؟

ابتدا گل محمدی را پر پر کنید و با آب سرد بشویید و داخل صافی بریزید و روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند. سپس شکر و آب را با هم مخلوط کنید و به مدت 20 دقیقه صبر کنید و گاهی اوقات آن را هم بزنید تا شکر داخل آب حل شود و بعد روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد و کمی قوام بیاید. جوهر لیمو را اضافه کنید و بلافاصله گل ها را بریزید و حرارت را کم کنید. گل ها را با یک کفگیر فشار بدهید تا کاملا در شربت فرو روند و حدود 8 تا 10 دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می توانید مقدار کمی پودر هل اضافه کنید. اجازه بدهید شربت قوام بیاید. گاهی اوقات دیواره های قابلمه را با فرچه مرطوب کنید تا دیواره های قابلمه شکرک نزند.

مربا گل محمدی یکی از خوشمزه ترین مرباهای فصل بهار و تابستان است. ممکن است خانم هایی که در خانه مربای گل محمدی را درست می کنند با مشکل تلخ شدن مربا مواجه شوند.
مربا گل محمدی، مربا گل بهار نارنج، مربا گل زرد، مربا گل نسترن و … از انواع مرباهای خوشمزه ای هستند که می توانید در خانه تهیه کنید.

گلهای آذربایجان (ارومیه و تبریز) و شهرهای اطراف آن اصلا تلخ نیستند و نیازی به گرفتن تلخی آن ها نمی باشد. اما گل های محمدی مناطق کاشان تلخی دارند و باید تلخی آن ها گرفته شود برای گرفتن تلخی مربای گل محمدی به این صورت عمل کنید که گلبرگ ها را بجوشانید و با آب سرد آن ها را آبکش کنید، این کار را ۲ بار انجام بدهید تا تلخی آن ها گرفته شود.

مواد لازم برای تهیه ی مربا گل محمدی :

گل محمدی تازه ۵۰۰ کیلوگرم
شکر ۱ کیلو
آب ۲/۵ لیوان
جوهر لیمو یا آبلیمو خیلی کم
هل در صورت تمایل به مقدار لازم

طرز تهیه مربای گل محمدی تازه :

ابتدا گل محمدی را پر پر کنید و با آب سرد بشویید و داخل صافی بریزید و روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند. سپس شکر و آب را با هم مخلوط کنید و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید و گاهی اوقات آن را هم بزنید تا شکر داخل آب حل شود و بعد روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد و کمی قوام بیاید. جوهر لیمو را اضافه کنید و بلافاصله گل ها را بریزید و حرارت را کم کنید. گل ها را با یک کفگیر فشار بدهید تا کاملا در شربت فرو روند و حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می توانید مقدار کمی پودر هل اضافه کنید. اجازه بدهید شربت قوام بیاید. گاهی اوقات دیواره های قابلمه را با فرچه مرطوب کنید تا دیواره های قابلمه شکرک نزند.

بعد اینکه مربا قوام آمد قابلمه ای بزرگتر را آب کنید و داخل آن یخ بریزید تا آب سرد شود سپس قابلمه ی گرم مربا را داخل آن قرار بدهید زمانی که یخ ها آب شدند و آب گرم شد باز یخ به داخل قابلمه بریزید تا مربا سرد شود. این شوکی که به مربا وارد می کنید باعث می شود مربا سریع تر خنک شود و سبب خوش رنگ شدن مربا می شود.

زمانی که مربا روی حرارت است رنگ آن کم رنگ است اما زمانی که به آن شوک وارد کردید باعث خوش رنگ شدن گلبرگ ها می شود و شربت سفید می ماند و گل ها خوش رنگ تر می شود و نیازی به رنگ خوراکی نیست.

بعد از اینکه مرباها خوب خنک شدند آن ها را داخل شیشه هایی تمیز و خشک بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

در این روش می توانید گل ها را به صورت تازه استفاده کنید و خشک نکنید.

رنگ شربت گل محمدی خشک به زیبایی رنگ شربت با گل تازه نمی باشد.

