اندام_شناسی
مزاج_شناسی
مزاج_اندام_بدن
مزاج_اندامهای_بدن
اندام_سرد
فهرست مطالب
اندام های دارای مزاج سرد به ترتیب اولویت:
۱ – بلغم
۲ – پیه (دنبه = بافت همبند)
۳ – چربی ( روغن خون یا بافتها )
۴ – مو
۵ – استخوان
۶ – غضروف
۷ – زرد پی(رباط)
۸ – وتر (تاندون)
۹ – غشاء (شامه یا صفاق)
۱۰ – عصب
۱۱ – نخاع
۱۲ – مغز
۱۳ – پوست
اندام_مرطوب
اندام های دارای مزاج مرطوب به ترتیب اولویت:
۱ – بلغم
۲ – خون
۳ – چربی
۴ – پیه
۵ – مغز
۶ – نخاع
۷ – گوشت پستان و بیضه ها
۸ – ریه
۹ – کبد
۱۰ – طحال
۱۱ – کلیه
۱۲ – ماهیچه
۱۳ – پوست
اندام_خشک
اندام های دارای مزاج خشک به ترتیب اولویت:
۱ – مو
۲ – استخوان
۳ – غضروف
۴ – زرد پی
۵ – وتر
۶ – غشاء
۷ – شریانها
۸ – وریدها
۹ – عصب حرکتی (این عصب سرد تر و خشک تر از حد اعتدال است)
۱۰ – عصب حسی
۱۱ – قلب
۱۲ – پوست
اندامهای مزاج گرم به ترتیب
اندام_گرم
گرم ترین اندام های بدن انسان , روان (روح ) است و کبد , دل (قلب) که خواستگاه روان است.
۲ – خون که با وجود منشاء ش از کبد به مناسبت اصطحکاک دائم با قلب از کبد گرم تر شده است.
۳ – کبد که شبیه خون لخته شده است .
۴ – گوشت که از لحاظ گرمی پس از کبد قرار می گیرد .
۵ – ماهیچه ها که گرمای آنها به سبب آمیزش با عصب و زرد پی (رباط) از گوشت ساده کم تر است.
۶ – طحال که خون در آن به رنگ تیره (سیاه =سودا) در آمده است.
۷ – کلیه که خون در چهار چوب ساختمانی آن زیاد است.
۸ – دسته رگهای ضرباندار (شریانها یا سرخرگها)
۹ – پوست معتدل کف دست.