تکنولوژی

مقایسه انواع صفحه نمایش گوشی و انتخاب بهترین گزینه

چند ایراد شایع در صفحه نمایش های موبایل T سیاه شدن یا سایه انداختن قسمتی از ال سی دی ، همانطور که بالاتر گفتیم صفحه نمایش های LCD از تعدادی پیکسل ساخته شده که نور آن ها توسط بک لایت تامین می شود. اگر میزان روشنایی گوشیتان بر روی حالت خودکار باشد، این کار بر عهده سنسور پروکسیمی است که با آنالیزهای خود مقدار روشنایی لازم را تشخیص دهد

تقریبا اولین چیزی که در هنگام خرید گوشی توجه ما را جلب می کند صفحه نمایش آن است. با رقابتی شدن بازار و پیشرفت تکنولوژیِ انواع بسیاری از تاچ ال سی دی با اسم های مختلف تولید و بر روی گوشی ها استفاده میشد. در این مطلب قصد داریم تمام مدل های موجود را موشکافانه بررسی کنیم.

این مطلب برای تعمیرکاران موبایل یا کسانی که صفحه گوشی خود را شکسته اند و به دنبال تعویض آن هستند مفید است. در انتهای مقاله می توانید ال سی دی اورجینال از غیر اصل را تشخیص دهید.

تاچ ال سی دی ها در سه رده اصل ، کیفیت خوب و ارزان طبقه بندی می شوند

قبل از اینکه بخواهم تفاوت ال سی دی ها را توضیح دهم بهتر است با واژه گوریلا گلس آشنا شوید. این نوع گلس توسط کمپانی کورینگ تولید می شود که برای محافظت بیشتر در صفحه نمایش های گوشی قرار داده می شود.

انواع ال سی دی گوشی سامسونگ

به طور کلی بیس صفحه نمایش ها LCD یا LED است. بقیه مدل هایی که در ادامه معرفی می کنیم از این دو نوع هستند.

۱- ال سی دی روکاری

در مراحل تولید یک گوشی، بعضی از آنها دچار مشکل می شوند و این قطعه به طور مجزا به فروش می رسد. همچنین در گوشی هایی که مادربردشان خراب است و تعمیر آنها غیرممکن شده، ال سی دی را از روی آن جدا می کنند. بنابراین در این نوع، تمامی قسمت ها مثل فلت و گلس آن کاملا فابریک می باشد.

گرانترین ال سی دی موجود در بازار مربوط به همین مدل باشد چرا که فابریک خود کارخانه است.

۲- شرکتی Original

این نوع از تاچ السیدی کیفیتی مانند صفحه نمایش های نصب شده توسط کارخانه دارد. تمام پارامترهای موجود مثل شفافیت، میزان روشنایی، تراکم پیکسلی و کیفیت تصویر در این دو مدل یکسان است. اگر کیفیت

السیدی برایتان اهمیت دارد بعد از روکاری می تواند انتخاب مناسبی باشد.

۳- گلس چنج

حتما تا به حال مشاهده کرده اید که موبایل بعد از ضربه کاملا سالم است و تاچ آن کار می کند اما شیشه رویی آن شکسته. کارگاه هایی در بعضی کشورها مثل چین وجود دارند که با جمع آوری و تعویض گلس، آنها را به چرخه حیات باز می گردانند. مقاومت شیشه ای که روی آن نصب می شود با شیشه کارخانه تفاوت دارد. در برخی موارد ممکن است قطعات جانبی دیگر مثل فلت نیز تعویض شده باشد.

۴- OLED

oled از نسل led اما با تکنولوژِی جدیدتری است، OLED ها به دلیل تولید رنگ اغراق آمیز، زمان پاسخگویی سریع، زاویه دید وسیع تر، روشنایی بالاتر و طراحی بسیار سبک، در مقایسه با LCD ها بسیار بهتر هستند. با توجه به این ویژگی ها منطقی است که قیمت آن بیشتر از ال سی دی باشد.

نقطعه عطف oled در محافظت از چشم با تابش نور آبی کم تر ، حذف پرپر زدن و نور اذیت کننده است. درoled هر پیکسل کنترل خود را بر عهده دارد و می تواند خود را خاموش کند برخلاف lcd ها که نیاز به بک لایت دارند.

۵- Amoled جدیدترین نمایشگرهای تولید شده

این نمایشگرها نسخه پیشرفته OLED هستند. در سال ۲۰۱۵ ابتدا توسط شرکت سونی تولید میشد اما سامسونگ با دیدن رویه و عملکرد خوب این نوع صفحه نمایش امتیاز آن را خرید. نمایشگرهای amoled اکنون وارد جریان رقابت شده اند و در اکثر گوشی های رده بالا مانند Nokia N8 استفاده می شوند.