مواد لازم برای مربای گل محمدی خشک :

گل محمدی خشک نصف پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آب ۱ پیمانه
آبلیمو به مقدار کافی
زعفران در صورت تمایل به مقدار لازم

طرز تهیه مربای گل سرخ :

برای تهیه ی مربا گل محمدی برای گرفتن تلخی شربت گل محمدی، از روش بالا استفاده کنید به این صورت که آب و شکر را داخل قابلمه ای بجوشانید و گل و زعفران را اضافه کنید زمانی که با حرارت کم مقداری جوشید و گل ها نرم شدند روی قابلمه دم کنی قرار بدهید و به مدت نیم ساعت با حرارت کم بگذارید دم بکشد تا گلها عطر و بوی خود را رها کنند اگر مقدار مربا زیاد بود مقدار کمی آبلیمو اضافه کنید تا شکرک نزند. بعد از سرد شدن مربا آن را داخل ظرف در داری قرار بدهید.

نکاتی برای تهیه ی مربا گل محمدی :

• استفاده از دم کنی رنگ صورتی گل ها را تیره می کند.

• برای پخت مربا گل محمدی نباید شیره ی آن مانند مرباهای دیگر غلیظ باشد و نباید خیلی رقیق باشد باید کمی شل تر از مرباهای دیگر باشد. اگر غلیظ باشد بعد از چند روز شکرک می زند و اگر رقیق باشد باعث کپک زدن مربا می شود.


سؤالات متداول درباره طرز تهیه مربای گل محمدی و پاسخ‌های جامع

سؤال ۱: بهترین زمان برای چیدن گل محمدی برای تهیه مربا چه زمانی است؟

پاسخ: بهترین زمان برای چیدن گل محمدی، اوایل صبح و قبل از گرم شدن هوا است. در این زمان، گلبرگ‌ها تازه و عطر و طعم بیشتری دارند.

سؤال ۲: چرا باید گلبرگ‌های گل محمدی را قبل از پختن مربا خشک کنیم؟

پاسخ: خشک کردن گلبرگ‌ها باعث می‌شود رطوبت اضافی آن‌ها گرفته شود و در نتیجه مربای شما غلیظ‌تر و خوش‌رنگ‌تر شود. همچنین خشک کردن باعث می‌شود عمر مفید مربا بیشتر شود.

سؤال ۳: چه مقدار شکر برای هر کیلوگرم گلبرگ گل محمدی باید استفاده کنیم؟

پاسخ: معمولاً برای هر یک کیلوگرم گلبرگ گل محمدی، یک کیلوگرم شکر استفاده می‌شود. اما می‌توانید بر اساس ذائقه خود این مقدار را کم یا زیاد کنید.

سؤال ۴: چه تفاوتی بین استفاده از آبلیمو و جوهر لیمو در مربای گل محمدی وجود دارد؟

پاسخ: هر دو آبلیمو و جوهر لیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کنند. اما جوهر لیمو رنگ مربا را روشن‌تر و زیباتر می‌کند.

سؤال ۵: چگونه بفهمیم مربای گل محمدی آماده شده است؟

پاسخ: وقتی مربا غلیظ شد و گلبرگ‌ها نرم شدند، مربا آماده است. برای تست قوام مربا، می‌توانید کمی از آن را روی یک بشقاب سرد بریزید. اگر مربا حالت غلیظ و چسبنده داشت، یعنی آماده است.

سؤال ۶: چرا مربای من شکرک می‌زند؟

پاسخ: شکرک زدن مربا دلایل مختلفی دارد، از جمله استفاده از آب زیاد، نپختن کافی مربا، تغییر ناگهانی دما و عدم استفاده از آبلیمو یا جوهر لیمو.

سؤال ۷: چگونه مربای گل محمدی را نگهداری کنیم؟

پاسخ: مربای گل محمدی را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید و درب آن‌ها را محکم ببندید. سپس شیشه‌ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. برای ماندگاری بیشتر، می‌توانید مربا را در یخچال نگهداری کنید.

سؤال ۸: آیا می‌توان از گلبرگ‌های خشک شده گل محمدی برای تهیه مربا استفاده کرد؟

پاسخ: بله، می‌توانید از گلبرگ‌های خشک شده گل محمدی نیز برای تهیه مربا استفاده کنید. اما باید توجه داشته باشید که این گلبرگ‌ها را قبل از استفاده، به مدت چند دقیقه در آب گرم خیس کنید تا نرم شوند.

سؤال ۹: آیا می‌توان به مربای گل محمدی ادویه اضافه کرد؟

پاسخ: بله، می‌توانید از ادویه‌هایی مانند هل، دارچین یا زعفران برای طعم‌دار کردن مربای گل محمدی استفاده کنید.

سؤال ۱۰: چه نوع گل محمدی برای تهیه مربا مناسب‌تر است؟

پاسخ: گل‌های محمدی با رنگ صورتی روشن و عطر قوی برای تهیه مربا مناسب‌تر هستند

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز