نگهداری از گیاهان اپارتمانی یک پروسه بسیار مهم میباشد زیرا همانطور که میدانید گیاهان در زیبایی و ایجاد انرژی مثبت در خانه تاثیر بسزایی دارند؛ یکی از مواد بسیار مهم در هنگام نگهداری از گیاهان آپارتمانی؛ بکارگیری از کودهای تقویتی است؛ البته باید توجه داشته باشید که با توجه بهع گیاه خود این کود را انتخاب نمایید. در ادامه مطلب به معرفی انواع کود تقویتی گیاهان آپارتمانی پرداخته ایم تا بتوانید به راحتی کود مناسب گیاه خود را یسافت کرده و به خریداری آن بپردازید.
فهرست مطالب [متن رو نمایش بده]
- ۱ اهمیت کود تقویتی برای گیاهان
- ۱.۱ معرفی بهترین کود برای انواع گیاه آپارتمانی
- ۱.۲ کود تقویتی مناسب گیاهان آپارتمانی چیست؟
- ۱.۳ نکاتی در خصوص کود دهی به گیاهان آپارتمانی
- ۱.۴ جمع بندی
- ۱.۵ سوالات متداول معرفی انواع کود تقویتی گیاهان آپارتمانی
- ۱.۶ آیا همه گیاهان به کود احتیاج دارند؟
- ۱.۷ چه نوع کودی برای تمام گیاهان آپارتمانی مناسب خواهد بود؟
- ۱.۸ بین کود شیمیایی و کود ارگانیک بهتر است از کدام کود استفاده شود؟
اهمیت کود تقویتی برای گیاهان
بعد از کاشتن، آبیاری و هرس کردن گیاه آپارتمانی خود، پس از چند ماه، ممکن است متوجه شوید که گیاه شما دیگر سرزنده نیست و در این شرایط شاید زمان کوددهی گیاه فرا رسیده باشد. همان طور که می دانید گیاهان، مواد مغذی خود را از پروسه فتوسنتز دریافت می کنند، اما برخی مواد مغذی دیگر نیاز دارند که در ایجاد آنزیم ها و دفاع از گیاهان بسیار مهم هستند.
برای گیاهان آپارتمانی، این مواد مغذی به راحتی در محیط در دسترس نیستند. در نتیجه هر زمان که خاک گیاه از مواد مغذی تهی می شود، باید مواد مغذی موجود را با تعویض خاک و گلدان یا کود دهی جایگزین کرد.
معرفی بهترین کود برای انواع گیاه آپارتمانی
کودها می توانند مایع، گرانول های محلول در آب یا پودر خشک باشند؛ البته همه این کودها در زمان آبیاری یا هنگام مخلوط کردن با خاک نیاز به رقیق شدن دارند، فقط مطمئن شوید که میزان کود مصرفی گیاه خود را مطابق دستورالعملهای روی برچسب اندازهگیری کنید.
کودهای ارگانیک در مقابل کودهای شیمیایی، مواد مغذی را از یک منبع طبیعی که دارای مواد مغذی مورد نیاز گیاه است، به دست می آورند. آن ها کمتر گیاهان را می سوزانند، اما نسبت به مواد شیمیایی، گران تر و بودار تر هستند، اما کودهای شیمیایی قوی تر هستند.
کود تقویتی مناسب گیاهان آپارتمانی چیست؟
سه عنصر اصلی در کود نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) هستند. بر اساس مطالب مختلف، برای استفاده عمومی، کودهایی با سطوح NPK متعادل بین ۵ تا ۱۵ یک انتخاب مناسب برای گیاهان آپارتمانی به شمار می آیند. گفته می شود، اگر می خواهید مشکل خاصی را در گیاهان خود برطرف کنید که مربوط به کمبود یکی از این عناصر است، باید کودی خریداری کنید که غنی از آن عنصر خاص باشد.
نیتروژن به رشد برگ و ساقه کمک می کند، در حالی که فسفر به رشد ریشه و گل دهی کمک می کند و پتاسیم نیز به گیاه کمک می کند تا با بیماری های مختلف مبارزه کند. البته گیاهان گل دار به فسفر بیشتری نیاز دارند؛ اگر از اینکه گیاهتان با کمبود کدام عنصر مواجه است مطمئن نیستید، به طور پیش فرض کودی با نسبت NPK حدود ۱۰ ۱۰ ۱۰ را انتخاب کنید. حتی اگر دقیقا آن چیزی نباشد که گیاه شما نیاز دارد، در نهایت به رشد گیاه شما کمک خواهد کرد.
نکاتی در خصوص کود دهی به گیاهان آپارتمانی
بیشتر گیاهانی که طراوت خود را از دست داده اند، با استفاده از کود می توانند سر حال شوند. اگرچه ممکن است استفاده از کود کار راحتی به نظر نرسد، اما آشنایی و شناخت انواع کودهای تقویتی سادهتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. علاوه بر این کود دادن به گیاهان به جای تعویض گلدان، باعث صرفهجویی در هزینهها نیز می شود؛ اما باید در نظر داشته باشید که استفاده زیاد از کود باعث سوختگی ریشه گیاه می شود و معمولا بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق این است که دستورالعملهای مربوط به رقیقسازی کود بر اساس مطالب نوشته شده بر روی بستهبندی را به دقت دنبال کنید تا آسیبی به گیاه وارد نشود.
اگر متوجه شدید که بیش از حد از کود مصرف کردهاید، هنوز هم میتوانید گیاه خود را نجات دهید؛ در صورتی که به میزان زیاد گیاه خود را کود دهی نکرده باشید، میتوانید آن را مجددا در خاک بکارید، یا حدود نیم ساعت گیاه را زیر آبی که در جریان است، نگه دارید تا تمام کود اضافی از آن خارج شود.
هنگامی که اولین دفعه است که به گیاه خود کود می دهید، بسیار حواستان باشد تا بیش از اندازه مورد نیاز مصرف نکنید. کود همه منظوره برای بیشتر گیاهان آپارتمانی مناسب است، البته اگر میخواهید گلدهی ارکیده یا رشد کاکتوس خود را به بالاترین حد برسانید، مطمئنا بهتر است از کود های تخصصی تر بهره ببرید.
جمع بندی
به طور کلی، استفاده از کودهای شیمیایی سادهترین روش برای رساندن مواد مغذی به گیاهان هستند، اما گزینههای زیادی برای افرادی که ترجیح میدهند کمی پول و زمان اضافی را صرف کارهای ارگانیک کنند، وجود دارد. کود ارگانیک همچنین گزینه خوبی برای باغبانانی است که بیشتر نگران جلوگیری از آسیب رسیدن به گیاهان خود هستند؛ در نهایت با توجه به نیاز گیاه و زمانتان بهترین تصمیم را بگیرید.
سوالات متداول معرفی انواع کود تقویتی گیاهان آپارتمانی
آیا همه گیاهان به کود احتیاج دارند؟
همه گیاهان بعد از مدتی که طراوت خود را از دست می دهند، هر چند وقت یک بار به کود احتیاج دارند.
چه نوع کودی برای تمام گیاهان آپارتمانی مناسب خواهد بود؟
کود زمانی استفاده می شود که عناصری مانند فسفر، پتاسیم و نیتروژن در گیاه کاهش یافته باشند، کودی با نسبت NPK حدود ۱۰ ۱۰ ۱۰ به طور معمول برای گیاهان مناسب خواهد بود.
بین کود شیمیایی و کود ارگانیک بهتر است از کدام کود استفاده شود؟
این موضوع بیشتر بستگی به ترجیحات فرد نگهدارنده و مدت زمانی که می خواهد صرف نگهداری از گیاه کنید دارد، اما هر دو برای رشد گیاه مفید خواهند بود.