صفرا، که بهعنوان یکی از چهار خلط اصلی در طب سنتی شناخته میشود، دارای ویژگیهای گرم و خشک است و افزایش آن میتواند منجر به بروز مشکلاتی نظیر التهاب و اختلالات گوارشی شود. برای مدیریت صفرا، راهکارهای طب سنتی شامل مصرف مواد غذایی خنک و مرطوب، مانند میوهها و سبزیجات تازه، و استفاده از داروهای گیاهی نظیر نعنا و زیره است. همچنین، رعایت سبک زندگی سالم و کاهش استرس از دیگر راهکارهای مؤثر در تعادل صفرا به شمار میرود.
صفرابر
هلیله زرد ۳ واحد
کاسنی خشک ۲ واحد
خرفه خشک ۲ واحد
سقمونیا نیم واحد
مجموع آسیاب والک شود.
مقدار مصرف هر شب یک قاشق مربا خوری
با توجه به غلبه صفرا در بیشتر آحاد مردم این دارو مورد نیاز بیشتر مردم میباشد
موارد مصرف :
▫️گرمی درون▫️عصبانیت▫️ناآرامی▫️ تشنگی ▫️ بیخوابی ▫️ دلشوره و استرس ▫️ ریزش مو ▫️وسواس فکری ▫️خشکی پوست ▫️زیاد بودن آب دهان
بهترین صفرا_برها :
بنفشه_ترنجبین :
یک قاشق غذا خوری گل بنفشه دریک لیوان آب جوش ریخته ۱۰ دقیقه بماند بعد به آن۱ قاشق غذاخوری ترنجبین اضافه کرده هم میزنیم وصاف میکنم
سرکه روغن زیتون :محبوب ترین خورشت نزد پیامبر (ص)وحضرت علی(ع)سه واحد روغن زیتون با یک واحد سرکه طبیعی مخلوط شود بعد از هر غذا یک قاشق غذا خوری خورده شود
نکته :برای افرادی که سردی معده دارند میتوان میزان سرکه را کمتر کرد
افرادی که خشکی زیاد دارند به جای سرکه روغن زیتون از بنفشه ترنجبین استفاده کنند
تخم کاسنی،تخم خرفه،تخم کاهو،اسفرزه از هرکدام به نسبت مساوی ترکیب شود روزی ۳ قاشق مربا خوردی قبل از غذا خورده شود
خوردن رب انار ترش روزی ۱_۳قاشق غذا خوری
سویق جو وعدس وسرکه ،اب فاتر(آب جوشیده)هم صفرابر های خوبی هستند
نکته:نباید خیلی صفرا را پایین آورد که فرد دچار سردی وبی حالی شود
گرم و خشک ها صفرا زا هستند مثل فلفل ،گزنه،اویشن شیرازی،تند وتلخ وشور،تابستان،ظهر،سوزشها عموما علت گرمی وخشکی است ،رنگ زرد،آتش
کراهت رنگ زرد برای قنداق نوزاد به علت افزایش زردی نوزاد می باشد
فردی که کبدش چرب است وعطش دارد علت غلبه بلغم وصفرا است.
۴ نظر
عالی بود
امان از دست کیسه صفرا
مطالب عالی بودن .
تغذیه چه قدر در سلامتی مهمه