بیماری های زنان،رحم،تخمدان و کیست ها

علل سقط جنین در ماه های ابتدایی بارداری

علل سقط جنین در ماه های ابتدایی بارداری ، ضعف جسمی و کم خونی ، جنین مواد مورد نیاز خود را برای رشد از بدن مادر دریافت می کند. سبک زندگی صحیح بویژه در زمینه تغذیه و نیز هضم قوی لازمه تولید خون خوب است و اگر درین موارد کوتاهی صورت بگیرد در ابتدا مادر ضعیف شده و به مرور این ضعف به جنین منتقل شده و منجر به سقط می شود.

علل سقط جنین در ماه های ابتدایی بارداری

اتصال جنین به بدن مادر در اوایل بارداری ضعیف است. حکمای طب سنتی ایران جنین را به شکوفه تشبیه کرده اند که ممکن است با وزش باد یا سرمای هوا از درخت جدا شود. در ابتدای بارداری اتصال جنین با رحم هنوز به خوبی محکم نشده است. از این رو مراقبت های مربوط به حفظ جنین از سقط می بایست با جدیت مدنظر قرار بگیرند.

مواردی که برای جلوگیری از سقط توصیه می شود عبارتند از مصرف شیره انگور، مصرف مویز (بویژه ناشتا)، میوه به (مصرف میوه به بعد از غذا مناسب است. همچنین می توانید به را در فویل پیچیده و در فر پخته و بعد از غذا مصرف کنید)، انار و استشمام بوی خوش …

سلامت جنین و نیازمندی های رشد او به سن بارداری وابسته است. علل سقط جنین در ماه های ابتدایی بارداری با عوامل تاثیرگزار در سایر ماه ها متفاوت است.

از دیدگاه طب سنتی ایران مسئله کم خونی و ضعف قوای مادر و عدم خونرسانی مناسب به جنین، در ماه های ابتدایی بارداری اهمیت ویژه ای دارد. این مسئله می تواند بواسطه سوء مزاج کلی مادر و یا سوء مزاج رحم باشد که می بایست قبل از اقدام به بارداری درمان صورت گیرد.

نسخه گیاهی درمان مشکلات زنانه (عفونت رحم و واژن ، نازایی ، کیست تخمدان ، فیبروم ، تنبلی تخمدان )

نکته دوم در بحث سقط جنین در ماه های ابتدایی ضعف ذاتی جنین است که باید علت آن مورد بررسی و درمان قرار گیرد.

از علل موثر در بروز سقط در سه ماه اول بارداری عوامل تحریک کننده رحم است که با توجه به پیوند نامحکم جنین در اوایل بارداری، این مسئله نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

سوء مزاج رحم بویژه رطوبت بیش از حد رحم می تواند پیوند جنین با رحم را قطع کرده و موجب سقط شود.

در این مقاله علل اصلی سقط جنین در ماه های ابتدایی بارداری و توصیه های طب سنتی برای پیشگیری از سقط را مورد بررسی قرار خواهیم داد

۱. ضعف جسمی و کم خونی

جنین مواد مورد نیاز خود را برای رشد از بدن مادر دریافت می کند. سبک زندگی صحیح بویژه در زمینه تغذیه و نیز هضم قوی لازمه تولید خون خوب است و اگر درین موارد کوتاهی صورت بگیرد در ابتدا مادر ضعیف شده و به مرور این ضعف به جنین منتقل شده و منجر به سقط می شود.

تمامی رفتارهای مادر که منجر به حالت ضعف و سستی بدن شود، برای جنین مضر بوده و خطر سقط را افزایش می دهد. از جمله موارد تحلیل برنده قوای مادر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

حمام سنگین و طولانی

فعالیت جسمی زیاد و کار سنگین

رابطه جنسی که باعث خستگی زن شود

کم خوابی

عدم دسترسی به غذای مورد علاقه و گرسنگی کشیدن طولانی

۲. ضعف ذاتی جنین

چنانچه منی مرد رقیق و کم قوت باشد، اگر چه ممکن است قدرت باروری داشته باشد ولی در ابتدای بارداری به دلیل ضعف جنین، به سقط منتهی می شود. در مواردی که ضعف و سوء مزاجی از ناحیه زن وجود ندارد می بایست این مسئله را بررسی کرد. موارد زیر می تواند قوت را به منی مرد برگرداند:

پرهیز از افراط در رابطه جنسی

به اعتدال رساندن مزاج مرد (بویژه مزاج اندام های جنسی)

مصرف غذاهای مقوی

ورزش مناسب

خواب خوب و عمیق

دوری از تشویش ذهنی و فکر و خیال

انتخاب زمان مناسب از نظر نجومی و توجه به اوقات مناسب همبستری نیز در این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد.

۳. عوامل محرک رحم

این عامل با توجه به سستی پیوند جنین با بدن مادر در اوایل دوره بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است.

تمامی داروها و مواد غذایی قاعده آور در بارداری و خصوصاً در سه ماهه اول ممنوع است. سیاهدانه، آویشن، اسپند، سیر، پونه، نعنا، دارچین، بنفشه، زعفران و اکثر ادویه جات تند مدر حیض بوده و موجبات سقط جنین را فراهم می کنند.

رابطه جنسی زیاد

بوهای نامطلوب و مشمئز کننده

پرخوری

مصرف مواد غذایی نفاخ مانند سیر و پیاز خام، بادمجان، لوبیا، میوه نارس و اکثر حبوبات اگر خوب نپخته باشند.

ترس، تشویش، استرس و اضطراب (این عوامل گاهاً تنها عامل در بروز سقط هستند. در خانم هایی که فشارهای روحی زیاد و کلافه کننده را تحمل می کنند و راهکار برون رفت و یا نادیده گرفتن مسائل و مشکلات را ندارند، در اثر فشار این حالات نامطلوب جنین شان سقط می شود). لذا فراغت اندیشه و خیال زن در دوران بارداری لازم است.

۴. سوء مزاج رحم

غلبه هر کدام از کیفیات بر رحم (بویژه غلبه رطوبت) باید برطرف شود. در خانم هایی که سابقه ترشحات رحمی زیاد دارند، می بایست از مصرف غذاهای رطوبت بخش مانند ماست و نوشیدنی و میوه آبدار زیاد پرهیز کنند. با توجه به حساسیت این مسئله لازم است زیر نظر طبیب خانم معاینه صورت گیرد و راهکارهای مناسب جهت رفع سوء مزاج رحم ارائه شود.


مشاوره با پزشک معالج

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز