گیاهان دارویی

مارچوبه؛ گیاهی با طبع گرم و مرطوب و خواص شگفت‌انگیز در طب سنتی

خوردن آن دید چشم را تقویت می‌‌کند.برای تقویت قلب و نیروی جنسی مفید است.ملیّن است و یبوست را برطرف می‌‌کند.تب بر است.برای رفع کم‌‌خونی بسیار مفید است و به ساخت گلبول‌‌های قرمز کمک می‌‌کند.

مارچوبه در طب سنتی، طبعی گرم و خشک دارد.

مارچوبه گیاهی گل‌دار از خانواده آسپاراگوس‌ها محسوب می‌شود. این گیاه بیشتر در مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا می‌روید.
اولین شواهد برای استفاده دارویی از این گیاه به ۵۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد جایی که کاهن‌های مصری از این گیاه برای درمان بیماری‌های کارکنان قصر استفاده می‌کردند.
از جمله سبزی‌هایی است که در تمام دنیا در فصل بهار برداشت می‌شود. البته زمان برداشت آن در مناطق آب و هوایی مختلف، متفاوت است.
کشت کم این محصول در ایران باعث شده که نوعی خوراکی گران قیمت به حساب بیاد. این گیاه نسبت به سبزی‌های هم‌خانواده خود به علت کمیاب بودن قیمت بالایی دارد.
برگ‌های آن فلسی شکل بوده که از کنار آن‌ها شاخه‌هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته‌های ۳ تا ۸ تائی خارج می‌شود.
مارچوبه گیاهی سرشار از اینولین، پورین، ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، روی، منیزیم، سلنیوم، آسپاراژین، آسپاراژیناز، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین، اسیدفولیک، کولین و … است.
عصاره‌ی مارچوبه در گذشته برای کنترل زمان زایمان مورد استفاده قرار می‌گرفته ‌است، بنابراین مصرف آن در دوران بارداری به میزان بیش از حد می‌تواند بر تعادل هورمونی بدن تاثیر بگذارد.

خواص دارویی گیاه مارچوبه

خوردن آن دید چشم را تقویت می‌‌کند.
برای تقویت قلب و نیروی جنسی مفید است.
ملیّن است و یبوست را برطرف می‌‌کند.
تب بر است.
برای رفع کم‌‌خونی بسیار مفید است و به ساخت گلبول‌‌های قرمز کمک می‌‌کند.

مارچوبه باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به عنوان یک چربی ‌سوز، به لاغری شما کمک می‌کند.
عصاره این گیاه می‌تواند به طور موثر برای تسکین نفخ قبل از قاعدگی استفاده شود. مواد مغذی ضروری‌اش به مقابله با افسردگی و خستگی و همچنین کاهش گرفتگی قاعدگی کمک می‌کند.
لکه‌های پوستی مانند آثار آکنه، جوش‌ها و علایم دیگر را کاهش می‌دهد.
مواد مغذی ضد التهابی موجود در مارچوبه به کاهش خطر بیماری های مزمن سلامت از جمله دیابت نوع ۲ کمک می کنند.

موارد منع مصرف

مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست.
در صورت حساسیت به پیاز و تره‌فرنگی یا سایر گیاهان مرتبط، ممکن است به مارچوبه نیز آلرژی داشته باشید.
اگر نارسایی کلیه یا اختلالات قلبی شدید دارید به هیچ عنوان از مارچوبه استفاده نکنید.

نحوه استفاده

می‌ توان آن را در سالاد یا سوپ ریخت و خورد.

برای ساخت دمنوش مارچوبه یک چند شاخه از آن را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقداری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بکشد. افرادی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند.

منبع : 

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز 

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز