گیاهان آپارتمانی

مزایا و معایب سنگ روی گلدان برای گیاهان

معرفی انواع سنگ گلدان ، سنگ ریزه هایی وجود دارند که با خاک گدان باید ترکیب شوند که برای ایجاد تخلخل و یا نفوذ پذیری در خاک بسیار مناسبد و موجب می شوند که آب اضافی از داخل گلدان دفع شود.

در روی خاک برخی از گلدان ها سنگ ریزه هایی ریخته می شود که به آن ها سنگ گلدان هم می گویند. استفاده از این سنگ های گلدان هم اکنون بسیار متداول شده است و در قالب های درشت و کوچک و در رنگ بندی های متنوع در بازار به فروش می رسند. مزایا و معایب سنگ روی گلدان برای گیاهان بسیارند که ما در این جا سعی داریم به اختصار در رابطه با آن برای شما توضیحاتی بدهیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

فواید سنگ روی گلدان برای گیاهان

مزایا و معایب سنگ روی گلدان برای گیاهان موارد متعددی می باشند که ما در این بخش به توضیح در رابطه با فواید آن می پردازیم که عبارتند از:

زیبایی بیشتر گلدان گیاهان

اولین کاربرد سنگ های گلدانی زیبایی بی نظیری است که به گلدان ها می دهند. از آنجایی که سنگ های گلدانی مصنوعی از لحاظ بافت و رنگ دارای تنوع بالایی هستند، موجب منحصر به فرد کردن گلدان های شما خواهند شد. سنگ گلدان های طبیعی نیز جهت تزیین گلدان ها به کار می روند و جلوه خوبی به آن ها می بخشند.

بازتاب نور برای گیاهان

از آنجایی که سنگ ریزه ها مانع از رسیدن نور خورشید به گلدان ها می شوند موجب بازتاب نور خورشید شده و از تبخیر آب گلدان جلوگیری می کنند. در نتیجه رطوبت برای مدت بیشتری درون این گلدان ها باقی خواهد ماند و موجب رشد بهتر گیاهان می شوند. نیاز نوری گیاه نیز از این طریق بهتر تامین می شود.

مانع از نفوذ حشرات به درون خاک

استفاده از سنگ های گلدانی موجب می شود که بستر مناسب برای رشد حشرات و آفات از بین برود و دیگر نتوانند درون گلدان زندگی کنند، در نتیجه به گیاه آسیب برسانند. استفاده از این سنگ ها بهتر از سم پاشی برای دفع آفات می باشد.

حفظ خاک گلدان در زمان آبیاری

در هنگام آبیاری به خصوص با شیلنگ سطح خاک حالت نامنظمی به خود می گیرد و خاک گلدان از بین می رود، یا حتی موجب ایجاد گودی در خاک گلدان می شود. ولی سنگ ریزه ها مانع از بروز این چنین اتفاقاتی می شوند و موجب زیباتر شدن گیاهان و اسیب نرسیدن به آن ها می شود.

معایب سنگ های گلدانی برای گیاهان

برخی فکر می کنند که رنگ های سنگ های مصنوعی گلدان و یا شن های رنگی موجب آسیب به گیاهان می شود و یا گیاهان به دلیل وجود انها ممکن خشک شوند. برخی از معایب سنگ های گلدانی شامل موارد زیر می باشند:

برخی از سنگ های گلدانی مصنوعی دارای تینر می باشند و بوی بنزین و تینر می دهند و بهتر است از آن ها استفاده نشود. به خصوص برای آکواریوم که اصلا استفاده نشود چون سلامت آبزیان را به خطر می اندازد.
مانع از رسیدن اکسیژن کافی به ریشه گیاه می شوند اما اگر دارای تراکم و یا اندازه متناسبی باشند هوا می تواند به درون خاک نفوذ کند و به ریشه گیاه آسیب نمی رسد.
بر اثر آبیاری ممکن است گلدان بعد از مدتی دچار جرم شود که باید سنگ ها را عوض کرده و یا بشورید.

معرفی انواع سنگ گلدان

سنگ ریزه هایی وجود دارند که با خاک گدان باید ترکیب شوند که برای ایجاد تخلخل و یا نفوذ پذیری در خاک بسیار مناسبد و موجب می شوند که آب اضافی از داخل گلدان دفع شود.

قبل از اطلاع از فواید و معایب سنگ روی گلدان برای گیاهان بهتر است که با انواع آن آشنا شوید، انواع سنگ گلدان عبارتند از:

سنگ گلدان طبیعی: سنگ هایی که در طبیعت وجود دارند و جمع می شوند، دارای رنگ های طبیعی می باشند حتی اندازه آن ها هم به صورت کارخانه ای تغییر نکرده است، دارای اندازه های طبیعی می باشند، هرچند ممکن است مانند سنگ های مصنوعی از تنوع رنگ بالایی برخوردار نباشند. ولی با این وجود بسیار زیبا هستند و افراد بر حسب سلیقه خود انتخاب می کنند که از سنگ های طبیعی و یا مصنوعی برای گلدان های خود استفاده کنند.

سنگ گلدان مصنوعی: سنگ گلدان هایی هستند که به وسیله کارخانه برش داده می شوند و معمولا در آن جا رنگ می شوند، چون دارای رنگ های متنوعی هستند معمولا اکثر افراد تمایل به استفاده از آن ها برای گلدان های خود دارند. علاوه بر سنگ های گلدانی مصنوعی، شن های رنگی زیبایی نیز وجود دارند که استفاده از آنها نیز بسیار مرسوم شده است و کاربرد تزیینی دارند.

نتیجه گیری

اگر قصد خرید سنگ ریزه های گلدانی دارید بهتر است که حتما با مزایا و معایب سنگ روی گلدان برای گیاهان آشنا شوید. استفاده بیش از اندازه از آن ها مانع از جوانه زنی گیاهان می شود و موجب خواهد شد که هوای کافی به خاک گلدان نرسد. حتما آن هایی را انتخاب کنید که دارای اندازه های یکدستی هستند. با خرید از فروشگاه و سایت های آنلاین معتبر می توانید سنگ های گلدانی مناسب و با کیفیتی را تهیه نمایید و از نظرات تخصصی کارشناسان آن ها بهره مند شوید.

سوالات متداول

آیا ممکن است که رنگ سنگ های گلدانی از بین برود؟

برخی فکر می کنند که رنگ سنگ گلدان های مصنوعی با آبیاری از بین می رود اما این مشکل هم با مراجعه به یک فروشگاه معتبر حل خواهد شد. سنگ های گلدانی طبیعی دارای رنگ های طبیعی هستند و زیبایی طبیعی دارند و کاملا رنگ خود را حفظ می کنند.

اما نوع مصنوعی آن اگر مرغوب نباشد بعد از گذشت ۶ ماه رنگ خود را از دست می دهد و اگر رنگ شب تاب و یا فلورسنت داشته باشند نباید آنها را خریداری کنید چون نسبت به نور خورشید مقاومتی ندارند.

فواید دیگر سنگ های گلدانی برای گیاهان را نام ببرید؟

از دیگر فواید استفاده از سنگ های گلدانی می توان به مرطوب نماندن تنه گیاهان بعد از آبیاری کردن و در نتیجه جلوگیری از ایجاد پوسیدگی و بیماری های قارچی اشاره کرد. جلوگیری از رشد علف های هرز، اجتناب از تبخیر شدن آب، جلوگیری از تغییرات ناگهانی دما، مناسب برای تراریوم و جدا کردن فضا های سبز اشاره کرد.

منبع :

تیم تولید محتوا و جمع آوری دیجی به روز

لینک کوتاه خبر:

https://digiberuz.ir/?p=12812

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز :

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز