فهرست مطالب
خواص و فواید عرق آویشن در طب سنتی
عرق آویشن دارای طبیعت گرم میباشد.
عرق آویشن برای تقویت معده ، رفع ترشی معده ، تقویت بینایی ، صد درد و تشنج، رقیق کننده خون ، در عفونت های ریوی ، زکام و برونشیت بی همتاست
عرق آویشن
آویشن Thymes (دارای بوی معطر) یک گیاه کوهی است که از گذشته های دور در طب سنتی و مداوای برخی بیماری ها به روش خانگی مورد استفاده قرار می گرفت. عرق آویشن از سرشاخه های گلدار این گیاه تهیه می شود. طبیعت آن همانند گیاه آویشن گرم بوده و خوردن عرق آن فواید بیشماری دارد.
خواص آویشن و عرق حاصل از آن بسیار گسترده است به نوعی که از درمان انواع بیماری ها تا سلامت و زیبایی پوست و مو می توان از آن استفاده کرد. این گیاه دارویی، بهترین درمان برای عفونت های تمام قسمت های بدن است. یک درمان موثر و بی خطر و در عین حال آسان برای گلو درد های چرکین استفاده از عرق آویشن و غرغره کردن هر یک ساعت آن است.
خواص عرق آویشن برای پوست
آویشن در طب سنتی ایران و اروپا مصرف دارویی بسیاری داشته و تا به حال از آن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی میشد. اما در سال گذشته با تحقیقات بسیاری روی این گیاه متوجه شدند که آویشن میتواند در درمان آکنه تاثیر زیادی داشته باشد. یعنی میتواند مشکل بیشتر جوانان و نوجوانان را حل کند تا دیگر به واسطه جوش ها و آکنه های نازیبا اذیت نشوند.
دیگر خواص آویشن
طبیعت این گیاه گرم مزاج می باشد که دافع ریح الکلیه و شن های ریز کلیه، دافع بخارات و گاز های معده و روده، تسکین دهنده استفراغ، اشتها آور، نقصان دهنده رطوبات مزاج، مقوی اعصاب است. آویشن دارای مواد عالی برای ویتامین ک، منگنز، آهن و منبع بسیار خوبی برای کلسیم و فیبر غذایی می باشد، همچنین دارای فلانوییدها، روغن اسانس (خصوصا تیمول، کارواکول با اثرات ضد عفونی کننده) نیز می باشد.
عرق آویشن کوهی میتواند درمانگر نفخ معده، بوی بد دهان، گلودرد، آب ریزش بینی، سرفه، تعریق و غیره باشد. آویشن کوهی یک گیاه معجزهگر است و جا دارد که در هر آشپزخانه ای وجود داشته باشد.
موارد منع مصرف آویشن
مصرف آن برای افراد آلرژیک مورد منع مصرف دارد.
مصرف ممتد آن ممکن است ایجاد ورم کبد نماید.
زنان باردار، شیرده و کودکان نیز نباید از عرق آویشن استفاده کنند.
اگر عوارض جانبی این عرق گیاهی را مد نظر قرار دهیم، افرادی که به گیاهان خانواده نعناع، لمیاسه، حساسیت دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند.
مصرف بیش از اندازه عرق آویشن میتواند باعث تهوع یا استفراغ، راش پوستی و کاهش ضربان قلب شود