از مشکلات متداولی که برای برگ اکثر گیاهان اتفاق می افتد قهوه ای شدن برگ آن ها است و می تواند ناشی از علت های مختلفی باشد. پاندانوس که به آن گیاه برگ خنجری هم گفته می شود از گیاهان بومی است که در مناطق ماداگاسکار و موریس رشد می کند. البته این گیاه در مناطق دیگری هم چون ریکو، فلوریدا و کالیفرنیا دارای شرایط رشد مساعد تری است. گیاه پاندانوس هنگامی که کاملا رشد کرد اقدام به میوه دادن می کند. برای اینکه گیاه بتواند مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کند، نیاز به کوددهی دارد که هفته ای یکبار باید حدود ۳ گرم در لیتر اقدام به کوددهی آن نمایید. بهترین زمان برای کوددهی گیاه از فروردین تا آبان ماه است.
فهرست مطالب
دلایل قهوه ای شدن برگ گیاه پاندانوس
علت قهوه ای شدن نوک برگ پاندانوس می تواند وجود برگ های پیر در قسمت های پایینی این گیاه باشد که به تدریج قهوه ای شده و می ریزند. این ریزش امری کاملا طبیعی است چون گیاه دائما در حال رشد است، برگ های جوان تر مواد غذایی مورد نیاز خود را از برگ های پیرتر دریافت می کنند. بدین ترتیب برگ های پیر به تدریج زرد و قهوه ای رنگ می شوند و شروع به ریزش می کنند.
اگر می خواهید روند ریزش برگ های پیر را به تعویق ب،یندازید می توانید مواد مغذی مورد نیاز گیاه را به طور کامل در اختیار او قرار دهید و سپس علت قهوه ای شدن نوک برگ پاندانوس را مجددا بررسی کنید.
باید خاک گلدان به طور کامل خشک گردد تا دوباره اقدام به آبیاری آن نمایید. زهکشی گلدانتان را بررسی کنید و در صورت لزوم آب اضافی زیر گلدان را بیرون بریزید.
مطمئن شوید که سوراخ های ته گلدان به گونه ای باشند که زهکشی گلدان به درستی صورت بگیرد و آب اضافی آن کاملا خارج شود. مانع شوید که آب اضافی در زیر گلدان جمع شود. می توانید بین گلدان و زیر گلدان از سنگ ریزه استفاده کنید تا به واسطه این سنگ ریزه ها خاک گلدان تماس مستقیمی با آب زیر گلدانی نداشته باشد.
با این روش دیگر خاک گلدان حالت باتلاقی پیدا نمی کند. اما علت قهوه ای شدن نوک برگ پاندانوس می تواند ناشی از موارد متعددی باشد که عبارتند از:
گرما و نور بیش از حد
رطوبت پایین خاک
محیط خشک و نامساعد
کم آب دادن به گیاه و یا آبیاری نا مناسب
عدم دسترسی گیاه به مواد غذایی کافی
اگر گلدان را نیم متر از پنجره فاصله دهید و گیاه نور خورشید را از پشت یک پرده توری دریافت کند؛ در نتیجه دیگر آب اضافی در زیر گلدانی جمع نمی شود. هم چنین از عدم وجود آب در زیر گلدانی بعد از هر آبیاری اطمینان کسب کنید. هر دو هفته یک بار با کوددهی کامل مواد غذایی مورد نیاز گیاه را در اختیارش قرار دهید و به تقویت خاک پای گلدان کمک کنید.
روش حذف نمودن برگ های قهوه ای گیاه پاندانوس
حال که از علت قهوه ای شدن نوک برگ پاندانوس آگاه شدید، باید به حذف نمودن برگ های قهوه ای گیاه بپردازید. قهوای شدن می تواند نوک برگ و یا کل آن را در بر بگیرد. برای حذف برگ های قهوه ای باید از یک قیچی تیز استفاده کنید. تیزی قیچی از صدمه زدن به بافت گیاه جلوگیری می کند و باعث می شود که گیاه برای بهبود زخم های خود، بتواند انرژی کافی را در اختیار داشته باشد. قبل از استفاده از قیچی باید برگ ها را به کمک الکل کاملا تمیز نمایید.
با ضد عفونی نمودن برگ ها مانع از انتقال آفات گیاه به گیاهان دیگر خواهید شد. با توجه به حجم قهوه ای بودن می توانید اقدام به حذف کامل برگ و یا تنها بخشی از آن نمایید.
نتیجه گیری
اگر بتوانید از گیاه پاندانوس به خوبی مراقبت کنید، در نتیجه از قهوه ای شدن برگ های آن جلوگیری می کنید. در این رابطه باید علم کافی از محیط مناسب رشد گیاه داشته باشید تا آب، نور، کود و رطوبت کافی را در اختیار آن قرار دهید. اگر آبیاری از حد نرمال خود خارج شود و کوددهی در حد کافی صورت نگیرد می تواند علت قهوه ای شدن نوک برگ پاندانوس باشد. در این مقاله تمامی دلایل قهوه ای شدن برگ های گیاه پاندانوس را بیان کردیم با مطالع موارد بیان شده می توانید محیطی کاملا مناسب را برای پرورش گیاهتان فراهم کنید و از زرد و قهوه ای شدن برگ های آن تا حد زیادی جلوگیری کنید.
سوالات متداول
علت قهوه ای شدن برگ پاندانوس چیست؟
آبیاری نامناسب، نداشتن فضای کافی برای رشد بهتر ریشه ها، کوددهی نا مطلوب، نور مستقیم، افزایش سن گیاه و شوک وارد شدن به گیاه در اثر جابجایی
چگونه آفات و بیماری ها می توانند موجب قهوه ای شدن برگ گیاه پاندانوس شوند؟
حشراتی مانند شپشک، کنه تارتن و بیماری ها موجب ایجاد لکه در وسط برگ گیاه می شوند. با سم پاشی می توانید این حشرات را از بین ببرید و بخش های آسیب دیده برگ ها را حذف نمایید.
برای برطرف کردن مشکل قهوه ای شدن ریشه و ساقه گیاه پاندانوس چه راهکاری توصیه می شود؟
مهمترین دلیل این موضوع پوسیدگی ریشه و ساقه می باشد. اگر علایم و نشانه های پوسیدگی را سریع تشخیص دهید می توانید از بروز این مشکلات جلوگیری کنید. عواملی هم چون آب دادن بیش از اندازه به گیاه، عدم زهکشی مناسب و وجود قارچ و باکتری در گیاه موجب بروز این حادثه می گردند.