۶- Super Amoled

نمایشگر اختصاصی برند سامسونگ می باشد. از مهمترین تفاوف های آن با Amoled می توان به ضخامت کمتر آن اشاره کرد. با توجه به گفته های سامسونگ تکنولوژِی جدیدتری دارد و کیفیت خروجی آن در بنچمارک ها خودی نشان داده است. هم اکنون Super Amoled در مدلهای بالا و گران قیمت سامسونگ استفاده می شود

انواع ال سی دی آیفون

LCD ها در دو نوع ارائه می شوند: TFT و IPS

۱- TFT

Thin Film Transistor یا همان TFT ارزان ترین ال سی دی های موجود در بازار هستند. این نوع به گونه ای ساخته شده است که هر پیکسل روی نمایشگر به یک خازن و یک ترانزیستور متصل می شود. از نقاط قوت نمایشگرهای TFT می توان به نسبت کنتراست بالا و هزینه تولید پایین اشاره کرد که در نتیجه گوشی ارزان تری را به همراه دارد. با این حال، نمایشگرهای TFT از زاویه دید کم، دید ضعیف در نور مستقیم و مصرف انرژی بالا نیز رنج می برند. معمولاً این نمایشگرها را در گوشی‌های با قیمت کمتر به دلیل هزینه پایین ساختشان مشاهده می شوند.

کمپانی اپل تا قبل از آیفون x تمامی مدل های گوشی خود را بر پایه LCD با اسم Retina به بازار عرضه می کرد.

۲- Retina یا Super Retina XDR

اصطلاحی است که اپل برای اولین بار به خاطر وضوح بالا (۹۶۰ * ۶۴۰ پیکسل) در آیفون ۴ معرفی کرد. دلیل این نام گذاری صفحه نمایش فوق العاده واضح و درخشان در زمان خودش بود.

۳- OEM
نسخه مشابه به کار رفته در آیفون می باشد با این تفاوت که تاچ گلس آن شکسته و تعویض شده است. این مدل بهترین کیفیتی است که می توانید برای گوشی خود پیدا کنید. کیفیت تصویر دقیقا مشابه با نمونه اصلی است.

نحوه تشخیص فیک بودن ال سی دی

برای تشخیص اصل بودن یا غیر اصل بودن هر صفحه نمایشی به فلت قرار گرفته در پشت آن توجه کنید. در صفحه نمایش های فیک روی فلت آنها معمولا یک مدار به همراه آی سی دیده می شود که مشخص می کند اصل هست یا خیر. این مدل با نام متال (metal) شناخته می شود که از مدل های ارزان قیمت بازار می باشد. متال در رده بی کیفیت ترین السیدی ها قرار می گیرد، اگر ماندگاری و دوام صفحه نمایش برایتان اهمیت دارد پیشنهاد میکنم جنس باکیفیت تری خریداری کنید.

توجه کنید که در مدل های آیفون برای مخفی کردن این آی سی آن را زیر یک شیلد قرار میدهند تا از دید افراد خارج باشد، بنابراین با دقت اطراف آن را بررسی کنید که جنس بی کیفیت تا دلتان بخواهد در بازار فراوان است.

معمولا زمانی که مشتری برای تعویض تاچ ال سیدی به تعمیرکار مراجعه می کند، با دو یا سه قیمت روبرو می شود که تعمیرکار بر اساس آن، یک مدل السیدی برای گوشی او در نظر می گیرد. اگر تعمیرکار موبایل هستید حتما این قضیه را با مشتریان خود در میان بگذارید تا از تفاوت کیفیت آنها مطلع باشند و عواقب تصمیم خود را به عهده بگیرند.

چند ایراد شایع در صفحه نمایش های موبایل

ممکن است بدون دلیل خاصی متوجه لکه سیاه رنگی بر روی صفحه نمایش شوید یا اصلا گوشی روشن نشود. اگر ایراد مربوط به ال سی دی است باید علائم زیر را در گوشی مشاهده کنید.

۱- سیاه شدن یا سایه انداختن قسمتی از ال سی دی

همانطور که بالاتر گفتیم صفحه نمایش های LCD از تعدادی پیکسل ساخته شده که نور آن ها توسط بک لایت تامین می شود. اگر میزان روشنایی گوشیتان بر روی حالت خودکار باشد، این کار بر عهده سنسور پروکسیمی است که با آنالیزهای خود مقدار روشنایی لازم را تشخیص دهد. در مقاله الکترونیک موبایل کاملا انواع مقاومت ها را توضیح دادیم. این سنسور که یک نوع مقاومت است با ارسال پیامهایی به سیستم مرکزی گوشی (CPU) روشنایی صفحه را در لحظه تعیین می کند. وقتی که شما در محیط های مختلفی قرار می گیرید مثلا یکبار در اتاقتان هستید که تاریک است و بار دیگر در زیر نور آفتاب هر دفعه پیکسل های صفحه باید خود را با نور محیط تطبیق دهند که در گذشت زمان ممکن است برخی نقاط صفحه تیره شوند. سیاه شدن قسمتی از ال سی دی عملا راهکاری ندارد و باید آن را تعویض نمود.

۲- چرا ال سی دی گوشی میسوزد

شایع ترین عوامل سوختن صفحه نمایشگر ضربه خوردن یا آبخوردگی است. اما در برخی موارد می تواند مشکل از آی سی تصویر هم باشد. این کار فقط با باز کردن برد و بررسی تخصصی آن امکان پذیر است.

در آخر لازم است این نکته را بگویم که رزولوشن دوربین گوشی ها ارتباط مستقیمی با کیفیت صفحه نمایش آنها دارد. هرچقدر هم که یک کمپانی تمام توان خود را بر روی ساخت دوریبن بگذارد، با نبود نمایشگر مناسب نتیجه ای در پی نخواهد داشت

لینک کوتاه خبر:

https://digiberuz.ir/?p=13560

مطالب مرتبط :

عناوین منتخب روز : 

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

مطالب پر بازدید امروز