Mancozeb یک قارچ کش است که به عنوان یک حشره کش نیز عمل میکند. با نام های تجاری دیتان، منزب، مانزن و نمیس اسپات به فروش می رسد. اگرچه به طور گسترده در محصولات غذایی برای درمان بیماری های قارچی استفاده می شود؛ اما اثرات مضری بر سیستم عصبی دارد و باید با احتیاط استفاده شود.
مانکوزب در محیط در عرض سه ماه در خاک تجزیه می شود و در آب حل نمی شود. برای ایمنی بیشتر تمام دستورالعملهایی را که همراه با عرضه مانکوزب ارائه میشود را دنبال کنید.
فهرست مطالب
چگونگی استفاده از قارچ کش مانکوزب
زمانی که خطر بیماری یا کنه زیاد است هر ۱۰ روز مانکوزب را تکرار کنید. مهم است که تمام سطوح گیاه از جمله سطح زیرین برگ ها را کاملاً بپوشانید. برای میوه هسته دار، در شکوفه های کامل، ریزش گلبرگ ها و سپس در فواصل ۳ هفته تا ۲ هفته قبل از برداشت استفاده شود. برای چمن ها، به عنوان اسپری یا با استفاده از شلنگ مخصوص استفاده کنید. اگر در عرض ۲۴ ساعت باران انتظار می رود، دما بیش از ۲۷ درجه سانتی گراد است یا اگر گیاهان از استرس رطوبتی رنج می برند، از مانکوزب استفاده نکنید.
مراحل کلی استفاده از مانکوزب
میزان استفاده کلی به این صورت است که ۵ گرم (۱ درپوش سطح) را با ۱ لیتر آب یا ۵۰ گرم (۱۰ درپوش سطح) را با ۱۰ لیتر آب مخلوط کنید. همچنین برای جلوگیری از ته نشین شدن، در حین سمپاشی مرتب هم بزنید. برای چمنزار ها، ۱۰ لیتر اسپری در هر ۱۰ متر مربع استفاده کنید.
ناحیه ای را که قصد درمان آن را دارید اندازه گیری کنید. Mancozeb بسیار قوی است و یک گالن برای درمان ۳۰ متر مربع کافی است. قبل از دست زدن به مانکوزب، دستکش های لاتکس یا لاستیکی و پیراهن و شلوار آستین بلند بپوشید.
سمپاش را با ماده تمیزکننده کاملاً تمیز کنید. این می تواند یک پاک کننده سمپاش تجاری یا صابون ظرفشویی باشد. از هر کدام که استفاده می کنید، کاملاً بشویید تا مطمئن شوید که آلاینده در سمپاش وجود ندارد.
با مانکوزب دوغاب درست کنید. مقدار اندازهگیری شده مانکوزب را در ظرفی جداگانه با مقدار کمی آب مخلوط کنید تا دوغاب شود و آن را به بقیه آب اضافه کنید.
آب را به سمپاش اضافه کنید. برای هر قاشق غذاخوری مانکوزب، یک گالن آب استفاده کنید. دوغاب را در آبی که در سمپاش است بریزید و هم بزنید تا مخلوط شود.
محلول مانکوزب را با سمپاش بر روی گیاهان اسپری کنید. دستورالعمل های مربوط به سمپاش خاص خود را برای جزئیات بیشتر در مورد عملکرد آن دنبال کنید. برگها باید کاملا پوشیده شوند تا قارچکش موثر باشد و درمان باید طبق برنامه منظم انجام شود.
دوره توقف استفاده از مانکوزب
تا ۱۴ روز پس از سمپاشی: چغندر، فلفل دلمه ای، انگور، کاهو، ریواس، چغندر نقره، اسفناج، دمنوش (سیب و گلابی) و میوه هسته دار را نچینید.
تا ۷ روز پس از سمپاشی: لوبیا، لوبیا، کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم، هویج، گل کلم، کرفس، سیر، خربزه، پیاز، نخود فرنگی، کدو حلوایی، کدو حلوایی را انتخاب نکنید.
سیب زمینی دوره نگهداری ندارد اگر طبق دستور استفاده شود.
دوره توقف استفاده از مانکوزب
گیاهانی که میتوانید برای آنها از مانکوزب استفاده کنید
گیاهان زیادی میتوانند از فواید از مانکوزب بهره ببرند، از این گیاهان میتوان به آزالیا، کاملیا، میخک، هالی هاک، پلارگونیوم، اسنپدراگون، کوکب، زینیا، گلادیول، گل رز، نهال، لوبیا، کلم بروکلی، کلم، گل کلم، کلم بروکسل، فلفل دلمه ای، هویج، کرفس، کاهو، خربزه، کدو تنبل، پیازها، نخود فرنگی، ریواس، اسفناج، لبو، چغندر، کدو حلوایی، کدو سبز، گوجه فرنگی، سیب، گلابی، انگور، میوه هسته دار و چمنزارها اشاره کرد. البته زردآلو ممکن است به دلیل سمیت گیاهی روی آسیب ببیند
ذخیره سازی و دفع مانکوزب
برای این کار در ظرف اصلی در بسته در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری شود. در زیر نور مستقیم خورشید نگهداری نکنید. ظرف خالی را با بسته بندی در کاغذ، قرار دادن در کیسه پلاستیکی و قرار دادن در زباله، دور بیندازید.
هنگام دست زدن به مانکوزب از دستکش و پوشاندن بازوها و پاها استفاده کنید. لباسها و دستکشهایی که هنگام کار با مانکوزب استفاده میشوند باید بهزودی شسته یا دور ریخته شوند. در روزهای بادی با مانکوزب کار نکنید تا از پراکنده شدن آن در جایی که نباید برود و از تنفس قارچکش جلوگیری کنید
جمع بندی
Mancozeb یک قارچکش حرفه ای است که محافظت در برابر بیماری های برگ در تعداد زیادی از گونه های گیاهی را فراهم میکند. همچنین به عنوان قاتل اسپور عمل میکند. اسپورها گوگردی را جمع می کنند که با فرآیندهای مهم در هاگ قارچ تداخل میکند. این قارچکش مناسب برای اکثر میوه ها و سبزیجات از جمله گل های زینتی است و کنترل طیف وسیعی از ۱۶ بیماری قارچی و باکتریایی رایج از جمله آنتراکوز، سفیدک پودری، لکه دلاری و میرایی را بر عهده دارد. همچنین در برابر سفیدک پودری، سوختگی برگ، زنگ زدگی و لکه سیاه گل رز نیز موثر است.
سوالات متداول
مانکوزب چیست؟
مانکوزب یک قارچکش بسیار حرفه ای و قوی است که طیف وسیعی از بیماری ها و گیاهان را پوشش میدهد.
در هر لیتر چه مقدار از مانکوزب استفاده کنیم؟
با توجه به برند مانکوزب، دستور العمل گفته شده بر روی قارچکش را دنبال کنید. با این حال ۵ گرم در هر لیتر مقدار مناسبی است.
از چه طریقی از مانکوزب استفاده کنیم؟
باید قارچکش را در آب حل کرده واز طریق سم پاش بر روی گیاهام اعمال کنید تا تمام سطح آنها پوشیده شود